«Ραδιοφράγματα» – Μια ακόμα προσπάθεια για ένα κινηματικό ραδιόφωνο

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την κορύφωση της αποδόμησης και της σύνθλιψης εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, αποτέλεσμα της συστημικής κρίσης του καπιταλισμού. Η κρατική καταστολή σε κάθε επίπεδο, αποτελεί την ύστατη προσπάθεια σωτηρίας ενός οικονομικού μοντέλου που ως χαρακτηριστικά του έχει την πλαστή ευημερία, τις επίκτητες καταναλωτικές ανάγκες και την απαξίωση της ίδιας της ανθρώπινης υπόστασης. Κράτος και αφεντικά επιτίθενται σε κάθε ατομική ή συλλογική προσπάθεια ανάσχεσης της «κοινωνικής συναίνεσης και ειρήνης», που χρειάζονται για να προχωρήσουν στην αφαίμαξη των ζωών μας. Τα ΜΜΕ πρωτοστατούν σε αυτή την επίθεση και με πρακτικές χειραγώγησης συνειδήσεων, νομιμοποιούν στην κρίση της κοινωνίας κάθε καθεστωτική θηριωδία. Η ανάγκη για κλιμάκωση των δράσεων – ανάχωμα στην ορμή της Κυριαρχίας και η δημιουργία οδοφραγμάτων, όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και σε κάθε πιθανό τομέα κοινωνικής ρήξης και σύγκρουσης, θα πρέπει να είναι η μόνη απάντηση.

Με βάση τα προαναφερόμενα προχωρήσαμε στην δημιουργία του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου web ραδιόφωνου «Ραδιοφράγματα». Αυτό το ράδιο αποτελεί μια προσπάθεια ανθρώπων από τα προάστια του Πειραιά, με σκοπό να στήσει το δικό του οδόφραγμα στην κρατική προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ, καθώς και να συμβάλει – κατά το δυνατόν – στην αντιπληροφόρηση σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο. Στα Ραδιοφράγματα μπορεί ο καθένας να πάρει την ενημέρωση και την μουσική στα «χέρια» του και να θέσει τέρμα στον παθητικό ρόλο του ακροατή. Επιπλέον θα γίνει προσπάθεια και σε βάθος χρόνου να πραγματοποιήσουμε μια σειρά από παρεμβάσεις σε γειτονιές και συνοικίες με την μορφή ανοιχτών συζητήσεων ή άλλων μορφών. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε κάθε αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα στην Αθήνα και τον Πειραιά αλλά και γενικότερα στον Ελλαδικό χώρο και να προτάξουμε την σημασία της αυτοργάνωσης και της αλληλεγγύης στην ζωή μας.
Καλούμε όλες και όλους να συνδιαμορφώσουμε τα «Ραδιοφράγματα» μέσα από διαδικασίες που στηρίζονται στην ισότητα και στην ισοτιμία, σε αντιεραρχικές διαπροσωπικές σχέσεις σε αποφάσεις που λαμβάνονται μέσα από τακτικές συνελεύσεις που θα αφορούν ένα ραδιόφωνο αντιεμπορευματικού χαρακτήρα αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.
Οι συνελεύσεις της διαχειριστικής ομάδας γίνονται κάθε Κυριακή στις 18.00 στην κατάληψη Παπουτσάδικο στο Χαϊδάρι, οδός Δαβάκη 20

Συνέλευση ελεύθερου ραδιοφώνου «Ραδιοφράγματα»

μικρο URL : https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=1589
Share on

 

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...