Δελτιο αντιπληροφορησης (04/03)

του 1431am

Καταστολή

Την Παρασκευή περνούσαν από προανάκριση 9 άτομα για την ολιγοήμερη κατάληψη της περιφέρειας Χανίων, 1 χρόνο πριν. Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το μπατσομέγαρο(!!!) με πάνω από 150 αλληλέγγυα άτομα, μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Συνεχίζονται πανελλαδικά οι δράσεις αλληλεγγύης στον έγκλειστο απεργό πείνας Σπύρο Δραβίλα. Ο Δραβίλας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 4 Φλεβάρη.

Τη Δευτέρα δικάζονται στις 9 το πρωί στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 5 κάτοικοι της Νέας Ευκαρπίας, με την κατηγορία της «άσκησης παθητικής βίας», επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την κατασκευή του γιγάντιου ΣΜΑ στην περιοχή.

Κοινωνικά

Αντιφασιστικές πορείες έγιναν τις προηγούμενες μέρες, στην Καλλιθέα, στην Πάρο, στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Δημοσιεύτηκε ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό των γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά από την Οργάνωση Μηδενική Ανοχή.

Κινητοποίηση διοργανώνει η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά των μεταλλείων την Δευτέρα στη μία το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Αντιφασιστική συγκέντρωση καλείται την Δεύτερα στο εφετείο επί της Λουκάρεως, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του φασίστα Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση σε μεταπτυχιακό φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007.

Εκπαιδευτικά

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας.

Διεθνή

Μεγάλα μπλόκα με τη συμμετοχή χιλιάδων αγροτών και άλλων εργαζόμενων υπάρχουν σε πολλές περιοχές στην Κολομβία, στα πλαίσια της κινητοποίησης των παραγωγών σπόρων καφέ.

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν από τα πυρά Αυστραλών στρατιωτών στο νότιο Αφγανιστάν στην διάρκεια μιας μάχης με αντάρτες

Διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε τριάντα πόλεις της Πορτογαλίας.

Καταστολή και συγκρούσεις στη φοιτητική κινητοποίηση της Παρασκευής στο Μιλάνο

Αστυνομικοί της Νότιας Αφρικής βασάνισαν δημοσίως μέχρι θανάτου έναν 27χρονο μετανάστη οδηγό ταξί.

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 13 αστυνομικοί, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Αλβανών διαδηλωτών και αστυνομίας στα Σκόπια, κατά τη διάρκεια εθνικιστικής έξαρσης.

2 φεμινίστριες συνελήφθησαν την Πέμπτη στη Βαρκελώνη, κατά τη διάρκεια δράσης για τη μνήμη της πρώτης γυναίκας που έχασε της ζωής της στον Ισπανικό Εμφύλιο.

Σε εγκαταλελειμμένο μοναστήρι μεταφέρθηκε η κατασκήνωση διαμαρτυρίας των προσφύγων στη Βιένη, η οποίοι εδώ και μήνες διαμαρτύρονται σε κεντρική πλατεία της πόλης, μεταξύ άλλων και με κυλιόμενες απεργίες πείνας, για το σύστημα χορήγησης ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τουλάχιστον 11 μεταλλωρύχοι έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά σε μεταλλείο στην επαρχία Χεμπάι της Κίνας

Σε απεργία κατέβηκαν οι εργαζόμενοι μη κερδοσκοπικής φιλανθρωπικής οργάνωσης στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών το Σάββατο λόγω των συνθηκών εργασίας, μετά την άρνηση των υπευθύνων να διαπραγματευτούν με το συνδικαλιστικό όργανο.

200 σπουδαστές και προσωπικό του πανεπιστημίου του Σάσεξ έχουν προχωρήσει σε κατάληψη χώρων της σχολής, αντιδρώντας στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης και την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεών του.

Την απελευθέρωση του πολιτικού κρατουμένου Albert Woodfox, που έχει περάσει σαράντα χρόνια στην απομόνωση στη φυλακή, διέταξε για μία ακόμη φορά ένας ομοσπονδιακός δικαστής στην πολιτεία της Λουιζιάνα, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φινλανδική νεοναζιστική οργάνωση διατηρούσε λίστα με εβραίους και πολιτικούς αντιπάλους, τους οποίους θεωρούσε ως στοχους.

Ο κατειλημμένος κοινωνικός χώρος Άιλιν Χάουζ στο Λονδίνο, που φιλοξενεί τακτικά συντροφικές κουζίνες, δέχτηκε εντολή έξωσης από βρετανικό δικαστήριο.

Νέα κατάληψη σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Λειψία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στέλνοντας πολιτικό μήνυμα αλληλεγγύης στις διωκόμενες καταλήψεις στην Ελλάδα και στην κατάληψη Ίβι στην Φρανκφούρτη.

Πέθανε άστεγος, ο οποίος εμποδίστηκε να πραγματοποιήσει κατάληψη σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, στην Αγγλία την περασμένη εβδομάδα.

Επίθεση με σπάσιμο της βιτρίνας και μπογιές, δέχτηκε μεσιτικό γραφείο του Ώκλαντ οποίο είναι υπεύθυνο για την αύξηση των τιμών και τον εκτοπισμό των φτωχών κατοίκων

Δύο πεζοναύτες των Ηνωμένων Πολιτειών κρίθηκαν ένοχοι για το βιασμό μιας γιαπωνέζας στην Οκινάουα και καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια φυλάκιση

Ανοίγει εκ νέου το εργαστήρι της ομάδας χρηστών λίνουξ των καταληψιών του Άμστερνταμ

καλέσματα

Τρίτη 5/3

1) Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη στις 9 στα Δικαστήρια Βέροιας για τους 26 συλληφθέντες της 25ης Μαρτίου από αλληλέγγυους/αλληλέγγυες.

2) Συγκέντρωση ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ την Τρίτη στις 10.30 στα κεντρικά της ΔΕΗ στην Αθήνα από το κίνημα Δεν Πληρώνω.

3) Συγκέντρωση και κινητοποίηση για τη δημόσια υγεία την Τρίτη στις 5 στο Χαιδάρι από συλλογικότητες και φορείς του δήμου και σωματεία.

1431am

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...