Οι ρίζες των “θεωριών συνωμοσίας” στην δεξιά και ακροδεξιά

γράφει ο Nikos Mpitsimeas

Οι θεωρίες συνωμοσίας που πλημμύρισαν το διαδίκτυο από την 9/11 και μετά είναι ακριβώς η απόδειξη ότι ο “λόγος” και η “σκέψη” της ακροδεξιάς έχει ποτίσει ακόμα και “σοβαρούς” ανθρώπους.

Μελετώντας την Αμερικάνικη ακροδεξιά (ευαγγελιστές,survivalists, νεοναζί του white pride, συνωμοσιολόγοι των illuminati, οι μπούρδες δεν έχουν τελειωμό) αυτό που διαπίστωσα ήταν πως τα ντοκιμαντέρ με τα οποία έγιναν
γνωστές όλες αυτές οι θεωρίες ήταν φτιαγμένα από καρασυντηριτικούς, δεξιούς , όλοι μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Μοναδική εξαίρεση ο Λιακόπουλος της Αμερικής Alex Jones ο οποίος χρηματοδοτείται από το Genesis Network, γνωστή φίρμα στο χώρο των Networked Media στην Αμερική με ρίζες στην ακροδεξιά και τις παραθρησκευτικές οργανώσεις στο site του οποίου μπορεί να βρει κάποιος πως να αγοράσει χρυσό, όπλα και τρόφιμα για την επερχόμενη καταστροφή.
Ακόμα και ο Τσόμσκυ είχε έρθει σε πολύ δύσκολη θέση όταν διαπίστωσε ότι κάποια βιβλία του χρησιμοποιούνται από αυτούς τους κύκλους ως προπαγάνδα.
Ο Χάουαρντ Ζιν και ο Τσόμσκυ όταν διαπίστωσαν για τα καλά από ποιους κύκλους προέρχονταν οι θεωρίες συνωμοσίας για τους Δίδυμους Πύργους άρχισαν να μην αφήνουν να κάνουν παρέμβαση σε ομιλίες τους διάφοροι οπαδοί αυτών των θεωριών και έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους.

Πρόκειται για το δόγμα του εσωτερικού εχθρού στη πλέον σχιζοειδή μορφή του. Ότι ακριβώς λέει ο Φάηλος Κρανιδιώτης για τον εσωτερικό εχθρό στην Ελλάδα λένε οι Αμερικάνοι εκεί. Για την ακρίβεια ακριβώς αυτά τα δόγματα είναι που αντιγράφουν οι Ευρωοπαίοι ακροδεξιοί.
Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο και θυμίζει έντονα τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα, τα δήθεν Πρωτόκολα της Σιών κτλ.

Οι δικοί μας συνωμοσιολόγοι εδώ δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μεταφράζουν στα γρήγορα από την Αμερική ότι προλάβουν. Δεν υπάρχει ούτε μια θεωρία συνωμοσίας που να μην έχουν πει ο Βελόπουλος, ο Λιακόπουλος,ο Πλεύρης, ο Γεωργιάδης και λοιποί η οποία να μην είναι ελληνική έκδοση μιας αντίστοιχης αμερικάνικης. Είναι ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος ως 300 Έλληνες, Έλληνες YouTubers,Πατριωτικό Μέτωπο κτλ, από τους οποίους ψωνίζει ψηφαλάκια και μαχαιροβγάλτες η Χρυσή Αυγή, οι ίδιοι άνθρωποι που κάνουν τεράστια προπαγάνδα με βίντεο “αναλύσεων” για το πως μας ψεκάζουν και τους Ιλλουμινάτους κτλ

Απαραίτητα αναγνώσματα το “Θεωρίες Συνομωσίας ή Θεσμικές Θεωρίες” από τις Εκδόσεις Futura και το “θεωρίες Συνομωσίας” από τις εκδόσεις Πόλις.

Το ότι διάφοροι αριστεροί συνηθίζουν να αναπαράγουν τις συγκεκριμένες θεωρίες είναι δείγμα παθογένειας και έντονης προσκόλησης στην εξουσία (αυταρχικές προσωπικότητες) σε βαθμό που ότι δεν ταιριάζει με το μοτίβο του παντοδύναμου κράτους που έχουν κατασκευάσει στο μυαλό τους, να θεωρείται προϊόν σκοτεινών κύκλων.

μικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=4244

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...