Πατρα 19/5: Αντισυγκεντρωση / πορεια εναντια στην μαζωξη των φασιστων της Χρυσης Αυγης

!B5E!2I!BGk~$(KGrHqV,!h8EycePkQnhBMsNy(v)8Q~~_35Την Κυριακή 19 Μάη, ο περιφερόμενος θίασος της Χρυσής Αυγής πραγματοποιεί για πρώτη φορά ανοιχτή συγκέντρωση στην Άνω Πόλη της Πάτρας, μπροστά στα γραφεία του για να προωθήσει και δημόσια τη δημιουργία γειτονιών μίσους, τον εθνικισμό, το ρατσισμό, την εξόντωση γενικότερα όσων στοχοποιούνται από το κράτος ως εσωτερικός εχθρός (αγωνιστές, μετανάστες, απεργοί, τοξικομανείς, άστεγοι κ.ο.κ.).

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε την εξαθλίωση, την καταδυνάστευση, την τρομοκρατία και την εκμετάλλευση πιο απροκάλυπτα από ποτέ. Οτιδήποτε κατακτήθηκε μέσα από αιματηρούς πολλές φορές αγώνες αρπάζεται βίαια μέσα από το πρόσχημα της κρίσης και ιδεολογήματα περί εθνικής σωτηρίας και ανάπτυξης. Οι απολύσεις, τα χαράτσια, η προκλητική αύξηση της φορολογίας, η μείωση μισθών και συντάξεων είμαι μέτρα που λαμβάνονται στις πλάτες μας από τον καπιταλισμό και τους φορείς του.

Η Χρυσή Αυγή, κρατικό ενεργούμενο και υποχείριο από τη στιγμή της ίδρυσης της και πολιτικό εγγόνι των χιτών και των ταγματασφαλιτών της κατοχής και του εμφυλίου, μπορεί σήμερα να προωθείται διακαώς ως αντισυστημική δύναμη και να προβάλλει ένα δήθεν κοινωνικό προσωπείο, επιδιώκει όμως κυρίως να αναπτύξει τα πιο συντηρητικά και αντιδραστικά ένστικτα μια κοινωνίας σε κρίση, διαλύοντας του όποιους συλλογικούς δεσμούς είχε και προωθώντας το σταδιακό εκφασισμό της. Έφτασε ήδη ο καιρός που χρησιμοποιείται ξανά και εντελώς εμφανώς ως συστημική εφεδρεία, βρισκόμενη στο πλευρό της κατασταλτικής και αντικινηματικής δράσης των επίσημων κρατικών δυνάμεων. Μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο συνολικής επίθεσης της κυριαρχίας, οι παρακρατικές-φασιστικές ομάδες κρούσης σπεύδουν να συνδράμουν στη διαδικασία εγκαθίδρυσης του κρατικού ολοκληρωτισμού. Με καθημερινές επιθέσεις σε μετανάστες και σε αγωνιζόμενους ανθρώπους εντείνουν το κλίμα τρομοκράτησης των από κάτω και αποδεικνύουν ότι αποτελούν μια από τις βασικότερες εφεδρείες του πολιτικού συστήματος σε περιόδους κρίσης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το κλίμα τρομοκράτησης που επιχειρείται να στηθεί από την πλευρά της αστυνομίας η οποία το βράδι της Παρασκευής 17 Μάη επιτέθηκε απρόκλητα με ευθείες βολές καπνογόνων σε καθιερωμένο, εβδομαδιαίο αυτοοργανωμένο πάρτυ στην πλατεία Όλγας, διαλύοντας το, χτυπώντας και τραυματίζοντας νεολαίους και θαμώνες της πλατείας, και κυνηγώντας και συλλαμβάνοντας κόσμο σε γύρω δρόμους. Η κίνηση αυτή σίγουρα σχετίζεται με την επίσκεψη βουλευτών της χρυσής αυγής και την προληπτική προστασία τους μέσω της δημιουργίας κλίματος αστυνομοκρατίας στην πόλη.

Σε μια πόλη που έχει άρρηκτα χαραγμένους στην ιστορική της μνήμη τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες του παρελθόντος και που οι παρακρατικές συμμορίες ήταν (πχ. Δολοφονία Τεμπονέρα, σύμπραξη με τους μπάτσους στην καταστολή της εξέγερσης του Δεκέμβρη ’08) είναι και θα είναι πάντα απένανατι στην κοινωνία και τις αντιστάσεις της, πρέπει να γίνει κατανοητό πως το να φύγουν οι παρακρατικοί νεοναζί από τις γειτονιές μας είναι δουλειά όλων μας. Κανείς άλλος δε θα βρεθεί να την κάνει για μας. Να διώξουμε από τις γειτονιές μας το μίσος και το ρατσισμό, την εκμετάλλευση και την καταπίεση και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης κι ελευθερίας χωρίς κράτος, αφεντικά και λοιπούς έμμισθους ή άμισθους υποστηρικτές τους.

Απέναντι στις συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης, έντασης της καταστολής, κοινωνικού κανιβαλισμού και εκφασισμού που προσπαθούν να επιβάλλουν το κράτος και το κεφάλαιο να αντιτάξουμε την αυτοοργανωμένη κοινωνική και ταξική αντίσταση ντόπιων και μεταναστών. Για την κοινωνική απελευθέρωση!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 19/5 πλ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ – 5μμ

αναρχική ομάδα «Δυσήνιος Ίππος»

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...