Δυναμική ήταν η συγκέντρωση και διαμαρτυρία των απολυμένων του 902

Πετυχημένη και δυναμική ήταν η συγκέντρωση και διαμαρτυρία των απολυμένων του 902 με την ενεργό συμπαράσταση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) έξω από το κτίριο του σταθμού (που είναι και έδρα του ΚΚΕ, στο οποίο ανήκει ο 902) στον Περισσό. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία απέναντι από την είσοδο της οδού Κηφισού και λίγο μετά τις 4 άπλωσαν το πανώ τους λίγα μέτρα από την κεντρική πύλη του Περισσού.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΚΕΤΟ ΤΟΥ 902 έγραφε το πανώ των απολυμένων του σταθμού, ενώ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ τόνιζε εκείνο της ΕΤΙΤΑ.

Στα πρώτα μόλις λεπτά της αγωνιστικής εκδήλωσης, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ ζήτησε συνάντηση με την εργοδοσία, συναντώντας την κάθετη άρνηση από πλευράς της διεύθυνσης, που δήλωσε ότι δε συζητάει με κανέναν. Αυτό όπλισε τους απολυμένους με μεγαλύτερη θέληση να αναδείξουν την κατάφωρη αδικία που έγινε σε βάρος τους, και συνεχίζεται καθημερινά σε βάρος και των συναδέλφων τους που παραμένουν στο σταθμό.
Τα συνθήματα που φωνάχτηκαν ήταν κυρίως:

– ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
– Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ – ΩΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ (υπονοώντας την πόρτα του κτιρίου του Περισσού που βρισκόταν πίσω τους)
– ΟΧΙ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ – ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
– ΟΥΤΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΙΚΟΙ – ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ

Με τον παλμό και τη δύναμη της φωνής τους, οι συγκεντρωμένοι τράβηξαν την προσοχή δεκάδων ανθρώπων της γύρω περιοχής και των περαστικών πεζών και οδηγών. Πολλοί πήραν και την ανακοίνωση των απολυμένων που αφορά στις συνθήκες που επικρατούν στο σταθμό και στον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο η εργοδοσία αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους, και οι περισσότεροι εκφράζανε τη συμπάθειά τους στο κίνημα των απολυμένων του 902. Πολλοί παρακολουθούσαν τη συγκέντρωση από τα μπαλκόνια τους στις γύρω πολυκατοικίες.

Η εργοδοσία και (για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας) η καθοδήγηση του ΚΚΕ είχε κλείσει ερμητικά την κάτω πύλη του Περισσού, αναγκάζοντας ακόμη και στελέχη και συνδικαλιστές του ΚΚΕ να κάνουν το γύρο του κτιρίου με τα πόδια(!), για να μπουν από άλλη είσοδο. Επικεφαλής του «εκπληκτικού» αυτού σχεδιασμού, που είχε στόχο και πάλι να βάλει τους απολυμένους στο ρόλο του «επικίνδυνου εχθρού», ήταν μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, που παραφύλαγε κοιτώντας τους συγκεντρωμένους πίσω από το κουβούκλιο του θυρωρείου(!), ενώ υπάρχει και σοβαρή υποψία, έως βεβαιότητα, ότι η συγκέντρωση καταγραφόταν με κάμερα μέσα από το κτίριο!

Την ίδια ώρα, και ενώ είχε κηρυχθεί στάση εργασίας 16.00 – 00.00 από την ΕΤΙΤΑ για το σταθμό, για άλλη μια φορά οι «επιτελείς» του 902 αποφάσισαν ότι «φυσικά» και με «απόλυτη σύμπνοια εργαζομένων και εργοδοσίας» το πρόγραμμα θα έβγαινε κανονικά. Κι ας τολμούσε κανείς να εκφράσει αντίρρηση!

Μετά από περίπου δύο ώρες, οι απολυμένοι και οι συμπαραστάτες τους από το σωματείο των τεχνικών τηλεόρασης μεταφέρθηκαν στην πάνω πύλη του κτιρίου του Περισσού, όπου και φώναξαν τα συνθήματά τους και ενημέρωσαν πολλούς οδηγούς που διέσχιζαν τη λεωφόρο Ηρακλείου για περίπου μισή ώρα. Πρέπει να τονίσουμε πως οι συγκεντρωμένοι δεν εμπόδισαν σε καμία στιγμή την είσοδο και έξοδο ανθρώπων από το κτίριο και τήρησαν απόλυτα την απόφασή τους η διαμαρτυρία τους να είναι δυναμική αλλά ειρηνική.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε στο Σταθμό του ΗΣΑΠ του Περισσού, όπου μοιράστηκε και πάλι και διαβάστηκε από τη ντουντούκα η ανακοίνωση των απολυμένων. Οι απολυμένοι του 902 και οι συμπαραστάτες τους ολοκλήρωσαν την κινητοποίησή τους μέσα σε κλίμα χαράς, αγωνιστικής ανάτασης και ικανοποίησης για την πρώτη αυτή επιτυχία, τονίζοντας πως η συγκέντρωση της 5/9 ήταν μονάχα η αρχή!

Υ.Γ. Πρέπει τέλος να σημειώσουμε πως η τηλεόραση του ΣΚΑΪ έστειλε συνάδελφο οπερατέρ, ο οποίος κάλυψε μεγάλο μέρος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ωστόσο, δεν ακούστηκε το παραμικρό για τη διαμαρτυρία των εργαζομένων. Τους λόγους για τους οποίους το θέμα «πνίγηκε» τόσο βάναυσα τους αφήνουμε στην κρίση κάθε καλοπροαίρετου ανθρώπου…..

 

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...