Δράσεις αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Γεράσιμο Κορωναίο που δικάζεται στις 13/12

Αφίσα αλληλεγγύης του Ράδιο Κατάληψη 93,7

Τον τελευταίο καιρό, με αφορμή την κρίση, όλοι οι εξουσιαστικοί μηχανισμοί βάζουν τα δυνατά τους να τονωθεί το «εθνικό συναίσθημα». Λίγη «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» στη βουλή, λίγη προπαγάνδα για τη «σωτηρία του έθνους» στα τηλεπαράθυρα και θα αποπροσανατολιστούμε δήθεν από το ποιοι είναι οι πραγματικοί μας εχθροί.

Αμ δε!! Κάποιοι επιλέγουν να αμφισβητήσουν έμπρακτα αυτά τα ιδεολογήματα που προσπαθούν να ενώσουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, και αντ’ αυτού προτάσσουν την ταξική σύγκρουση. Κάποιοι έχουν πλήρη συνείδηση ότι τα σύνορα στους χάρτες χωρίζουν ταξικά αδέλφια. Ότι ο φόβος του «εξωτερικού» και «εσωτερικού» εχθρού που καλλιεργείται μεθοδευμένα από το σχολείο κιόλας είναι μια καλοστημένη προπαγάνδα για να υπομένουμε αγόγγυστα κάθε μορφή εκμετάλλευσης.

Δύο χρόνια πριν ο αναρχικός Γεράσιμος Κορωναίος έκανε δημόσια δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης και στις 13/12/2011 δικάζεται σε στρατοδικείο στα Ιωάννινα για ανυποταξία σε ειρηνική περίοδο. Παρά τις πιέσεις που άσκησαν μπάτσοι και στρατονόμοι στον κοινωνικό του περίγυρο, πήρε την πολιτική απόφαση να έρθει σε άμεση ρήξη με τον κρατικό μηχανισμό, καταδικάζοντας δημόσια το θεσμό του στρατού.

«Ο στρατός είναι μια δεξαμενή θανάτου που υπηρετεί τα σχέδια των κρατιστών και των καπιταλιστών».

Υπό συνθήκες εγκλεισμού και απόλυτης ιεραρχίας ενισχύονται τα σεξιστικά στερεότυπα και διαπλάθονται οι πειθήνιοι πατριώτες που θα αλληλοσφαχτούν για τα συμφέροντα των εξουσιαστών τους εντός και εκτός συνόρων. Ο στρατός αποτελεί μία ακόμη δομή συντήρησης του καπιταλιστικού κράτους.

«Δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να καταταγώ στο στρατό, ούτε να έχω καμία επαφή με αυτή τη δομή του εξουσιαστικού συστήματος. Δεν επιθυμώ καμία εναλλακτική θητεία ούτε καν να εμφανιστώ ενώπιόν σας για κάποιου είδους απαλλαγή […] Είμαι εχθρός κάθε κράτους, κάθε έθνους και εν δυνάμει καταστροφέας τους».

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ-ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ-ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΚΟΡΩΝΑΙΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 13/12

Παρασκευή 9/12:

Συγκέντρωση 18:00 Πλατεία Όλγας

Προβολή 21:00 Παράρτημα

Σάββατο 10/12:

Πορεία 11:00 Παράρτημα

Συναυλία (οικονομικής ενίσχυσης για τα έξοδα του στρατοδικείου) 21:00 Παράρτημα

εργαλειοφόρος | συνέλευση αναρχικών ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά

Share on
μικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=2417

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...