Λεφτά για βιβλία δεν υπάρχουν .. για χημικά – δακρυγόνα 900.000 ευρώ η νέα παραλαβή

Σε αγορά ύψους 900.000 ευρώ για 10 χιλιάδες τεμάχια δακρυγόνων και ασφυξιογόνων χημικών βομβίδων προχώρησε το Αρχηγείο της ΕΛ. ΑΣ την περασμένη Πέμπτη, μια μέρα μετά το σκηνικό «χημικού» πολέμου στο κέντρο της Αθήνας. Η ΕΛ.ΑΣ. κρίνει μάλλον ως «θετικές» τις αποδόσεις καθώς η προτεραιότητα της ήταν η προστασία της Βουλής ενώ θεωρίες συνωμοσίας περί οργανωμένου σχεδίου εισβολής στο Κοινοβούλιο διατυπώνει ο Χ. Παπουτσής χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.
Η εντολή για την αγορά των εφοδίων δόθηκε από στη Διεύθυνση Τεχνικών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και η αγορά έγινε από το Ισραήλ, τη Γαλλία και της ΗΠΑ.

Την Τετάρτη 2.200 σχεδόν βομβίδες χημικών και κρότου λάμψης κατανάλωσαν οι άνδρες των ΜΑΤ, σύμφωνα με τη «Realnews». Η υπέρμετρη αυτή χρήση οδήγησε σε έλλειψη χημικών και έτσι η Ελληνική Αστυνομία ζήτησε δανεικά χημικά από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας. Ο λόγος αυτής της αλόγιστης χρήσης χημικών δεν είναι η κατά βούληση απόφαση ρίψης τους από τους ανδρες της ΕΛ.ΑΣ. μεμονωμένα.
Το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του πολίτη ήταν η εκκένωση της πλατείας Συντάγματος από τους Αγανακτισμένους την Τετάρτη, σύμφωνα με την «R». Συγκεκριμένα, από την Τρίτη είχαν πραγματοποιηθεί συσκέψεις σε επίπεδο στρατηγών της αστυνομίας, όπου δόθηκαν και οι βασικοί στόχοι για το χώρο έξω από τη Βουλή την επόμενη ημέρα: Σε καμία περίπτωση να μην εμποδιστούν οι βουλευτές κατά την προσέλευσή τους και οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος να περιοριστούν αριστερά από την Όθωνος και αν βρεθεί ευκαιρία να εκκενωθεί η λεωφόρος Αμαλίας.
Από την πλευρά της η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. κρίνει μάλλον θετικά τις επιδόσεις του Σώματος στη διαχείριση των επεισοδίων, όπως αναφέρει η «Καθημερινή». Υποστήριξε δε ότι η απόφαση των ΜΑΤ ήταν να μην πραγματοποιηθεί γενικευμένη επιχείρηση μέσα στην πλατεία –όπου, όπως υποστηρίζουν, βρίσκονταν κουκουλοφόροι- υπό το φόβο σοβαρού τραυματισμού διαδηλωτών.
Από τη μία ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με την «Κ» υποστηρίζουν πως ο πρωταρχικός στόχος ήταν να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της Βουλής κατά τη συζήτηση και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.
Από την άλλη χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί των ΜΑΤ που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις, ισχυρίζονται πως οι επικεφαλής τους είχαν δώσει εντολή για δυναμική αντίδραση μόλις η πίσεση του κόσμου στις διμοιρίες αυξηθεί επικίνδυνα. Ο λόγος; Ο φόβος πιθανής εισβολής διαδηλωτών στη Βουλή.

πηγή

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...