Αντιφασιστική παρέμβαση στο 46ο Γυμνάσιο Εξαρχείων – Νεάπολης

-επευφημίες από τους μαθητές, χειροδικίες από τη διευθύντρια-

Σήμερα το μεσημέρι έγινε αντιφασιστική παρέμβαση από συλλογικότητες και κατοίκους των Εξαρχείων στο 46ο Γυμνάσιο Αθηνών στο οποίο πριν από μια εβδομάδα σημειώθηκε το γνωστό πλέον περιστατικό με τον “εκπαιδευτικό” ναζί ο οποίος απείλησε ευθέως την ζωή μαθητών του με μπαμπούλα τη Χρυσή Αυγή. …

Τα γεγονότα που θα αφηγηθώ είναι ένα συγκεντρωτικό από μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα μιας και εγώ άργησα να παρευρεθώ και έτσι δεν μπόρεσα να έχω σε βίντεο την απίστευτη συμπεριφορά της διευθύντριας του σχολείου ούτε να είμαι αυτόπτης μάρτυρας. Αυτό προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Εγώ στάθηκα μάρτυρας της αντίδρασης δεκάδων μαθητών του σχολείου στην είσοδο του σχολείου, που χειροκροτούσαν και αγκάλιαζαν τα άτομα της αντιφασιστικής παρέμβασης κατά την έξοδο τους.

Όπως μου διηγήθηκαν σύντροφοι κι συντρόφισσες, αργότερα είχε προηγηθεί επεισόδιο όταν, εισερχόμενοι στο σχολείο ζήτησαν να μιλήσουν με τη διευθύντρια και αυτή τους επιτέθηκε απρόκλητα, πρώτα σπρώχνοντας και μετά χειροδικώντας εναντίον συντρόφων με χτυπήματα στο πρόσωπο και μετέπειτα σπρώχνοντας και ρίχνοντας στο πάτωμα ηλικιωμένη κάτοικο των Εξαρχείων που συμμετείχε στη παρέμβαση.

Όλα αυτά μπροστά στα μάτια των μαθητών της καθώς και των υπολοίπων δασκάλων οι οποίοι δεν είχαν ανάμειξη στο περιστατικό. Να σημειωθεί πως όταν μπήκαν οι αντιφασίστες στο σχολείο τους πλησίασαν μαθητές και τους υπέδειξαν ΟΙ ΙΔΙΟΙ με πρωτοβουλία τους, που βρισκόταν στο σχολείο ο ναζί καθηγητής.

Τα σπρωξίματα και οι βρισιές από τη μεριά της διευθύντριας συνεχίστηκαν ενώ ήταν ξεκάθαρη η στάση των ατόμων της παρέμβασης μιας και υπήρχε στο μυαλό όλων η έννοια να μην προκληθούν από τη μεριά τους εντάσεις μπροστά στα μάτια των μαθητών.

Η διευθύντρια κάλεσε στη συνέχεια την αστυνομία η οποία εμφανίστηκε αφότου είχαμε αποχωρήσει από το πεζοδρόμιο έξω από το σχολείο. Κατά την αποχώρηση ενός συντρόφου υπήρξε προσέγγιση από μαθητή μετανάστη ο οποίος και τον αγκάλιασε ευχαριστώντας τον.

Αλήθεια τι συμβαίνει στο 460 Γυμνάσιο και τα παιδιά είναι σε τέτοια κατάσταση που να ευχαριστούν και να αγκαλιάζουν τους αντιφασίστες; Γιατί η κυρία διευθύντρια σε ανακοινώσεις της μας το έπαιζε “προοδευτική” τη στιγμή που υποβάθμιζε το γεγονός; Γιατί όταν δημοσιεύτηκε το γεγονός σε διάφορους δημοσιογραφικούς ιστοτόπους δεν γινόταν λόγος για απειλές ενάντια στη ζωή των μαθητών αλλά για “απειλές για.. συνετισμό” ; Από πιο ρεπορτάζ προέκυψε η ψευδής είδηση για το τι είχε πει ο ναζί “καθηγητής” ; Η προσπάθεια υποβάθμισης του περιστατικού από την καθηγήτρια ήταν μια απελπισμένη προσπάθεια να σωθεί ένα περιστατικό που δεν γίνονταν να συγκαλυφθεί παρά τις προσπάθειες της;

Και ξανά: γιατί οι μαθητές υποδέχτηκαν τους αντιφασίστες με ενθουσιασμό, αγκαλιές και επευφημίες;

Ποια είναι ακριβώς η κατάσταση που επικρατεί στο 46ο Γυμνάσιο και πως είναι δυνατόν να διδάσκει παιδιά μια καθηγήτρια η οποία χειροδικεί απρόκλητα ακόμα και σε ηλικιωμένους;

Οι μαθητές μας ενημέρωσαν πως θέλουν να κάνουν κατάληψη αλλά έχουν συναντήση την σκληρή άρνηση της διευθύντριας.

Αυτά τα “αστειάκια” με τους δήθεν “εκπαιδευτικούς” θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα.

Κανένας μαθητής μόνος του ενάντια στην βαρβαρότητα.

Κανένας γονιός μόνος του ενάντια στον φασισμό.

Κάπου εδώ να υπενθυμίσω ότι αυτή είναι η δικιά μου προσωπική καταγραφή των γεγονότων και σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να εκπροσωπήσω κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό μου.

Σε μικρό χρονικό διάστημα θα υπάρξει ανάρτηση των πολιτικών συλλογικότήτων που έκαναν την παρέμβαση οπότε εκεί θα υπάρξει και συλλογική τοποθέτηση για τα γεγονότα και το ζήτημα που έχει προκύψει με φασιστικές και ναζιστικές συμπεριφορές “εκπαιδευτικών” στο 46ο Γυμνάσιο.

πηγη

μικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=4594

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...