Ανακοινωση αλληλεγγυης της Επιτροπη Κατοικων Γλυφαδας στους συλληφθεντες των κινητοποιησεων στη Θεσσαλονικη

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Καμιά δίωξη στους συλληφθέντες των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη
Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες και προκλητικές συλλήψεις των εργαζόμενων στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο καθώς και του δασκάλου Θανάση Αγαπητού, γιατί συμμετείχαν στη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων των ΟΤΑ έξω από το κτίριο της ΔΕΘ όταν πραγματοποιούνταν η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση με θέμα το ξεπούλημα βασικών υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων. Ο προκλητικός τρόπος προσαγωγής τους παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου, η κράτηση επί 24ωρου και η άμεση παραπομπή τους σε δίκη δείχνει την όξυνση του κρατικού αυταρχισμού και την ωμότητα με την οποία οι κάθε είδους κατασταλτικοί μηχανισμοί ενεργοποιούνται για να υποτάξουν το ογκούμενο κίνημα ανυπακοής στα μνημόνια και τις βάρβαρες πολιτικές της τρόικας και της συγκυβέρνησης. Στεκόμαστε στο πλάι των συλληφθέντων όπως και σε όλους τους διωχθέντες για τη συμμετοχή τους στους λαϊκούς αγώνες (διαδηλωτές, συνδικαλιστές, αντιφασίστες, κλπ).
Ζητάμε να σταματήσει κάθε δίωξη και καταστολή των αγώνων. Άμεση απελευθέρωση των τριών εργαζόμενων και απαλλαγή τους από τις κατηγορίες. Κατοχύρωση και υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Οι λαϊκοί αγώνας δεν δικάζονται και δεν τιμωρούνται. Η καταστολή τους δεν μας φοβίζει. Θα μας βρουν μπροστά τους με αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη και συντονισμό να τους αντιμετωπίσουμε.

Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
Ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές

http://epitropiglyfadas.blogspot.gr/

epitropi@gmail.com

μικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=4921

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...