Πατρα: Κειμενο της αναρχικης ομαδας alma anarquista‏ για καταληψεις και δρασεις

parart4

Το “Παράρτημα” λίγο πριν την καταστολή του

5 μήνες έχουν περάσει από την ταυτόχρονη εκκένωση των 3 καταλήψεων στην Πάτρα μα εμείς είμαστε ακόμα εδώ και πολλαπλασιαζόμαστε! Αν το σχέδιο του κράτους, με την εκκένωση του Παραρτήματος, ήταν να μας αφανίσει, τότε μάλλον απέτυχε παταγωδώς. Το Παράρτημα δεν ήταν τα ντουβάρια αλλά οι άνθρωποι και οι σχέσεις που αναπτύσσονταν καθημερινά μέσα σʼαυτό.

Η αναρχική ομάδα alma anarquista δημιουργήθηκε σε μια περίοδο που το κράτος δεν σταματά να εξαθλιώνει και να καταστέλλει, παίζοντας το ρόλο του εγγυητή της τάξης και της νομιμότητας. Μέσα από την έντονη κινηματική δραστηριότητα και την ουσιαστική ζύμωση των τελευταίων μηνών νιώσαμε την ανάγκη να συλλογικοποιήσουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι σε κράτος και καπιταλισμό. Γι αυτό θεωρήσαμε αναγκαίο να οργανώσουμε τη δράση μας και να προωθήσουμε όσο μπορούμε τον αγώνα απέναντι σʼαυτό το σαθρό σύστημα και τους εκφραστές του με κάθε τρόπο και μέσο.

Λειτουργούμε στη βάση της αυτοοργάνωσης και της αντιιεραρχίας. Συμμετέχουμε στην συνέλευση αναρχικών ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά | εργαλειοφόρος, στην συνέλευση αυτόνομων/αναρχικών/αντιεξουσιαστών για την παρέμβαση στις σχολές | σπασμένο γρανάζι. Στηρίζουμε ανοιχτές οριζόντιες διαδικασίες και λαικές συνελεύσεις θεωρώντας τες κομμάτια των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που προωθούν τη συλλογικοποίηση των από τα κάτω.

Στεκόμαστε ξεκάθαρα απέναντι σε μπάτσους, φασίστες, σεξιστές, αφεντικά και λοιπά τσιράκια αυτού του συστήματος. Παλεύουμε για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας μακριά από κάθε είδους εξουσία και καταπίεση, για την κοινωνική απελευθέρωση…ΩΣ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ.

alma anarquista
almaanarquistap@gmail.com
Πάτρα,Φλεβάρης 2014

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...