Χτύπημα hackers στην εταιρεία διαχείρισης συγκοινωνιών

Hackers με την επωνυμία «#AnonymousHero» επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ). Οι hackers δημοσιοποίησαν στοιχεία και λεπτομέρειες από την δομή της βάσης της ιστοσελίδας, καθώς και κωδικούς χρηστών και διαχειριστών σε κρυπτογραφημένη μορφή.

Η εταιρεία ΣΤΑ.ΣΥ ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2011 και προήλθε από την συνένωση των εταιρειών Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος Αθηνών Πειραιώς (Η.Σ.Α.Π), την Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας (Α.Μ.Ε.Λ), και την ΤΡΑΜ Α.Ε. Η νεοσύστατη εταιρεία είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη διαχείρισης και λειτουργίας των γραμμών του Μετρό, του ΤΡΑΜ και του ΗΣΑΠ.

Στο μήνυμα που δημοσιοποίησαν αναφέρουν τους λόγους  που πραγματοποίησαν την επίθεση, δίνοντας σε αυτή μια πολιτική χροιά. Αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη επίθεση πραγματοποιήθηκε ως διαμαρτυρία στην διαμάχη μεταξύ του Γιάννη Ραγκούση και Χάρη Τσιόκα. Οι hackers θεωρούν όπως λένε αδιανόητο στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας οι Υπουργοί και οι Γενικοί Γραμματείς να ανταλλάσουν μηνύματα στο Twitter, αντί να ασχολούνται με την εύρεση λύσης για τους οικονομικά ασθενέστερους και τους συνταξιούχους. Σύμφωνα με την δήλωση τους η επίθεση στην εταιρεία ΣΤΑ.ΣΥ/Αττικό Μετρό – Εταιρεία Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε επειδή  ανήκει στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Μήνυμα /δήλωση κοινοποίησαν στο SecNews

 

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...