Έχει έρθει η στιγμή οι άνεργοι να αποκτήσουμε φωνή – Ανακοίνωση συντονισμού για την ανεργία

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -ΕΕ- ΔΝΤ- ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Στην εποχή που το ψεύτικο δίλημμα «μέτρα ή χρεωκοπία» αποτελεί τη μόνιμη επωδό στα λόγια και τις πράξεις των κοινωνικών τρομοκρατών ΠΑΣΟΚ – ΕΕ – ΔΝΤ, οι εργαζόμενοι ήδη χρεωκοπούν. Τα ποσοστά της ανεργίας που φτάνουν στο 26% και 40% για τους νέους (και είναι ακόμη μεγαλύτερα στην πραγματικότητα) έχουν εκτοξεύσει τον αριθμό ανέργων επάνω από το 1.000.000.

Έχει έρθει η στιγμή οι άνεργοι να αποκτήσουμε φωνή, να διεκδικήσουμε ζωή. ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, μαζί με τους εργαζόμενους αλλά και διακριτά για αναδείξουμε τις ανάγκες μας.

Σαν μην έφταναν τα λουκέτα και οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, η μη ανανέωση συμβάσεων στο δημόσιο, τώρα η εφεδρεία θα οξύνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Η αποθήκη των ανέργων δίνει την καλύτερη ευκαιρία στους εργοδότες και το κράτος (το πιο μεγάλο αφεντικό) να κατοχυρώσουν τους μισθούς των 500€ για όλους, όπως δήλωσαν και ρητά πως επιδιώκουν. Έχουμε πλέον όλοι καταλάβει πως η κατάσταση της ανεργίας ή της ελαστικής υπο-απασχόλησης θέλουν να είναι μόνιμη κατάσταση. Έτσι, δουλεύει ήδη η νέα γενιά των εργαζομένων. Και ο υποταγμένος συνδικαλισμός αρνείται να ασχοληθεί, δεν μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων. Ως πότε θα υπομένουμε;

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει σε συντονισμό της δράσης ώστε το ζήτημα της ανεργίας να αναδειχθεί από το εργατικό κίνημα, αλλά και για να συμβάλλει στην κινηματική έκφραση των ίδιων των ανέργων. Καλεί όλα τα σωματεία να γράφουν τους ανέργους και να ξεκινήσουν ειδική συζήτηση και πρωτοβουλίες στο εσωτερικό τους. Ταυτόχρονα καλεί κάθε σωματείο, κάθε πρωτοβουλία – συλλογικότητα – επιτροπή που ασχολείται με την ανεργία και την ελαστική εργασία (στις γειτονιές ή στους κλάδους), όλους τους άνεργους και υποαπασχολούμενους που θέλουν να συμμετέχουν να έρθουν

την ΔΕΥΤΕΡΑ 17/10/2011 στις 7.30μμ στο κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο – Πατησίων σε

ΣΥΣΚΕΨΗ για την οργάνωση πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων για την ΑΝΕΡΓΙΑ.

Πρώτοι στόχοι προτείνεται να είναι:

  1. Η οργάνωση μπλοκ ανέργων στη μεγάλη απεργία στις 19/10.

  2. Η διοργάνωση μιας ημέρας για την ανεργία το αμέσως επόμενο διάστημα.

  3. Να δημιουργηθούν επιτροπές και συνελεύσεις ανέργων σε γειτονιές και σωματεία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

  • ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΙ
  • ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΑΣΦΑΛΙΣΗ- ΥΠΟΔΟΜΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ.
  • Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων. Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του ιδιοκτήτη της εταιρίας που πτωχεύει ή κλείνει.
  • Επίδομα ανεργίας, για όλο το διάστημα ανεργίας, ίσο με τον βασικό μισθό. Πλήρης ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων. Προσμέτρηση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα χρόνια.
  • Κατάργηση των επιδοτήσεων στις επιχειρήσεις, τα λεφτά απευθείας στους άνεργους. Δωρεάν μετακίνηση. Όχι δημοτικά τέλη , διαγραφή των χρεών των ανέργων
  • Κανένα χαράτσι, καμία διακοπή ρεύματος, νερού, επικοινωνίας. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κανονικές προσλήψεις στους συμβασιούχους, απασχολούμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και γενικά κατάργηση επισφαλούς εργασίας. Κατάργηση της μαθητείας ως απλήρωτης εργασίας.

19 ΙΟΥΝΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΜΠΛΟΚ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟΣΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, στις 10.30 πμ

Συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματίων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

μικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=1344

Share on

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...