Κέρκυρα: Απειλές κατά μεταναστών και αλληλέγγυων

Με επιστολή της προς προς το Δήμαρχο Κέρκυρας, τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, την Επιτροπή Μεταναστών και την Αντιδήμαρχο Β. Βλάσση η ομάδα γυναικών «παίρνω την κατσαρόλα μου», καταγγέλει απειλές κατά μελών της και μεταναστών της Κέρκυρας. Όπως αναφέρουν στην επιστολή, το τελευταίο διάστημα και μετά από τηλεοπτική εκπομπή προέκυψε πρόβλημα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Μαντουκίου, που είχε ως αποτέλεσμα να έχουν δεχτεί μέχρι και απειλές αν δεν συμμορφωθούν με την απαίτηση να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:Ομάδα Γυναικών “Παίρνω την κατσαρόλα μου”
Προς:
κο Γιάννη Τρεπεκλή, Δήμαρχο Κερκυραίων
κο Γιαννη Ρίγγα, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Επιτροπή Ένταξης Μεταναστών
κα Βαρβάρα Βλάσση ΑντιδήμαρχοΚέρκυρα 26 Αυγούστου 2011

κε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι,
όπως γνωρίζετε εδώ και αρκετούς μήνες μία ομάδα Κερκυραίων γυναικών ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει συσσίτιο για μετανάστες που βρίσκονται στη πόλη της Κέρκυρας καλύπτοντας τόσο τη δαπάνη όσο και την παρασκευή και διανομή του φαγητού.

Μετά την απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να οργανώσει συσσίτια συμπεριλαμβάνοντας και μετανάστες, η ομάδα μας εντάθηκε στην προσπάθεια της εκκλησίας και έκτοτε συνεργάζεται με τους ιερείς των Ναών Αγίου Γεωργίου και Αγίου Ιωάννη του Μαντουκίου, αναλαμβάνοντας μέρος της δαπάνης και τη διανομή του φαγητού στους μετανάστες σε μέρος εκτός εκκλησίας.
Με αυτόν τον τρόπο σιτίζονται εξήντα άνθρωποι, τρείς φορές την εβδομάδα και η διανομή γίνεται στην πλατεία του Μαντουκιού. Θα θέλαμε εδώ να τονίσουμε την εξαιρετική συνεργασία μας με τους δύο ιερείς που έχουν αναλάβει αυτό το πρόγραμμα.

Πριν καιρό προέκυψε πρόβλημα με την πρόεδρο του Συλλόγου Μαντουκίου η οποία, θεωρώντας προφανώς ότι όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν από την παρουσία μεταναστών στην Κέρκυρα έχουν ως αφετηρία την διανομή του συσσιτίου, αντέδρασε με αποτέλεσμα να δεχόμαστε ακόμα και απειλές αν δεν συμμορφωθούμε με την απαίτηση να απομακρυνθούμε από την περιοχή. Φαντάζομαι ότι και εσείς όπως όλοι οι τηλεθεατές είχατε την ευκαιρία να διαπιστώσετε το είδος και την ποιότητα των αντιδράσεων αυτών στην σχετική εκπομπή του START στις 19/8/11.

Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη και την Ελλάδα είναι τεράστιο και με πολλές παραμέτρους που φυσικά δεν θα το θέσουμε εδώ. Ως πολίτες όμως και δημότες της Κέρκυρας ασκούμε το δικαίωμά μας να παρέμβουμε εθελοντικά για να καλύψουμε στοιχειωδώς μια ζωτική ανάγκη αυτών των ανθρώπων που οδηγήθηκαν σε συνθήκες ζωής που κανένας δεν αξίζει.

Δεν πρόκειται για φιλανθρωπία αλλά για ένα ελάχιστο δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης. Δεν υποκαθιστούμε την πολιτεία στην ευθύνη που της αναλογεί, πως θα μπορούσαμε άλλωστε. Θέλουμε όμως τη βοήθεια της Δημοτικής αρχής, όχι γιατί μας φοβίζουν οι κραυγές αλλά γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα αποφευχθούν προβλήματα από ξενοφοβικές συμπεριφορές και αντιδράσεις. Ζητούμε από τον Δήμο Κερκυραίων να ορίσει με δική του ευθύνη ένα χώρο όπου μπορεί να γίνεται η διανομή του συσσιτίου και τη διάθεση ενός υπαλλήλου της υπηρεσίας καθαριότητας τις μέρες και ώρες που λειτουργεί το συσσίτιο.
Παρά την απόφασή μας να συνεχίσουμε και για τους λόγους που αναφέρθησαν παραπάνω αποφασίσαμε να αναστείλουμε τη διανομή για μία εβδομάδα και ελπίζουμε στο μεταξύ να ανταποκριθείτε στο αίτημά μας.

Για την ομάδα: Μαρία Βασιλάκη, Κατίνα Βλάχου, Λιάνα Βραχλιώτη, Γεωργία Ζερβού, Αννυ Νούνεση, Πατρίτσια Ντούτο.

πηγή

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...