Ανοιχτή κοινωνική κατάληψη “Επιβίωση” στη Θεσσαλονίκη

Είναι η κρίση εύρημα των τεχνοκρατών ή πραγματικότητα; Όπως και να ‘χει πέρα από τις απολύσεις, την ανεργία, την καταπίεση των ήδη υποτυπωδών δικαιωμάτων μας, το ξεπούλημα της υγείας, της παιδείας, τους νέους φόρους, κρυφούς και φανερούς, αυτό που κατάφεραν να μας φορέσουν είναι η ψυχολογική τρομοκρατία, το κλίμα του ηττημένου, την αδυναμία να σηκώσουμε ψηλά τα κεφάλια, το αύριο χωρίς ελπίδα.

Ενάντια στο ζοφερό αυτό τοπίο λοιπόν, εμείς «σηκώσαμε κεφάλι» και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας ανοιχτής κοινωνικής κατάληψης με την επαν-οικειοποίηση / απελευθέρωση ενός χώρου εγκαταλελειμμένου από το δημόσιο (για το οποίο όμως πληρώνει αδρά, ενώ τελεί εν πλήρη αχρηστία), τον επαναπροσδιορίζουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες. Ενάντια στα συμφέροντα που μας θέλουν παραιτημένους και αδρανείς, απέναντι στην καταπίεση.

ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
ΤΩΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΕΓΗΣ
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις, δόγματα, μικροκομματισμούς, με ιδανικά την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και το πνεύμα συνεργασίας.

Άμεση επιδίωξη μας: να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα δραστηριοτήτων, πέρα από τα λόγια να περάσουμε στην πράξη. Έμπρακτη αλληλοβοήθεια, ενεργή συμμετοχή όλων μας, ώστε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες εργασίας σε ανέργους, να ανταλλάξουμε γνώσεις, να γίνουμε δημιουργικότεροι και τελικά πιο γεμάτοι κι ευτυχισμένοι. Καλούμε τους ΜΑΘΗΤΕΣ και ΦΟΙΤΗΤΕΣ, τους ΑΣΤΕΓΟΥΣ, τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ, τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ με μισθούς πείνας, τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ με συντάξεις πείνας, να συμπράξουν μαζί μας.

Είμαστε κόσμος που προερχόμαστε από το κίνημα των πλατειών, κόσμος που συμμετείχε σε προηγούμενα πολιτικά και κοινωνικά εγχειρήματα, κόσμος που νιώθει την ανάγκη να βρει χώρο πολιτικής / κοινωνικής έκφρασης. Θέλουμε να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος, χωρίς ελιτισμούς, φοβίες, χωρίς αποκλεισμούς, ανοιχτοί σε κάθε διαφορετικότητα.

Συμπράξτε μαζί μας να δημιουργήσουμε ομάδες: εικαστικών, φωτογραφίας, θεάτρου, μουσικής, διδασκαλίας γλωσσών, υπολογιστών, κουζίνας αλληλεγγύης. Είμαστε ανοιχτοί στις δικές σας ιδέες, στις δικές σας προτάσεις, στην πρωτοβουλία, στην πρωτοτυπία.

«Ο πολιτισμός που θέλουμε
δεν επιβάλλεται, χορεύει,
δεν χτυπάει, μιλάει,
δεν βάζει εμπόδια, τα αφαιρεί.»

Ανοιχτή κοινωνική κατάληψη “Επιβιωση”

Φράγκων 17, Θεσσαλονίκη παλιό Β’ νοσοκομείο του Αγίου Παύλου (“Καλόγριες”)

η σελίδα της κατάληψης στο facebook

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...