Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή αλλιώς δικτατορία των επιχειρηματιών

Τεχνοποιημένη «Δημοκρατία» με… διορισμό

Πιστεύαμε ότι ζούμε μια εποχή όπου τα ισχυρά οικονομικά τμήματα του κεφαλαίου παρεμβαίνουν άμεσα στο πολιτικό σκηνικό με σκοπό να προωθήσουν ελεγχόμενα πολιτικά πρόσωπα ελέγχοντας έτσι την «δημοκρατική» δικομματική εναλλαγή στην εξουσία. Και όμως οι κεφαλαιοκράτες απέδειξαν ότι δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό που θα τους εμπόδιζε να τσακίσουν τους μέχρι πρότινος αγαπημένους υπάλληλους τους, μια και στάθηκαν ανίκανοι, εδώ και δυο χρόνια, να βρουν πρόσχημα προκειμένου να εξασφαλίσουν κοινωνική συναίνεση.

Έτσι οι εκπρόσωποι των αγορών, μια και η οικονομία πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες που έθεσε ο Φρίντμαν και που πρώτα εφαρμόστηκαν σε δικτατορικά καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής,δε δίστασαν να επιβληθούν με σκοπό να διατηρήσουν το σύστημα και να προωθήσουν το αναδιαμορφωμένο νεοφιλελεύθερο σύστημα.

Με ένα συνδυασμό σιωπηρών διευθετήσεων, κυνισμού και καταστροφολογίας με συμμάχους και ενορχηστρωτές τους επιχειρηματίες των ΜΜΕ, και τις γραβατομένες αποφύσεις των δελτίων ειδήσεων οι οποίοι όμως είναι ικανότατοι στην δεξιοτεχνία της χειραγώγησης, για πέντε μέρες έστησαν ένα εφιαλτικό πολιτικό και οικονομικό σκηνικό ασύστολης αστικής προπαγάνδας με σκοπό να αναπλάσουν το τραυματισμένο από τις λαϊκές κινητοποιήσεις, καπιταλιστικό σύστημα. Με «πυγμή» κατάργησαν το πολιτικό προσωπικό, τα αχυρένια σκυλιά τους, διορίζοντας στην θέση τους ένα δικό τους άνθρωπο.

Καθόλου τυχαία λοιπόν τα ΝΕΑ στο κύριο άρθρο τους γράφουν : (σσ ότι η σωτηρία της πατρίδας) «απαιτεί ένα σχήμα με αξιόπιστους συντελεστές σε μια σύνθεση που να εκμεταλλεύεται τις υγιείς δυνάμεις του πολιτικού προσωπικού»

Και η «καθημερινή» παίρνοντας την σκυτάλη συμπληρώνει:

«Το καλό είναι πως επιτέλους φανερώνονται υγιείς και αποφασιστικές δυνάμεις στο πολιτικό σκηνικό (…) Αυτές οι δυνάμεις, σε διάφορα κόμματα, σταμάτησαν χτες, στο παρά πέντε, το πολιτικό σύστημα από την αυτοκτονία.»

Ο Μεσσίας

Έτσι , πραγματοποιώντας ένα πραξικόπημα χωρίς στρατιωτικές στολές μα με κουστούμια και γραβάτες, δημιούργησαν μια κυβέρνηση εθελοδουλίας η οποία ήδη διακηρύσσει ξεδιάντροπα και ξετσίπωτα ότι η ίδια είναι ένας απλός διαχειριστής της θέλησης των “αγορών” και ότι το σαρωτικό πρόγραμμα μέτρων που έρχεται είναι απαραίτητο για την σωτηρία της χώρας. Και αλίμονο. Αν δεν το τηρήσουμε κατά γράμμα, οι “αγορές” παραμονεύουν και αν διαπιστώσουν παλινωδίες, είναι έτοιμες να επέμβουν και να μας τιμωρήσουν χρεοκοπώντας μας.

Πόση αθλιότητα αλήθεια και δουλοπρέπεια υποκρύπτουν τέτοια επιχειρήματα;

Διορισμένος, χωρίς την πρακτική υποστήριξη έστω τμημάτων του πληθυσμού, μα «νομιμοποιημένος» από τα αστικά κόμματα του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ του φασιστικού ΛΑΟΣ συνεπικουρούμενοι όλοι αυτοί από τους ιδεολογικούς μισθοφόρους της «αριστεράς» του μειλίχιου Κουβέλη, είναι ο τραπεζικός μάνατζερ και μέλος της τριμερούς του Ροκφέλερ, Λουκάς Παπαδήμος.

Όπως γράφει και η Αριστέα Μπουγάτσου, ο Παπαδήμος «ανήκει στην κυβερνώσα ελίτ, έχει εκπαιδευτεί απ’ αυτήν, όλη του η καριέρα είναι δρομολογημένη και πειθαρχημένη στα κέντρα που μεριμνούν ώστε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη να υπαγορεύει στην πολιτική».

Τα καρτέλ, οι πολυεθνικές, οι τράπεζες κ.ά., μέσα από τα think tank που διαθέτουν, διαλέγουν και τους ανθρώπους που τους εκπροσωπούν στα παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων. Διαλέγουν τους managers από τη μια, ενώ από την άλλη «κατασκευάζουν» πολιτικούς.

Η Tri-lateral από τα δημοσιευμένα ντοκουμέντα της πασχίζει να διαχειριστεί την πολιτική σταθερότητα, χωρίς υπερβολική δημοκρατία, υπεραμύνεται της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων, ασφαλώς δεν είναι συνωμοσία, αλλά αιχμή του δόρατος του παγκόσμιου κεφαλαίου, που αποδέχεται μόνο την «υπαλληλοποιημένη πολιτική» ή τους εκπαιδευμένους απ’ αυτήν τεχνοκράτες. Στην λίστα της περιλαμβάνει κεντρικούς τραπεζίτες, επιτρόπους, μεγαλοστελέχη των Βρυξελλών, πρόσωπα-κλειδιά τραπεζών και ασφαλιστικών ομίλων, βιομηχάνους, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς, «Αθανάτους», στελέχη εταιρειών οπλικών συστημάτων, πρώην υπουργούς, ΝΑΤΟϊκούς, συστημικούς εκδότες και δημοσιογράφους.

Χθες, ένα μέλος της Trilateral ανέλαβε τα ηνία στην κυβέρνηση των Αθηνών. Εχει προηγηθεί επιτήρηση και επέλαση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ κ.ά., ενώ αυτό που έπεται -σίγουρα- δεν είναι ο θρίαμβος της πολιτικής.

Χθες, επίσης, στη γειτονική Ιταλία, που δοκιμάζεται μέσα από μια παρόμοια με τη δική μας πολιορκία των δανειστών και των spreads, γνωστοποιήθηκε ότι μεταβατικός πρωθυπουργός μετά την παραίτηση Μπερλουσκόνι θα αναλάβει ο Mario Monti.» Ομοτράπεζος του Παπαδήμου στην τριμερή.

Ο ιστός της Tri- lateral στην Ελλάδα

Η περιστρεφόμενη πόρτα που ανακυκλώνει το παγκόσμιο καπιταλισμό με τις κατά τόπους πολιτικές , επιχειρηματικές , και δημοσιογραφικές ελίτ, έχει και εδώ τους αντιπροσώπους της.

Πρώτος τον πρώτων εκτός του διορισμένου Πρωθυπουργού είναι ο Παπαχελάς ο οποίος εκτός από την «πολύ καλή επιλογή παρουσίασης των αμερικανικών θέσεων» σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία είναι και γραμματέας της ΜΚΟ ΕΛΙΑΜΕΠ και διευθυντής της καθημερινής.

Ακολουθεί ο ομοτράπεζος του Παπαχελά στην ΜΚΟ ΕΛΙΑΜΕΠ, Παναγής Βουρλούμης. Μέλλος του ΔΣ της «καθημερινής», πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ και κατηγορούμενος με βούλευμα από το περασμένο καλοκαίρι (αριθμός 1693/2010) για απιστία, που αφορά υπερτιμολογημένες συμβάσεις που είχε υπογράψει ο ΟΤΕ με τις εταιρίες, Siemens και Intracom.

Ο κ. Βουρλούμης, όπως μας ενημερώνει η «Καθημερινή» ξεκίνησε την καριέρα του στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Αμερική.

Ο τρίτος έτερος των παραπάνω στην Tri- lateral είναι ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος.

«Ιδιοκτήτης» της πολυεθνικής εταιρίας S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. η οποία μόλις στις 9-11-11 απέκτησε τα αποθέματα βωξίτη στην Ελλάδα. Ο Κυριακόπουλος μάλιστα συγκαταλέγεται στην λίστα με τους πενήντα ανθρώπους που άλλαξαν τον κόσμο, κάτι που όμως δεν τον εμπόδισε να ρίξει χιλιάδες τόνους περλίτη και μπετονίτη στη θάλασσα της Μήλου, λόγο της ανεξέλεγκτης λειτουργίας της εταιρείας του. Η δίκη κατά σύμπτωση ορίστηκε στις 9-11-11 και η οποία αναβλήθηκε μετά από τηλεφώνημα που έκανε λόγο για βόμβα στο δικαστήριο. Άλλες ιδιότητες του κ Κυριακόπουλου είναι: Mέλος του Δ.Σ. της Lavipharm Α.Ε. και της Lamda Development A.E. και πρόεδρος του ΙΟΒΕ όπου γενικός διευθυντής είναι ο Στουρνάρας. Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΣΕΒ-Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και αντιπρόεδρος της BusinessEurope (UNICE). Τέως Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Διατέλεσε Αντιπρόεδρος των Ελληνικών Χρηματιστηρίων ΑΕ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Και ο τελευταίος έτερος όλων των παραπάνω στην Tri- lateral είναι ο διορισμένος πρωθυπουργός Παπαδήμος ο άσπιλος.

Συν διαχειριστής όμως της κρίσης άρα και των αποτελεσμάτων της στην Ελλάδα μια και κατείχε την θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μέχρι το Μάιο του 2011. Τυχαία η απομάκρυνση του;

Σήμερα στην θέση του προέδρου της ΕΚΤ είναι άλλο ένα μέλος της Tri- lateral. Ο Μάριο Ντράγκι.

Βιογραφικό με “επαγγελματική εμπειρία”

Ο διορισμένος Πρωθυπουργός έχει μια μικρή ιστορία όσο αφορά τις πολιτικές και οικονομικές κατευθύνσεις της χώρας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, δεν είχε λόγο και έργο όσο αφορά το σκάνδαλο του χρηματιστήριου; Μήπως δεν είχε καθοριστική συμβολή στα μαγειρευμένα στοιχεία της κυβέρνησης Σημίτη με την συμμετοχή στην απάτη της Goldman Sachs, προκειμένου να εκβιαστεί η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη; Την ξεχάσαμε την “δημιουργική λογιστική”;

Ο Παπαδήμος δεν είχε συμμετοχή και αγνοούσε ότι η Goldman μεσολαβεί και ιδρύεται στο Λονδίνο μια εταιρεία φάντασμα ονόματι Titlos.; H εταιρεία αυτή, «εταιρεία ειδικού σκοπού» (SPV- Special Purpose Vehicle) όπως ονομάζεται, δηλαδή μια εταιρεία που δημιουργήθηκε για να διενεργηθεί μια οικονομική συναλλαγή, εκδίδει γραμμάτια ύψους 5 δις περίπου ευρώ, όσα ακριβώς δηλαδή χρωστούσε το Δημόσιο στην Εθνική Τράπεζα. H Titlos λοιπόν «αγοράζει» με αυτά τα γραμμάτια από την Εθνική τα δικαιώματα που αυτή είχε στα χρωστούμενα του Δημοσίου αλλάζοντας το επιτόκιο. Με μια πολύπλοκη διαδικασία πλέον το Ελληνικό Δημόσιο επιβαρύνεται με επιπλέον χρέη προκειμένου να εξυπηρετηθεί το δομημένο δάνειο που πήρε το 2001. Η νέα σύμβαση έχει ημερομηνία λήξης πληρωμής το 2039.

Η Εθνική Τράπεζα είχε πλέον στη διάθεσή της τα ομόλογα της Titlos τα οποία παρείσχε ως εγγυήσεις στην ΕΚΤ για να δανειστεί φθηνό χρήμα, το οποίο με τη σειρά της δάνειζε με το ακριβό επιτόκιο της αγοράς στους πελάτες της.

Μήπως ο δοτός πρωθυπουργός μπορεί να θυμηθεί τις τέσσερις εταιρίες «ειδικού σκοπού» που κατασκεύασε το οικονομικό επιτελείο του Σημίτη, με έδρα το Λουξεμβούργο;

Ηταν οι ακόλουθες:

  • «Hellenic Securitisation». Η πρώτη σύμβαση υπεγράφη στις 23 Νοεμβρίου 2000 και είχε ως αντικείμενο την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων συνολικού ποσού 740 εκατομμυρίων ευρώ. Οι προμήθειες πέραν των τόκων υπολογίζονται σε 15,4 εκατομμύρια και η λήξη των πληρωμών προσδιορίσθηκε μεταξύ 2009 και 2011.
  • «Ariadne S.A.». Δημιουργήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2000 και τιτλοποίησε έσοδα ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ από τα κρατικά λαχεία. Οι προμήθειες που πληρώθηκαν ξεπέρασαν τα 16,3 εκατ. και η λήξη των πληρωμών προσδιορίσθηκε για το 2013.
  • «Atlas S.A.». Η σύμβαση υπεγράφη στις 23 Οκτωβρίου 2001 για τιτλοποιήσεις εσόδων συνολικού ποσού 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, από μελλοντικές εισπράξεις του Δημοσίου από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Οι προμήθειες ανήλθαν σε 19,2 εκατομμύρια και οι λήξεις των πληρωμών είχαν προσδιορισθεί για το 2005 και το 2007.
  • «Aeolos S.A.». Δημιουργήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2001 και τιτλοποίησε έσοδα ύψους 355 εκατομμυρίων ευρώ από μελλοντικές εισπράξεις του Δημοσίου, από το Eurocontrol (τέλη αεροδρομίων). Η λήξη του σχετικού «προϊόντος» ορίσθηκε για τις 13 Δεκεμβρίου 2019 και η προμήθεια ανήλθε σε 17,8 εκατομμύρια ευρώ.

Καμία συμμετοχή δεν είχε ο άσπιλος ικανός και αγιοποιημένος Παπαδήμος;

Εκλογικός νόμος και Σύνταγμα. Μια προτεραιότητα.

Ο διορισμένος Πρωθυπουργός αν και υποστήριξε ότι «η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική», σημείωσε ότι «δεν συμφωνήθηκε ακριβής ημερομηνία λήξης, αλλά ισχύει το πλαίσιο αρχών που διατυπώθηκε κατά την προηγούμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών».Άρα ας μην περιμένουμε σύντομα εκλογές. Το ομολόγησε απροκάλυπτα ο Παπαδημας.

Και το έκανε γιατί πέρα από την εφαρμογή τον άγνωστων ακόμα συμφωνηθέντων του Οκτωβρίου σκοπός αυτής της δοτής κυβέρνησης είναι και διασφάλιση της θωράκισης- ακόμα περισσότερο- του αστικού πολιτικού συστήματος .

Αυτό που γνωρίζουμε ως τώρα είναι τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ όπου οι 180 από τις 300 έδρες της Βουλής θα μοιράζονται μέσα από μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες, ενώ οι υπόλοιπες 120 θα διανέμονται από ευρύτερες περιφέρειες.

Η καθιέρωση των μονοεδρικών – και μάλιστα για τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτικών εδρών – στην πράξη σημαίνει την άμεση εισαγωγή του πλειοψηφικού συστήματος ως του κυρίαρχου εκλογικού συστήματος, μέσα από το οποίο θα προκύπτει η συντριπτική πλειοψηφία του Κοινοβουλίου και η εκάστοτε κυβέρνηση. Απόλυτος ρυθμιστής του πολιτικού συστήματος δε θα είναι η αναλογικότητα, αλλά το πλειοψηφικό, αφού στις μονοεδρικές μία ψήφος παραπάνω θα είναι αρκετή για να βγει βουλευτής αυτός που θα τη λάβει.

Οπότε με ένα μικρό σπρώξιμο της «κοινής γνώμης» μαζί με λίγη κινδυνολογία περί ακυβερνησίας ,από τα ΜΜΕ, το αποτέλεσμα θα είναι το ποθητό για την αστική τάξη.

Ένας άλλος σκοπός αυτής της κυβέρνησης είναι να ρυθμίσει με τέτοιο τρόπο το Σύνταγμα, τους νόμους που θα το ακολουθούν, και την πολιτική δομή, ώστε να καταστήσουν αδύνατη την όποια διαδικασία κατάργησης τους.

Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ

του Ιουλιανού με την τεχνική βοήθεια του Γαλαξιάρχη

πηγή

Share on
μικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=2014

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...