Συνεχίζει προκλητικά να κλείνει με μπάρες το δρόμο για τις Σκουριές η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ!

Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο Πολυγύρου στις 23 Απριλίου 2012 απεφάνθη ότι ο δρόμος Χοντρό Δέντρο- Σκουριές είναι δημόσιος δασικός κοινόχρηστος δρόμος και ότι η κυκλοφορία των πολιτών πρέπει να είναι ελεύθερη και ανεμπόδιστη μέχρι να κατασκευαστούν παρακαμπτήριες δασικοί οδοί. Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 48 του δασικού νόμου 998/79, για να γίνουν αυτές οι οδοί πρέπει πρώτα να συνταχθούν σχετικές μελέτες και να εγκριθούν από το Δασαρχείο Αρναίας.

Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο κίνησε δίωξη κατά των υπευθύνων της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για τις έκνομες πράξεις που τελέσθηκαν κατόπιν εντολών τους στις Σκουριές. (Δείτε εδώ τι είχε γίνει το Μ.Σάββατο)

Παρά το γεγονος ότι ο Δασάρχης Αρναίας με το έγγραφό του με αρ. πρωτ. 9809/25.4.2012 ενημερώνει για όλα τα ανωτέρω 1) το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας, 2) τον Εισαγγελέα Πολυγύρου, 3) τον Δήμο Αριστοτέλη και 4) την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

Σήμερα το πρωί προσπάθησαν να διέλθουν από το δασικό δρόμο ο Πρόεδρος των δασεργατών κ. Αθανάσιος Λεμονής, ο δασοφύλακας της περιοχής κ. Ντινάκης καιο διοικητικός παράγων του δασικού συνεταιρισμού Μ. Παναγιάς κ. Κυριανός. Βρήκαν το δρόμο κλειστό με μπάρες από υπαλλήλους της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ οι οποίοι δεν τους επέτρεψαν τη διέλευση.

Αυτή τη στιγμή οι ανωτέρω κατευθύνονται στο Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας για να καταθέσουν καταγγελία κατά της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για το γεγονός αυτό.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ συνεχίζει προκλητικά να κλείνει με μπάρες το δρόμο, θεωρώντας ότι το βουνό είναι τσιφλίκι της.

Η νομιμότητα την οποία η εταιρεία υπόσχεται ότι θα τηρήσει έχει ήδη κουρελιαστεί, πριν ακόμα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου, πριν ακόμα λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες.

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ;;;

πηγη

Share on
µικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=3701

H μπάρα όχι μόνο δεν αφαιρέθηκε όπως διέταξε το δικαστήριο Πολυγύρου, αλλά παραμένει κλειστή!

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...