Ελεύθερος 1 μόλις χρόνο μετά την καταδίκη του ο “απλός συνεργός” στη δολοφονία Γρηγορόπουλου

 Ένα χρόνο μετά την καταδίκη του για απλή συνέργεια στη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, ελεύθερος αφέθηκε ο ειδικός φρουρός Β. Σαραλιώτης, υπό τον όρο παραμονής του στο νομό Δράμας. Πρόκειται για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι το Εφετείο. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το πενταμελές Εφετείο Λαμίας, παρά την αντίθετη γνώμη του Εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει ν’ απορριφθεί η αίτηση αναστολής της ποινής του. Το Εφετείο έθεσε ως όρο την μόνιμη παραμονή του Β. Σαραλιώτη στο νομό Δράμας, που είναι και ο τόπος καταγωγής του.
Ο Β. Σαραλιώτης επικαλέστηκε την ασθένεια του πατέρα του, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του και το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε β΄ βαθμό, ενώ τον Ιούλιο του 2012, με βάση το νόμο, θεμελίωνε ούτως ή άλλως δικαίωμα απόλυσης από τις φυλακές.

Η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου, η οποία εκδόθηκε πριν από ένα χρόνο, καταδίκαζε τον Β. Σαραλιώτη για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου, κατά πλειοψηφία 6 προς 1. Ο Εισαγγελέας είχε εισηγηθεί κάθειρξη 13 ετών και τελικά του επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία κάθειρξη 10 ετών.

Για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου έχει καταδικαστεί σε ισόβια ο συνάδελφός του Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Σχόλιο: Είσαι κρατικός υπάλληλος και μάλιστα “ταγμένος στην προστασία των πολιτών”. Βλέπεις έναν θρασύδειλο συνάδελφό σου να σηκώνει το όπλο του αναίτια, να στοχεύει, να πυροβολεί και να πετυχαίνει. Και δεν αντιδράς.  Ακούς το θύμα να σφαδάζει και όχι μόνο μόνο αποχωρείς ατάραχος από την περιοχή, αλλά προσπαθείς μετέπειτα να διαστρεβλώσεις τα γεγονότα για να γλυτώσεις τον κώλο σου, συκοφαντώντας μάλιστα τον νεκρό.

Αυτό νομικά βαφτίζεται “απλή συνέργεια”. Ας είναι. Από την – όποια – ποινή της κατηγορίας αυτής μαθαίνουμε ότι απαλάσσεσαι αν επικαλεστείς “οικογενειακό πρόβλημα”. Δικαστές και αστυνόμοι, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάζει τα θύματα σας, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κι ας είναι βαριές οι σκιές που θα σας κυνηγάνε νύχτα και μέρα. Οι μεταφορικές και οι κυριολεκτικές σκιές…

πηγή

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...