Επεμβαση των ΜΑΤ με χημικα στο στρατοπεδο κρατησης μεταναστων στην Κορινθο

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα βρίσκονται αυτήν την ώρα μέσα στο χώρο του στρατοπέδου της Κορίνθου, που λειτουργεί σαν κέντρο κράτησης μεταναστών με άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι έχουν ξεσηκωθεί, ενώ ένας βρίσκεται στη στέγη και απειλεί να πέσει στο κενό. Τα ΜΑΤ έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένη ρίψη χημικών, ενώ δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για το τι συμβαίνει μέσα στο στρατόπεδο, καθώς κλούβες εμποδίζουν την ορατότητα.

Θυμίζουμε ότι χθες, Τρίτη, λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ δύο Αλγερινοί μετανάστες που κρατούνται στο κατ’ ευφημισμόν αποκαλούμενο «Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών», το παλαιό στρατόπεδο της Κορίνθου, σκαρφάλωσαν σε καμινάδα, ανέβηκαν στην ταράτσα ενός κτιρίου κι απειλούσαν να πέσουν στο κενό, αν δεν τους άφηναν ελεύθερους να φύγουν από το Κέντρο. Τελικά κατέβηκαν ύστερα από διαπραγματεύσεις.

Αναταραχή υπάρχει και σε πάρα πολλούς άλλους χώρους μαζικής κράτησης μεταναστών σε όλη τη χώρα, με πολλούς κρατούμενους να έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, σύμφωνα με όσα καταγγέλει το ΚΕΕΡΦΑ

πηγη left.gr

 

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...