Μεθοδεύουν την απέλασή του απεργού πείνας Ελχαφέντ Χαντούσι

Μετά τη μεταγωγή του από τα Χανιά στο Ηράκλειο, ο απεργός πείνας Ελχαφέντ Χαντούσι μεταφέρθηκε στην Αθήνα και κρατείται στο Αλλοδαπών. Εχουμε, δηλαδή, μια δεύτερη γκανγκστερική μεταγωγή απεργού πείνας, ενέργεια που απαγορεύεται.

Εχοντας παραβιάσει όλα τα δικαιώματα του πρώην απεργού πείνας της Υπατίας, η Αστυνομία, σε συνεννόηση προφανώς με το υπουργείο Προ Πο, προχώρησε σε νέες νομικές προκλήσεις, με στόχο να πετύχει την παράνομη απέλαση του μετανάστη.

Ο Χαντούσι είχε υποβάλει, μέσω της συνηγόρου του, αίτηση θεραπείας με την οποία ζητούσε την ανάκληση της αβάσιμης και αστήρικτης απόφασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων για απέλασή του. Προκειμένου να μην απαντήσουν στο νόμιμο αυτό αίτημα και να τον αφήσουν αμέσως ελεύθερο, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων πήρε πίσω τη δική της απόφαση και ταυτόχρονα εκδόθηκε νέα απόφαση από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, με την οποία αφαιρείται από τον Χαντούσι η αναβολή της απομάκρυνσης, την οποία είχε κερδίσει μαζί με όλους τους άλλους απεργούς πείνας της Υπατίας και της Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό και έγινε η γκανγκστερική μεταγωγή του (από τα Χανιά στο Ηράκλειο και από το Ηράκλειο στην Αθήνα), με σκοπό την απέλασή του με συνοπτικές διαδικασίες.

Το περιεχόμενο αυτής της νέας απόφασης δεν το γνωρίζουμε. Ηδη, ο Χαντούσι, μέσω της συνηγόρου του, έχει ζητήσει από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής αντίγραφο της απόφασης, προκειμένου να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του. Ας μη διανοηθούν, λοιπόν, να τον απελάσουν.

Ο Χαντούσι βρίσκεται σήμερα στην 6η μέρα απεργίας πείνας. Θυμίζουμε ότι ο μετανάστης μηνύθηκε από Ελληνίδα, με την οποία έχει προσωπικές διαφορές, συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα Χανίων. Συνέχισε να κρατείται από την Αστυνομία εντελώς παράνομα, προκειμένου να μεθοδευτεί η απέλασή του, που παραβιάζει στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματά του. Οταν δεν συναίνεσε να απελαθεί «εθελοντικά», όπως κατ’ επανάληψη του πρότειναν στα Χανιά, αποφάσισαν να τον απελάσουν με το ζόρι.

πηγή

Share on
μικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=2375

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...