Σκότωσε το… ερπετό που κρύβεις μέσα σου – Ο ερπετοειδής εγκέφαλός μας

Στη βιολογία είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι διαθέτουν δύο εγκεφάλους ή δύο διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλου με διαφορετικές λειτουργίες. Το αρχαιότερο τμήμα του εγκεφάλου, γνωστό ως ερπετοειδής εγκέφαλος είναι εκείνο το τμήμα που προσδίδει στον άνθρωπο:

επιθυμία για εξουσία,

εμμονή σe ιεραρχικές δομές εξουσίας,

επιθετικότητα, την πεποίθηση ότι η ισχύς είναι δικαίωμα και ότι ο νικητής τα παίρνει όλα,

τα χαρακτηριστικά της αδιαφορίας για τα θύματα των πράξεών του,

εν ολίγοις,
είναι το τμήμα εκείνο στο οποίο εδράζεται το ένστικτο της αυτοσυντήρησης που αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό των πνευματικά ανεξέλικτων ανθρώπων.

• Ιδιαίτερα έντονο χαρακτηριστικό των ανθρώπων υπό την κυριαρχία του ερπετοειδούς αυτού εγκεφάλου είναι η πλεονεξία και η υπερβολή.
Όπως γράφει ο ανθρωπολόγος Glotaire Rapaille σε άρθρο του στους Los Angeles Times :
«…Η επιθυμία για πλεονεξία προέρχεται από τον ερπετοειδή εγκέφαλο, την αρχαιότερη, πιο πρωτόγονη δομή της πνευματικής μας εξέλιξης. Το ερπετοειδές θέλει ν΄αρπάξει όσο γίνεται πιο πολύ τροφή, να είναι όσο γίνεται πιο μεγάλο και ισχυρό, επειδή είναι εστιασμένο στην επιβίωση».

Μολονότι τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι κυρίαρχα στη λεγόμενη ανώτερη κοινωνία και τις ηγετικές τάξεις της, πολιτικούς, μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεπιστήμονες, καλλιεργείται και είναι διάχυτη η εντύπωση στην λεγόμενη ¨κοινή γνώμη” ότι οι τάξεις αυτές των ανθρώπων είναι οι περισσότερο εξελιγμένες και κατά κάποιον τρόπον πρέπει να τους εμπιστευτούμε τις τύχες μας και την προκοπή μας.

Αντιθέτως οι άνθρωποι που δεν έχουν έντονα τα χαρακτηριστικά αυτά, που αρκούνται στα απαραίτητα, που
– δεν θεωρούν ότι το περισσότερο είναι και καλύτερο,

– δεν καταγίνονται σε συνεχή αύξηση της οικονομικής κατάστασής τους,

– δεν περιφέρονται επιδεικνύοντας τα πνευματικά κάλλη τους από συνέδριο σε συνέδριο ως κωλ γκερλς (όπως τους αποκαλεί ο Άρθρουρ Μίλλερ σε μια νουβέλλα του) ή

– δεν δέχονται να λειτουργήσουν ως πνευματικές πόρνες, όπως αποκάλεσε τους δημοσιογράφους και, εν γένει, αυτούς που στελεχώνουν τις εξουσίες στις διάφορες μορφές τους, ο διαπρεπής δημοσιογράφος της νέας Υόρκης John Swinton.(βλ. Δεν Υπάρχει Ανεξάρτητος Τύπος στην Αμερική) θεωρούνται ανεπρόκοποι, καθυστερημένοι, χασομέρηδες και, εν γένει καθυστερημένοι.

πηγή

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...