Δελτιο Αντιπληροφορησης του 1431ΑΜ (13/4)

imagesΤο δελτίο αντιπληροφόρησης του 1431ΑΜ ανανεώνεται σχεδόν κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και αποτελεί συλλογικό προϊόν της συνέλευσης του Ελεύθερου Κοινωνικού Ραδιοφώνου της Θεσσαλονίκης, 1431ΑΜ.

Εργατικά

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο υπουργείο εργασίας
απο τους εργαζομένους του ΟΚΑΝΑ. Η διοίκηση του οργανισμού τελεί υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους για 21η μέρα, ενώ πραγματοποιούνται τετράωρες στάσεις εργασίας από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή.

Την Τετάρτη το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Πύργο συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους στην ψυχική υγεία. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γαι την υποχρηματοδότηση του κλάδου τους και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους

Την Τετάρτη οι δάσκαλοι προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας διαμαρτυρώμενοι για την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά στη μείωση των οργανικών θέσεων.

Την Πέμπτη το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για συμπράσταση στους τρείς οδηγούς που δικάζονται για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση τον περασμένο Αυγουστο. Διαμαρτυρία νοσοκομειακών γιατρών από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και του Έβρου πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη.

Την Πέμπτη το απόγευμα οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης. Παράλληλα οι σιδηροδρομικοί προχωρούν σε 4ωρες στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή το βράδυ διεκδικώντας εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για τις υπερωρίες, τη νυχτερινή εργασία και την απασχόληση Κυριακές και αργίες.

Καταστολή

Το ξημερωμα της Τετάρτης, οι ειδικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ διέρρηξαν δύο σπίτια και «απήγαγαν» δύο κατοίκους της Ιερισσού Χαλκιδικής, οι οποίοι διώκονται με άλλα 18 άτομα για την επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας χρυσού, στις Σκουριές που έγινε το Φεβρουάριο. Στη συνέχεια, κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του χωριού και κινήθηκαν προς το Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού στο οποίο έβαλαν φωτια. Νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας, κάτοικοι από την Ιερισσό και άλλες περιοχές της Χαλκιδικής συγκεντρώθηκαν στον Πολύγυρο, όπου και αναμενόταν να μεταφερθούν οι συλληφθέντες, ενώ τελικα μεταφερθήκανε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου και συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι. Οι συλληφθέντες θα κρατηθούν μέχρι και την Κυριακή, οπότε αναμένονται οι απολογίες τους στον ανακριτή. Την Πέμπτη, οι κάτοικοι στήσανε οδοφράγματα από τόνους χώματος στο δρόμο εισόδου στο χωριο, με στόχο να εμποδίσουν ενδεχόμενη νέα αστυνομική επιχείρηση.

Τη Δευτέρα συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση Συνομοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Εξεταστήκανε ως μάρτυρες δύο ειδικοί φρουροί, ένας αστυνόμος Α’ στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής, μια μεσίτρια ακινήτων, η ιδιοκτήτρια που είχε νοικιάσει διαμέρισμα στον Νικολόπουλο και ο αδελφός της. Ο ένας εκ των δύο ειδικών φρουρών αμφισβητήθηκε από τα παρευρισκόμενα στη συνεδρίαση μέλη της ΣΠΦ, για τα γεγονότα που κατέθεσε. Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 12 Απρίλη.

Εκπαιδευση
Συνέχιση της κατάληψης του ΤΕΙ Καβάλας έως τις 16 Απριλίου αποφάσισαν την Τετάρτη, μέσα από τη Γενική Συνέλευσή τους, οι σπουδαστές του Ιδρύματος. Σημειώνεται πως το ΤΕΙ Καβάλας τελεί υπό κατάληψη εδώ και περίπου έναν μήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο “Αθηνά”.

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήσανε την Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, διαμαρτυρόμενοι για τη συγχώνευση του ιδρύματος με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, όπως ορίζει το σχέδιο “Αθηνά”.

Κοινωνικά
Τα ξημερώματα της Δευτέρας το αυτόνομο στέκι Καβάλας δέχθηκε εμπρηστική επίθεση παρακρατικών, με 3 γκαζάκια. Οι υλικές ζημιές είναι μικρές, κινδύνεψαν όμως ανθρώπινες ζωές καθώς υπήρχε κόσμος μέσα στο στέκι και σε γύρω διαμερίσματα.

Την Δευτέρα κάτοικοι της Παναγίας στη Θάσο συγκεντρώθηκαν ώστε να απωθήσουν χρυσαυγίτες που είχαν προγραμματισμένη εκδήλωση εκεί, οι οποίοι δεν τόλμησαν να εμφανιστούν.

Την Τρίτη το πρωί στην Κέρκυρα η ομάδα Via Revolta προχώρησε σε κατάληψη του παρατημένου χώρου που λειτουργούσε σαν αποθήκη του Ψυχιατρείου και συστεγάζεται με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Αμεση ήταν η εμφάνιση ασφαλητών που απειλουσαν τον συγκεντρωμένο κόσμο να αποχωρήσει. Λιγό μετά μπάτσοι εισέβαλαν στο πανεπησήμιο χτυπώντας άγρια και συνέλαβαν 10 άτομα. Ακολούθησε συγκέντρωση αλλυλεγγύης στην ασφάλεια.

Για ακόμα μια φορά, δεκάδες μπάτσοι εξαπολύθηκαν την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην πλατεία Αττικής και στην περιοχή του Πολυτεχνείου, διώχνοντας, προσάγοντας μικροπωλητές και αρπάζοντας την πραμάτειά τους.

Αντιφασιστικου και αντιρατσιστικού περιεχομένου ψήφισμα έβγαλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με χαρακτηριστικό τίτλο “Έξω οι ναζί από τα νοσοκομεία”.

Τρεις κρατούμενοι απέδρασαν τα ξημερώματα της Πέμπτης από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν τουλάχιστον 2.000 χρόνιοι ασθενείς, καθώς κινδυνεύουν να κλείσουν οριστικά οι μονάδες και τα θεραπευτήρια που φιλοξενούνται.

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο κράτησης μεταναστών της Κορίνθου, στο οποίο στοιβάζονται πάνω από 2000 μετανάστες και μετανάστριες. Την Τετάρτη, 65 μετανάστες ξεκίνησαν απεργία πείνας ενώ αποπειράθηκαν κάποιοι να χειροδικήσουν. Οι μπάτσοι επενέβησαν με προπυλακισμούς, χημικά και κανόνια νερού με αποτέλεσμα να πιάσουν φωτιά δύο δωμάτια και τη σύλληψη 47 απεργών πείνας με ανυπόστατες κατηγορίες.

https://www.1431am.org/taxonomy/term/112/0/feed

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...