Διαμαρτυρια των κατοικων της Χαλκιδικης εναντιον των μεθοδευσεων της εταιρειας χρυσου _video

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής διαμαρτύρονται αυτή την ώρα στην θέση Χονδρό Δέντρο (είσοδος για το εργοτάξιο των Σκουριών) για τις μεθοδεύσεις της εταιρείας χρυσού που βλέποντας να χάνει το επικοινωνιακό παιχνίδι επιχειρεί με κάθε μέσο να ανατρέψει την κατάσταση. Τα στοιχεία όμως όσο και να προσπαθούν οι προπαγανδιστές της εταιρείας είναι συντριπτικά εναντίον τους…

Όταν δεν μπορείς να πείσεις κάποιον για τα επιχειρήματά σου, τότε υπάρχουν και άλλοι τρόποι…

Ποιοί ;

Διαβάστε την ανακοίνωση – καταγγελία της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ενώσεων Συντακτών) για να καταλάβετε…

”Στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταγγέλθηκε η “επικοινωνιακή αντεπίθεση” της εταιρείας εξόρυξης χρυσού “Eldorado Gold” την ίδια ώρα που διογκώνεται το κλίμα διαμαρτυρίας των κατοίκων της Χαλκιδικής, αλλά και της Θεσσαλονίκης, για τη δρομολογημένη οικολογική καταστροφή.
Η εταιρεία καλεί πλήθος δημοσιογράφων από ολόκληρη τη χώρα σε επιδοτούμενο, πολυτελέστατο …ταξίδι αναψυχής, με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, δεύτερο στις Σκουριές Χαλκιδικής και με τελικό προορισμό τα ορυχεία της Περγάμου στην γειτονική Τουρκία.

Οι δημοσιογράφοι που επελέγησαν από την εταιρεία, σύμφωνα με την πρόσκληση, αφού διαμείνουν σε πολυτελή ξενοδοχεία θα πραγματοποιήσουν επιτόπιο ρεπορτάζ στα ορυχεία της Χαλκιδικής σε “χώρους που λειτουργούν υποδειγματικά” και θα υποδεικνύονται κατ΄ αποκλειστικότητα από τα στελέχη της Eldorado.
Καταγγέλλουμε την παραπάνω απόπειρα, ουσιαστικά χειραγώγησης των εκπροσώπων του τύπου και δημιουργίας ενσωματωμένων δημοσιογράφων προς υπηρέτηση της ‘καλής εικόνας” της εταιρείας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ ζητά από τις Ενώσεις-μέλη της να καταδικάσουν την πρακτική της εν λόγω εταιρείας, υπενθυμίζοντας ότι ο Κώδικας Δεοντολογίας προβλέπει ότι ο δημοσιογράφος οφείλει “να μην επιδιώκει και να μην δέχεται οποιεσδήποτε παροχές σε χρήμα και είδος, που θίγουν την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια και επηρεάζουν την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του”.
Ας μην αποκτήσει ο κλάδος … “χρυσο-δάκτυλους”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ΄΄
Category
News & Politics
License
Standard YouTube License

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...