Δίκτυο ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών

Σε καιρούς κρίσης και χρεωκοπίας ,οι άνθρωποι ανακάλυπταν νέους τρόπους για να μπορούν να επιβιώνουν μεταξύ τους και χωρίς χρήματα.

Στην καταναλωτική κοινωνία που ζούμε, μας εκπαίδευσαν να δουλεύουμε συνεχώς, μειώνοντας τον ελεύθερο χρόνο μας, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την ψυχική μας υγεία, ενώ οι εταιρείες ,οι τράπεζες και τα «καρτέλ» αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους.

Υιοθετήσαμε μια υπέρμετρη καταναλωτική συμπεριφορά, αντιγράφοντας τα πρότυπα που μας προβάλουν στα ΜΜΕ , δημιουργώντας έτσι στο μυαλό μας μια παραμορφωμένη εικόνα της ευτυχίας, της επιτυχίας και της αξίας βασισμένη στα υλικά αγαθά και στην εξωτερική εμφάνιση. Αγοράζουμε συνεχώς πράγματα που ουσιαστικά μας τα επιβάλουν υποσυνείδητα, κάνοντας μας να θεωρούμε πως πραγματικά τα έχουμε ανάγκη: αυτοκίνητα, ρούχα, κοσμήματα, νιώθοντας με αυτόν τον τρόπο έστω παροδικά  ότι αξίζουμε  στην κοινωνία και είμαστε  σημαντικοί. Η «εκπαίδευση» να «πατώ» επί πτωμάτων για να κερδίζω περισσότερα χρήματα, καλύτερη δουλειά  η έπαρση , ο φθόνος , και τα επιφανειακά ιδανικά που βιώναμε τόσα χρόνια ,μας έφεραν στο σημείο να έχουμε μείνει ψυχικά μόνοι μας χωρίς καμία υποστήριξη και χωρίς καμία διέξοδο.

Στις μέρες μας και ενώ η κοινωνία καταρρέει από την φτώχεια, την ανεργία, την οικονομική εξαθλίωση,  όλοι νιώθουμε μόνοι μας και προσπαθούμε να επιβιώσουμε από την οικονομική κατάρρευση. Λέξεις όπως χαρίζω , βοηθώ , συμπαραστέκομαι. δανείζω, ανταλλάσσω, συμπάσχω, αλληλοβοηθώ, έχουν εξαφανιστεί τόσο από το λεξιλόγιο μας όσο και στην πράξη.Όλοι θέλουμε μια κοινωνία δίκαιη , με ισότητα σε όλους τους τομείς, χωρίς φτώχεια ανεργία εξαθλίωση.

Μας δίνετε τώρα η ευκαιρία μέσα από την οικονομική κατάσταση που βιώνουμε, να αλλάξουμε την κοινωνία και τον τρόπο ζωής μας.Μας δίνετε η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή οι άνθρωποι, να επικοινωνήσουμε, να ανταλλάξουμε ιδέες , απόψεις, και προϊόντα / υπηρεσίες χωρίς χρήματα, βγάζοντας μόνοι μας τους εαυτούς μας και την κοινωνία, από την δύσκολη κατάσταση που ζούμε.

Σε καιρούς κρίσης ,χρεωκοπίας & οικονομικής εξαθλίωσης των ανθρώπων, δημιουργήθηκαν ομάδες αυτοοργανωμένες & εφάρμοσαν το «εναλλακτικό εμπόριο χωρίς χρήματα :

Tα ανταλλακτικά όμως παζάρια κερδίζουν όλο και περισσότερους οπαδούς διεθνώς.Όπως δείχνουν τα στοιχεία στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία, δημιουργούνται όλο και περισσότερα δίκτυα ανταλλαγής.

  • Το lets – linkup, που δραστηριοποιείται σε πολλές πόλεις της Ευρώπης,
  • Το Sel Terre στη Γαλλία,
  • Τα Tauschringe.de, Tauschen regional, Tauschring portal, Tauschringadressen στη Γερμανία,
  • Το Lets στην Αυστραλία είναι μερικά από αυτά.

Στην Ελλάδα εδω &λίγο καιρό έχουν αρχίσει & οργανώνονται από διαφορές ομάδες ανθρώπων , για την προστασία των ασθενέστερων οικονομικά , το εναλλακτικό εμπόριο ,σε διάφορα μέρη ,είτε μέσα από το διαδίκτυο ,είτε με την άμεση επαφή των ανθρώπων:

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της κρίσης, ξεκινάμε όλοι μαζί την ιδέα για το «δικτυο ανταλλαγής προιόντων & υπηρεσιών » στα Χανιά ,  με σκοπό την κατάργηση των χρημάτων στις μεταξύ μας συναλλαγές!!!!!

πηγή

 

Share on
μικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=2188

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...