Πάτρα: Αυτόνομη ποδοσφαιρική ομάδα.. και το ταξίδι ξεκινά

Η ιδέα δημιουργίας της “Α.Π.Ο“, ήταν η σκέψη μια παρέας ανθρώπων που αγαπούν πολύ το ποδόσφαιρο και που αναζητούσαν την αγνότητα των παιδικών τους χρόνων, τότε που ανέμελα το μόνο που αρκούσε ήταν λίγος χώρος και μία μπάλα…

Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές οι περισσότεροι, σιχάθηκαν την κατάντια του ποδοσφαίρου ακόμη και στα πιο χαμηλά επίπεδα του. Στημένα-Βία-Απειλές, συμφωνίες κάτω από τα τραπέζια και… βρωμιά.

Κάπως έτσι, άρχισε να συζητιέται έντονα η δημιουργία μιας ομάδας, που δεν θα έχει κανέναν πάνω από το κεφάλι της (ιδιοκτήτη-χορηγό κ.ο.κ) και οι παίκτες θα είναι όπως παλιά. Θα παίζει ο καλύτερος, θα είναι όλοι μια παρέα και όπως τότε, θα μοιράζονται τα πάντα.

Βέβαια, θα ήταν αφελές να υποστηρίζουν πως μπορούν να τα πετύχουν όλα αυτά έτσι απλά. Όχι σε αυτόν τον κόσμο τουλάχιστον.

Γι’ αυτό και το καλοκαίρι του 2011, όταν οι συνθήκες ωρίμασαν, αυτή η παρέα σκέφτηκε να κάνει το… μεγάλο βήμα. Να δημιουργήσει την ομάδα της. Όλα θα γίνονταν από όλους μαζί. Έτσι και το όνομα.

Η… παρέα μαζεύτηκε, πολλά ονόματα έπεσαν στο τραπέζι και νίκησε το… “ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ“, όπερ και εγένετο.

Οι διαδικασίες δημιουργίας μιας νέας ομάδας πήραν έναν χρόνο. Από τον Μάρτιο του 2012, η ”Α.Π.Ο” αναγνωρίστηκε και επίσημα, έτοιμη να ξεκινήσει από την Γ’ Κατηγορία της ΕΠΣΑ…

Στόχος της ομάδας, όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και να δείξει σε όλους, πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα, όπως αυτή τα σκέφτεται.

Ο χαρακτήρας της άλλωστε, είναι καθαρά μη-κερδοσκοπικός και αντι-εμπορικός, στηρίζεται στην αυτοδιαχείριση των μελών της, στην ισότητα και στην ιδεολογία περί αντιφασισμού και αντιρατσισμού…

Το ταξίδι λοιπόν, τώρα ξεκινά…

Πρώτο παιχνίδι : Αυτόνομη Π.Ο  εναντίον Αετού Πατρών, στις 7/10 στο Κ. Καστρίτσι στις 4μμ (χάρτης)

να είμαστε εκεί 🙂

ΑΥΤΟΝΟΜΗ Π.Ο

μικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=4306

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...