Απεργια πεινας χιλιαδων μεταναστων στα κεντρα κρατησης

76FC49363A3AEF5E7537B93873EB9752Σε απεργία πείνας είναι από προχθές, Σάββατο, περίπου δύο χιλιάδες μετανάστες, διαμαρτυρόμενοι για την παρατεταμένη κράτησή τους στα κέντρα κράτησης σε όλη τη χώρα.
Όπως υποστήριξαν μέλη της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ), σε σημερινή τους συνέντευξη Τύπου, «αποκορύφωμα των άθλιων συνθηκών κράτησης, της κακομεταχείρισης και των βασανιστηρίων, που έχουν υποστεί οι περίπου πέντε χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, ήταν τρεις απόπειρες αυτοκτονίας, που έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο, στην Αμυγδαλέζα».

Ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Π. Κωνσταντίνου έκανε λόγο για απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης των μεταναστών, προσθέτοντας πως η απεργία πείνας των κρατουμένων έχει εξαπλωθεί σε όλη την

Ελλάδα και στα «πολλά αστυνομικά τμήματα που έχουν μετατραπεί σε χώρους κακομεταχείρισης μεταναστών και προσφύγων».

«Τρεις απεργοί πείνας από τις εκατοντάδες που ξεκίνησαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αμυγδαλέζας, προχώρησαν σήμερα το πρωί σε απόπειρα αυτοκτονίας. Ένας εξ αυτών χρησιμοποίησε σπασμένο τζάμι από το παράθυρο και έκοψε τον λαιμό του» κατήγγειλε ο κ. Κωνσταντίνου, κατηγορώντας τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ότι προσπαθεί να συγκάλυψει τις συνθήκες, που επικρατούν στα κέντρα κράτησης. Απηύθυνε, δε, έκκληση στήριξης προς τα συνδικάτα, την ΕΙΝΑΠ, τους δικηγορικούς συλλόγους, τους βουλευτές, τους δημάρχους, τη Διεθνή Αμνηστία, τις επιτροπές στήριξης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε δηλώσεις στήριξης του αγώνα για άμεση απελευθέρωση των μεταναστών, προχώρησαν από την πλευρά τους, ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενωμένων Αφγανών Ελλάδος, Ρεζά Γκολαμί, και ο Χαρούτ Χουσεϊν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπαγκλαντές. Ζήτησαν από τις Αρχές άδεια επίσκεψης στους απεργούς πείνας μαζί με ομάδα γιατρών και δικηγόρων.

πηγη 

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...