Καταλήψεις, πορείες, απεργίες έως τις 20 Οκτωβρίου

Χαρακτηριστικά κοινωνική έκρηξης λαμβάνουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, μετά και τη νέα επίθεση της κυβέρνησης με την εφεδρεία και τις απολύσεις και τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Με ορίζοντα την γενική απεργία της 19ης Οκτωβρίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ παρέθεσαν χθες συνέντευξη τύπου, τονίζοντας ότι οι δράσεις θα ενταθούν, ενώ στον σχεδιασμό υπάρχει και η επόμενη ημέρα, με τις δύο τριτοβάθμιες οργανώσεις να ανακοινώνουν κοινή τους συνεδρίαση στις 20 Οκτωβρίου- γεγονός σπάνιο για τις δυσκίνητες πρακτικές στις οποίες μας έχουν συνηθίσει.

Χθες εργαζόμενοι κατέλαβαν το Γενικό Χημείο του Κράτους, το ΚΕΠΥΟ, την ΗΔΙΚΑ, τα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ, τα γραφεία διοίκησης του Ευαγγελισμού και τα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου.
Αποκλείστηκαν οι είσοδοι στα δημαρχεία Λυκόβρυσης, Καλλιθέας και Ζωγράφου, ενώ κατελήφθησαν το δημαρχείο Κορδελιού, το δημαρχείο Πτολεμαΐδας, το δημαρχείο της Κοζάνης, του Βόλου, της Βιάννου στο Ηράκλειο Κρήτης, της Ιεράπετρας, της Σητείας και της Πρέβεζας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι καταλήψεις δημοτικών γκαράζ και ΧΥΤΑ από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση- που όμως χθες επέτρεψαν την είσοδο σε μικρό αριθμό απορριμματοφόρων στο ΧΥΤΑ Φυλής. Σήμερα, πραγματοποιούν στάση εργασίας, συγκέντρωση στα γραφεία της ΠΟΕ- ΟΤΑ στις 11.30 και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ θα συνεδριάσουν εκ νέου για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ- ΟΤΑ, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη, στα Προπύλαια, με στάσεις εργασίας από ΟΛΜΕ και ΔΟΕ αλλά και στο πανυπαλληλικό συλλαλητήριο το Σάββατο, που ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ.

48ωρη απεργία από την Τετάρτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού.
Την Πέμπτη, σε στάση εργασίας από τις 11 έως τις 3 προχωρά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, η οποία θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 11.30 στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Στάση εργασίας την Παρασκευή από τις 7 έως τις 10 και συγκέντρωση στην κεντρική πύλη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αποφάσισε η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων.
Σε αναβρασμό βρίσκονται και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Πέραν της χθεσινής 24ωρης απεργίας, πραγματοποιούν στάσεις εργασίας σήμερα, την Πέμπτη και την Παρασκευή και νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη.

Υπό κατάληψη από εργαζόμενους βρίσκεται επίσης η 4η μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, εξαιτίας της ένταξης των εργαζομένων στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου και της πώλησης μονάδων του ενεργειακού κέντρου Μεγαλόπολης.
Ταυτόχρονα, απεργία διάρκειας ξεκίνησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια όλης της χώρας, δηλώνοντας ότι θα αποκλείσουν τις πύλες τους.

Με 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει η ΟΤΟΕ στην γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Δύο 48ωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 του μήνα προκήρυξαν οι εφοριακοί, ενώ τρεις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από τις 18 έως τις 23 Οκτωβρίου, προκήρυξε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος.

«Σειρά κλιμακούμενων κινητοποιήσεων» στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας προαναγγέλλει επίσης η ΟΣΥΠΑ, χωρίς να προσδιορίζει ακόμη ημερομηνίες ή τη μορφή που θα έχουν οι κινητοποιήσεις.

Τέλος, οι δικηγόροι όλης της χώρας είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε πενθήμερη αποχή, από την Πέμπτη, εάν δεν υπάρξει δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης, πως δεν θα μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους.

by Spyros Gerardis

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...