Είσαι μετανάστης; Είσαι ένοχος! – Νέα αστήρικτη, προκλητική καταδίκη πρώην απεργού πείνας

Σε έξι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε σήμερα, Πέμπτη 10 Νοέμβρη, από το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, μετανάστης, πρώην απεργός πείνας της Υπατίας, για «αποδοχή προϊόντων εγκλήματος», που δεν ήταν παρά προϊόντα που είχε αγοράσει νομιμότατα από την πλατεία Κορεάτικης Αγοράς. Υπέστη και αυτός, όπως και άλλοι τέσσερις μετανάστες τον περασμένο Ιούλη, τη γνωστή ρατσιστική διάκριση του ελληνικού κράτους, που θεωρεί πως ό,τι κατέχει ένας μετανάστης είναι σίγουρα προϊόν κλοπής, αν το αγόρασε από χέρι ή από το παζάρι και δεν έχει απόδειξη.

Στην περίπτωση του συγκεκριμένου μετανάστη η ρατσιστική διάκριση είναι πιο προκλητική, δεδομένου ότι η Ασφάλεια του αεροδρόμιου που τον συνέλαβε δεν ήταν σε θέση να στήσει ούτε μια ψεύτικη «αναγνώριση κλοπιμαίων». Η πρόεδρος του δικαστήριου ολοκλήρωσε τη δουλειά της Ασφάλειας, καταδικάζοντας τον μετανάστη χωρίς κανένα στοιχείο, αρνούμενη να πάρει υπόψη της την πληθώρα των μαρτύρων υπεράσπισης που προσφέρθηκαν να καταθέσουν υπέρ του.

Οπως κάθε μετανάστης, και ο συγκεκριμένος είχε αγοράσει από το παζάρι μερικές μεταχειρισμένες ηλεκτρονικές συσκευές (πού λεφτά για καινούργιες;) για να τις πάει δώρο στους συγγενείς του. Στο αεροδρόμιο τον συνέλαβαν και τον τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί, βαφτίζοντας όλα τα αντικείμενα που είχε μαζί του (ακόμη και δυο ζευγάρια γυαλιά ηλίου!) ως κλοπιμαία.

Αποδείξεις; Καμία. Επρεπε, όμως, κάτι να κατασκευάσουν. Εψαξαν, λοιπόν, και βρήκαν ότι μια γυναίκα είχε καταγγείλει κλοπή ενός λάπτοπ μάρκας Multirama από το αυτοκίνητό της στα Χανιά. Επειδή, λοιπόν, ο μετανάστης είχε ένα λάπτοπ ίδιας μάρκας, βάφτισαν αυτό το λάπτοπ σαν το κλεμμένο λάπτοπ της γυναίκας. Λες και στην Ελλάδα κυκλοφορεί μόνο ένα λάπτοπ της συγκεκριμένης μάρκας! Ενώ αναφέρουν τον σειριακό αριθμό του λάπτοπ που είχε στην κατοχή του ο μετανάστης, δεν αναφέρουν κανένα στοιχείο για το λάπτοπ που έχασε η γυναίκα. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να την καλέσουν να αναγνωρίσει, οπτικά έστω, το λάπτοπ και να πει ότι είναι δικό της, όπως είχαν κάνει στις υποθέσεις του καλοκαιρού. Βιάζονταν, βλέπετε, να στείλουν τον μετανάστη κατηγορούμενο και η γυναίκα ήταν στα Χανιά. Ετσι, ενσωμάτωσαν απλά στη δικογραφία την καταγγελία που είχε κάνει πριν από περίπου δυο μήνες για την κλοπή του λάπτοπ της.

Χωρίς κανένα στοιχείο, λοιπόν, χωρίς ούτε έναν μάρτυρα κατηγορίας (και με πολλούς μάρτυρες υπεράσπισης) ο μετανάστης καταδικάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες από ένα ρατσιστικό δικαστήριο, που απέρριψε ακόμα και την πρόταση αναβολής, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση του λάπτοπ, που υπέβαλε η συνήγορος Αννυ Παπαρρούσου. Χαρακτηριστικό του ρατσιστικού μένους είναι ότι ο εισαγγελέας πρότεινε καταδίκη σε δύο χρόνια φυλακή, για ένα λάπτοπ που η αξία του (καινούργιο) είναι 300 ευρώ! Οσο για την αμεροληψία της προέδρου, αρκεί να παραθέσουμε την παρατήρηση που έκανε όταν ο μετανάστης της είπε ότι θα πήγαινε τα κινητά που είχε αγοράσει στ’ αδέρφια του: «Γιατί, έχουν κινητά στο Μαρόκο;»!

Ο μετανάστης έκανε έφεση, ενώ η ποινή ήταν με αναστολή.

πηγή

Share on
μικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=2035

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...