Ομάδα πολιτών επανασυνδέει το ρεύμα της ΔΕΗ – Η κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη

Πριν ακόμα εφαρμοστεί το χαράτσι στα ακίνητα και πριν ακόμα νιώσουμε για τα καλά στο πετσί μας τα νέα ταξικά μνημονιακά μέτρα, χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται χωρίς ρεύμα.

Για αυτούς ούτε καν η δυνατότητα πληρωμής της ΔΕΗ με δόσεις, μετά από διακανονισμό, δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει από το να βυθιστεί το σπίτι τους στο σκοτάδι. Και αυτό γιατί η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα (επισήμως 19,1%) πίσω από τη Δυτική Μακεδονία (22,1%).

Παρόλα αυτά ελπίδα υπάρχει εκεί όπου συνεχίζει να ζει ακόμα η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης. Και φυσικά να ζει ως υλική πρακτική και όχι ως θεωρητική επίκληση σε κείμενα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ουσιαστικής και έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης παρατηρείται ήδη στη Βέροια, όπου μια ομάδα πολιτών επανασυνδέει το ρεύμα ανοίγοντας τη “χελώνα” εν αγνοία του ιδιοκτητη/ενοίκου. Πάνω στην “πειραγμένη” χελώνα κολλιέται ένα αυτοκόλλητο που γράφει: «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – Κοινωνική αλληλεγγύη – συνδέουμε το ρεύμα».

Το σίγουρο είναι πως τέτοιες πρακτικές θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη αξία όταν η κυβέρνηση θα επιχειρήσει παρανόμως, να κόψει το ρεύμα σε όσους δεν θα πληρώσουν το ηλεκτροχαράτσι, στην “καρδιά” μάλιστα του χειμώνα!

πηγή

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...