Πατρα: Πορεια αλληλεγγυης στους κατοικους της ΒΑ Χαλκιδικης – Ενημερωση/Φωτο

2

Το απόγευμα της Πέμπτης 11 Απρίλη πραγματοποιήθηκε πορεία …αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής που αντιστέκονται στη δημιουργία μεταλλείων χρυσού στην περιοχή τους και στην κρατική τρομοκρατία που το τελευταίο διάστημα τους έχει στοχοποιήσει πραγματοποιώντας γκανκστερικού τύπου επιθέσεις με εισβολές σε σπίτια και σχολεία, απαγωγές κατοίκων, ρίψεις χημικών ακόμα και μέσα σε σχολεία κ.α.

1

3

Το κάλεσμα αναφερόταν σε συγκέντρωση στις 6μμ στο Παράρτημα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε περίπου στις 7.30 πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας με τη συμμετοχή περίπου 350 ατόμων. Το κεντρικό πανό έγραφε “αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία Χρυσού”, ενώ υπήρχε και άλλο ένα πανό στην πορεία από τη Λαϊκή Συνέλευση της Άνω Πόλης. Μοιράστηκαν πάρα πολλά κείμενα από αρκετές συλλογικότητες ενώ γράφτηκαν και πολλά συνθήματα αλληλεγγύης με σπρεί.

4

Μερικά από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν:

“Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία αγώνας για τη γη και την ελευθερία”

“Όσο κι αν αυξάνει η καταστολή χρυσάφι δεν θα πάρετε απ’ τη Χαλκιδική”

“Θέλουμε τα δάση, τη γη και το νερό και όχι έναν κόσμο φτιαγμένο από χρυσό”

“Ενάντια στου κράτους τα διατάγματα οι νόμοι καταργούνται στα οδοφράγματα”

Όπως ήταν φυσικό εξαιτίας των γεγονότων των τελευταίων ημερών τα συνθήματα της πορείας είχαν και αντιφασιστικό χαρακτήρα.

5

Πρόσφατα, τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 Απρίλη κατασταλτικές δυνάμεις εισβάλλουν στα σπίτια κατοίκων της Ιερισσού σπάζοντας τις πόρτες και απαγάγοντας 2 άτομα. Πριν λίγο καιρό, τη νύχτα της Κυριακής 17/2, εξαπολύεται ευρείας κλίμακας τρομοκρατική-κατασταλτική επιχείρηση, η οποία συνοδεύεται από μαζικές ποινικές διώξεις αγωνιζόμενων κατοίκων.  20 κάτοικοι της Ιερισσού που με παρόμοιο βίαιο τρόπο είχαν απαχθεί από τους μπάτσους, διώκονται με στημένο κατηγορητήριο  –με μοναδικούς μάρτυρες μπάτσους και τους ανθρώπους της εταιρίας–  με 7 κακουργήματα και 9 πλημμελήματα. Στόχος τους η εξάλειψη της σθεναρής αντίστασης των κατοίκων και των αλληλέγγυων και η παράδοση ενός ασφαλούς πεδίου –χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις– στην εταιρία, για τη συνέχιση των λεηλατικών της εργασιών.

6

Από την πλευρά μας, ως αναρχικοί, αντιλαμβανόμαστε αυτή την επίθεση που δέχονται οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής ως άρρηκτο κομμάτι της ευρύτερης κατασταλτικής στρατηγικής κράτους και κεφαλαίου απέναντι σε κάθε κοινωνικό και ταξικό αγώνα που απειλεί να οργανωθεί και να ορθωθεί σαν τείχος κόντρα στα σχέδιά τους για την άγρια λεηλασία της φύσης και των ανθρώπινων κοινωνιών στο βωμό μιας κάποιας υποτιθέμενης “ανάπτυξης” και δεν μπορούμε παρά να στεκόμαστε με όποιο τρόπο μπορούμε αλληλέγγυοι στους αγωνιζόμενους κατοίκους που αρνούνται να παραδώσουν την περιοχή τους στα νύχια ων χρυσοθήρων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 22 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΙΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ — ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΩΝ, ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΣΥΕΧΙΖΕΤΑΙ… ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

πηγη 

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...