Δελτιο Αντιπληροφορησης

460_0___30_0_0_0_0_0_indymedia_radiologoτου 1431AM  στις 17/4
Την προηγούμενη εβδομάδα ο ραδιοφωνικός σταθμός flash πέρασε στα χέρια των εργαζομένων μετά από πλειστηριασμό των μηχανημάτων του σταθμού, ενώ τώρα προσπαθούν να πάρουν άδεια για τη συχνότητα του σταθμού η οποία καθυστερεί λόγω αντιδράσεων του ιδιοκτήτη αλλά και του συλλόγου ιδιοκτητών ραδιοσταθμών.
Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα συνέβη τη Δευτέρα. Ένας 33χρονος έχασε τη ζωή του από έκρηξη στο λέβητα σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών υλικών στη Σίνδο.

Την Τρίτη η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ κύρηξαν τρίωρες στάσεις εργασίας για κάθε βάρδια και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας από εκπαιδευτικούς που αντιδρούν στις απολύσεις, στην κατάργηση οργανικών θέσεων, στις υποχρεωτικές μεταθέσεις, στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και σχολείων και στην αύξηση του ωραρίου.
Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι στον κλάδο του μετάλλου προχώρησαν σε 24ωρή απεργία, συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αντιδρώντας στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την ελαστική εργασία, την απλήρωτη εργασία και διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και την καταβολή δεδουλευμένων.

24ωρη απεργία κύρηξε την Τρίτη και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Ναυτιλίας και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αντιδρώντας στις αλλαγές που επιφέρει στα εργασιακά ζητήματα των ναυτικών το νέο σχέδιο νόμου και προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο.

Σε 4ωρες στάσεις εργασίας προχωρούν από την Τριτη έως την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων την Κυριακή το βράδυ στο καφέ Αμάν στη Θεσσαλονίκη και συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα το πρωί στην Επιθεώρηση Εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μίας απολυμένης από την επιχείρηση. Η συνάντηση στην επιθεώρηση αναβλήθηκε για την άλλη Τρίτη.

Κοινωνικά
Στα πλαίσια δράσεων αλληλεγγύης στα μέσα αντιπληροφόρησης που καταστέλλονται, τη Δευτέρα 15 Απριλίου σύντροφισσες και σύντροφοι, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την αντιπληροφόρηση, κατέλαβαν χώρο της πρυτανείας απο όπου εξέπεμψε ο 98 fm διαδικτυακά. Πριν όμως ακόμα προλάβει να ανέβει και το κεντρικό σαιτ του Indymedia, οι πρυτανικες αρχές, εκτελώντας για άλλη μια φορά τις εντολές των αφεντικών τους, διέκοψαν την παροχή internet σε ολόκληρο το Πολυτεχνείο.
Την Τρίτη έγινε και πάλι συγκέντρωση στην πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που ήταν όμως κλειστή όπως και τα γραφεία της κεντρικής διαχείρησης του πανεπιστημιακού δικτύου.
Την Τρίτη το απόγευμα, για 2 περίπου ώρες έγινε στην Καμάρα μικροφωνική αλληλεγγύης στα εγχειρήματα αντιπληροφόρησης από το Ελεύθερο Κοινωνικό Ραδιόφωνο 1431am και την Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Σοβαρές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, χρήση του μηχανισμού taser και ξεγυμνώματα από αστυνομικούς στο πλαίσιο ελέγχου το περασμένο Σάββατο το βράδυ, διατυπώνουν κρατούμενοι στις φυλακές Γρεβενών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν τους ελέγχους στα κελιά της φυλακής, χτυπούσαν και έβριζαν χυδαία τους κρατούμενους, ενώ αναφέρθηκε πως ένας ηλικιωμένος κρατούμενος, στον οποίο χρησιμοποιήθηκε το μηχάνημα taser, εμφάνισε προσωρινή παράλυση και απώλεια ούρων. Μάλιστα, κάποιοι από τους κρατούμενους οδηγήθηκαν και στο γυμναστήριο των φυλακών, όπου τους έγδυσαν και παρέμειναν έτσι για πολλές ώρες.

Τη δικαίωση όλων των τρανς γυναικών που είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο της επιχείρησης Ξένιος Δίας, ανακοίνωσε το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών και η Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – «Πλειάδες». Υπενθυμίζεται πως είχε καταγγελθεί ότι οι προσαγωγές συνοδευόντουσαν από υποχρεωτική και χωρίς αιτιολόγηση εξέταση για HIV.

Διμοιρίες ΜΑΤ, κλούβες, και πυροσβεστικά σπέυσαν το ξημέρωμα της Τρίτης στην περιοχή Παπανικολάου στην Αχαϊα, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για κατασκευή ΧΥΤΑ. Οι κάτοικοι των γύρω χωριών κινητοποιήθηκαν άμεσα, χωρίς ωστόσο να μπλοκάρουν τα συνεργία, και καταγγέλουν πως αρπάζονται οι περιουσίες τους χωρίς να έχουν ενημερωθεί, και έχουν κινηθεί σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Διεθνή
Στη Βενεζουέλα, η άρνηση της αντιπολίτευσης να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα οδήγησε σε συγκρούσεις διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, ενώ τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η αστυνομία του Μπαχρέιν έριξε δακρυγόνα και συγκρούστηκε με μαθητές κάνοντας την Τρίτη έφοδο σε ένα σχολείο στην πρωτεύουσα. Οι μαθητές του λυκείου πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία ζητώντας την απελευθέρωση συμμαθητή τους, που συμμετείχε στις διαμαρτυρίες κατά του καθεστώτος.

10 μέλη τούρκικης ακροδεξιάς οργάνωσης επιτέθηκαν τη Δευτέρα σε μερικές δεκάδες φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Ισταμπούλ. Η αστυνομία βρήκε ευκαιρία να εισβάλει στο πανεπιστήμιο και συνέλαβε 57 πολιτικά δραστήριους φοιτητές.

Ένας διαδηλωτής και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην διάρκεια συγκρούσεων στη γαλλική πόλη Ναντ, στα πλαίσια της διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας νέου αεροδρομίου. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί θέλησαν να εκδιώξουν τους διαδηλωτές που είχαν κατασκηνώσει στην περιοχή.

Συριακό μαχητικό αεροσκάφος βομβάρδισε κουρδικό χωριό στη βορειοανατολική Συρία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άμαχοι.

Ημέρα δράσης για την προάσπιση των δημόσιων Πανεπιστημίων την Τετάρτη 17 Απριλίου, στην Καταλονία, ενώ οι φοιτητές κλείνουν το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και κατεβαίνουν σε συγκέντρωση.

Ένας συλληφθέντας για τις περσινές διαδηλώσεις στο Σικάγο ενάντια στο ΝΑΤΟ, καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση με κακουργηματικές κατηγορίες, έχοντας ήδη εκτίσει περίπου ένα χρόνο ως προφυλακισμένος.
16 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Γκάνα της Αφρικής, όταν κατέρρευσε εγκαταλελειμμένο μεταλλείο χρυσού στο οποίο εργάζονταν παράνομα.

Εργαζόμενοι σε πιτσαρία του Ώκλαντ κατέβηκαν σε απεργία την περασμένη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για τις κακές συνθήκες εργασίας, την άσχημα αντιμετώπιση των γυναικών και τους κακούς μισθούς.

Μερικές εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν το περασμένο Σάββατο προκειμένου να υπερασπιστούν το αυτόνομο κτίριο Λίνιε 206 στο Βερολίνο, που κινδυνεύει με εκκένωση.

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγορείται για σχέδια κατασκευής τεράστιας μονάδας η οποία θα παρακολουθεί την ηλεκτρονική αλληλογραφία των πολιτών, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Οι φυλακές καταναγκαστικής εργασίας στη Μασάνια της Κίνας έχουν συγκεντρώσει πλήθος καταγγελιών για εξοντωτική μεταχείριση των κρατουμένων και για βασανιστήρια.

1300 μετανάστες από την Αφρική στοιβάζονται σε κέντρο κράτησης χωρητικότητας 200 ατόμων στα σύνορα της Βραζιλίας υπό άθλιες συνθήκες, προσπαθώντας να πάρουν βίζα για να εισέλθουν στη χώρα.
Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ προσέφυγε γυναίκα τρανς η οποία ζητάει το δικαίωμα να παντρευτεί το σύντροφό της.

Καλέσματα
Μικροφωνική αλληλεγγύης στους διοκόμενους πολιτικούς πρόσφυγες Μπουλέντ Αϊτούντζ και Ζέκι Γκουρμπούζ την Πέμπτη στις 17.00 στα Προπύλαια από την Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών.

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...