Για τις μέρες του Αλέξη, την Εξέγερση του ’08 και τα Χριστούγεννα

Πλησιαζουν οι μερες των Χριστουγεννων σιγα σιγα. Ηδη τα μαγαζια, τα εμπορικα κεντρα και ολοι οι καταναλωτικοι ναοι,εχουν στολισει δεντρα, εχουν βαλει φωτακια και εχουν δημιουργησει ενα κλιμα πιο ελκυστικο για καθε αφελη καταναλωτη. Σε λιγο θα αρχισουν και τα διαφημιστικα σποτακια καθε καταστηματος για να διαφημησουν δωρα και διακοσμητικα για τις γιορτες. Οπως καθε χρονο,οι δρομοι θα αρχισουν να γεμιζουν απο ανθρωπους που ειτε θα βγουνε να κανουν τα ψωνια των γιορτων,ειτε μια απλη βολτα να θαυμασουν την γιορτινη ατμοσφαιρα,το στολισμενο δεντρο της πολης,και τα γεματα φωτακια μαγαζια.
Ειναι αυτες οι μερες που οι αστεγοι χαλουν το κλιμα και την ατμοσφαιρα,και η προνοια εχει φροντισει να τους απομακρυνει απο τους δρομους,να μην χαλαει το σκηνικο.Βεβαια θα τους ξαναπεταξει στο δρομο μετα απο τις γιορτες. Εκεινες τις μερες ολοι θα δωσουν ενα κερμα στο παιδακι που θα ζητιανευει,νομιζοντας πως ετσι θα σβησουν τις ”αμαρτιες” ολου του χρονου και πως εκαναν το καθηκον τους και προσεφεραν κατι στον ανημπορο…Ολοι εκεινες τις μερες γινονται ψευτοφιλανθρωποι.Ανταλλαγες ευχων,φιλιων και ψευτικων χαμογελων ειναι η εικονα ολων αυτων των ψευτικων ημερων.
Παρολα αυτα για καπoιους ειναι οι πιο ευτυχισμενες μερες του χρονου,οπως καποτε ηταν και για μενα οσο ημουν πιτσιρικας και δεν καταλαβαινα και πολλα.Κατι ομως στα παιδικα μου χρονια,οταν ημουν 15 χρονων,εφερε τουμπα τα δεδομενα,κατι χαραξε την ψυχη και τις αναμνησεις μου για παντα.Ενα γεγονος που θα μεινει ανεξητηλο στην μνημη μου και σιγουρα θα χαραξει ολα τα επομενα χρονια της ζωης μου.Μεχρι εκεινο το βραδυ τιποτα δεν φαινοταν πως μπορει να διαταραξει την ομαλη ροη της καθημερινοτητας και το εορταστικο κλιμα των ημερων.Αυτο λοιπον που αλλαξε ολη την ψυχοσυνθεση μου προς τα χριστουγεννα,ειναι ενα εκτακτο γεγονος που εσκασε σαν βομβα,στα δελτια ειδησεων,στα κινητα τηλεφωνα ,στο διαδικτυο αλλα και απο στομα σε στομα διαδωθηκε σε ολο τον κοσμο!!! ΝΕΚΡΟΣ 15ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ!!!!!
Ακομα ανατριχιαζω οταν το λεω,ποσο μαλλον οταν εφτασε στ αυτια μου η ειδηση του θανατου ενος συνομηλικου μου.Παγωσα! Ανατριχιασα! Δεν το πιστευα… Συναισθηματα στενοχωριας και θλιψης αλλα παραλληλα οργης και μισους με διακατειχαν.
Το περιστατικο της δολοφονιας λοιπον εγινε Σαββατο στις 06/12/2008,στις 9μμ,στα εξαρχεια,στη διασταυρωση των οδων τζαβελα και μεσολλογγιου.Εκει μια παρεα πιτσιρικαδων,15 χρονων, που εκαναν την βολτα τους επεσε πανω σε περιπολια δυο αστυνομικων.Μετα απο καποιον μικρο διαπληκτισμο μεταξυ τους ο ενας αστυνομικος,ο ΕΠΑΜΙΝΩΝΤΑΣ ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ,σηκωσε το οπλο του,πυροβολησε και δολοφονησε εν ψυχρω τον 15χρονο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ.Χωρις εμφανη αιτια και χωρις καμμια απειλη δε διστασε να δολοφονησει ενα μικρο ανηλικο παιδακι!!! Μετα το συμβαν οι αστυνομικοι αποχωρησαν σαν να μην εγινε τιποτα αφηνοντας αιμοφυρτο τον ανηλικο,δειχνοντας με αυτο οτι ειναι αμετανοητοι. Πανικος επικρατει στην περιοχη,οσοι το ειδαν ηταν σε κατασταση σοκ.
Οπως ηταν αναμεννομενο οι αστυνομικοι κατεθεσαν ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΠΟ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟ!!
ΣΟΚ ΗΤΑΝ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΟΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Α.ΚΟΥΓΙΑ,ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ: <
Σαν να υπαρχει δηλαδη το ενδεχομενο να επρεπε να χαθει αυτο το παιδι…
Εξου και το συνθημα που αντιηχουσε εκεινες τις μερες : ”TO ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΟ,ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ”
Λιγες ωρες μετα και αφου εχει διαπιστωθει και ιατρικα ο θανατος του απο τον Ευαγγελισμο ,το νοσοκομειο το οποιο διακομισθηκε,η ειδηση αντιηχει σε καθε γωνια της γης.Τα δελτια ειδησεων σαν τρελα το εχουν ως εκτακτο γεγονος,στο διαδικτυο παντου εβλεπες τον τιτλο νεκρος 15χρονος απο σφαιρα αστυνομικου,και ακομα και με sms το μηνυμα διαδιδοταν καλωντας ολους σε καταληψεις σχολειων,και σε διαδηλωσεις. Η δρομοι της Αθηνας γεμιζεουν πολιτες,μαθητες και φοιτητες οι οποιοι βγηκαν γεματοι οργη και εκτος ελεγχου απο τον θανατο του Αλεξη.Μαζικες διαδηλωσεις,και συγκρουσεις με την αστυνομια,που συνεχως αυξανονται.
Η Αθηνα απο εκεινη την ημερα βρισκεται σε εμπολεμη κατασταση οπως και ολες οι πολεις της Ελλαδος. Η Εξεγερση του Δεκεμβρη του ’08 ειναι πια γεγονος.
Καμμενες τραπεζες,καμμενα καταστηματα,καμμενες πολυεθνικες και εμπορικα κεντρα,αυτοκινητα παραδομενα στις φλογες,οδοφραγματα παντου,και συγκρουσεις με τα ΜΑΤ. Απαλλοτριωσεις σε μεγαλοκαταστηματα.Χημικα,πετρες,μολοτοφ,και αλλα πολεμοφοδια μιλουσαν εκεινες τις ημερες!!!Η αστυνομια απο την αλλη δε διστασε να συλλαβει και 12 χρονους,οπως και να πυροβολησει δεκαδες φορες αναμεσα στο πληθος των διαδηλωτων για εκφοβισμο.Το κρατος και η αστυνομια φοβισμενοι,εχουν ηδη χασει τον ελεγχο,δεν μπορουν να κανουν τιποτα! Μια μικρη δοση λαικης οργης αρκουσε για να τους κανει να τρεμουν.Τον φοβο μπορουσες να τον διαβασεις σε καθε βλεμμα ΜΑΤατζη,σε καθε βλεμμα εξουσιαστη…ο προεδρος της δημοκρατιας εμενε στο φρουρουμενο προεδρικο μεγαρο,γιατι φοβοταν να παει στο σπιτι του λογω αλλεπαλληλων επιθεσεων σε αυτο.
Η εξεγερση ειχε αποκτησει πλεον ταξικα χαρακτηριστικα.Ο Αλεξης ηταν η αφορμη,ηταν η σταγονα που ξεχειλησε το ποτηρι. Η αιτια ηταν η συσσωρευμενη πιεση που ενιωθε ο λαος,η συσσωρευμενη οργη και ο θυμος,η ανεργια,η φτωχεια και η εξαθλιωση.Οι αδικοι νομοι που τους καταπιεζαν και η τερατοειδες ζωη και οι ρυθμοι της που ζουσαν σε αυτην την πολη. Η αστυνομια ηταν μισητη ανεκαθεν απο τον λαο,ολοι ξεραμε τι ρολο παιζουν και τι ποιο ειναι το επαγγελμα τους.Αυτη ομως ηταν η χαριστικη βολη. Οι διαδηλωτες με το που αντικρυζαν ”ανδρες” των ματ τους επιτιθονταν με μανια,με αναγκη για εκδικηση!!!!Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΗΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ….
Απεργιες κυρησσονται απο τους εργαζομενους,τα σχολεια καταλαμβανονται απο τους μαθητες,σχολες απο τους φοιτητες.Κατειλημμενη και η ΓΣΣΕ απο διαδηλωτες οπως και παρα πολλα κτιρια.Μαζικες διαδηλωσεις σε καθε πολη της Ελλαδας,Μαθητές προέβησαν σε συμβολικές εκδηλώσεις, προσφέροντας λουλούδια σε αστυνομικούς και ξαπλώνοντας γυμνοί στα σκαλοπάτια της ΓΑΔΑ ωσάν να ήταν πτώματα. Επιθέσεις με πέτρες, ξύλα, φρούτα και βόμβες μολότοφ δέχθηκαν σχεδόν όλα τα τοπικά αστυνομικά τμήματα της χώρας.Εκτός Ελλάδας, επεισόδια έγιναν και στη Λευκωσία, όπως επίσης και την Πάφο στις 8 Δεκεμβρίου. Συμβολικές καταλήψεις πραγματοποιήθηκαν από νεαρούς επίσης στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο και διαμαρτυρίες στα προξενεία του Βερολίνου, της Φλωρεντίας της Μπολόνια και του Τορίνο, καθώς και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών στη Βενετία, ενώ μικρές φθορές προκλήθηκαν στα προξενεία της Νέας Υόρκης και της Κωνσταντινούπολης. Την αλληλεγγυη τους στους εξεγερμενους Ελληνες εδειξαν μεχρι και οι Ζαπατιστας απο το μεξικο.
Κοκκινος συναγερμος ειχε σημανει και στον στρατο.Το τρομοκρατημενο κρατος αδυνατωντας να ελεγξει την κατασταση εθεσε σε επιφυλακη τις ενοπλες δυναμεις,ωστε σε περιπτωση που χρειαστει,να επεμβουν.Οι απλοι φανταροι αρνηθηκαν να κατεβουν,να καταστειλλουν και να δολοφονησουν τα αδερφια τους,ενδεχομενως την μανα και τον πατερα τους.
Ολοι οι κρατικοι μηχανισμοι προσπαθουσαν να δωσουν ενα τελος σε αυτη την εξεγερση που εκανε τις καρεκλες τους να τριζουν. Τα ΜΜΕ αρχισαν να σταζουν δηλητηριο,απτα δελτια ειδησεων ηταν σαν να μιλουσε κατευθειαν η αστυνομια,παραπληροφορηση και προπαγανδα,αποπροσανατολιζαν τον λαο και εκαναν λογο για κουκουλοφορους,μπαχαλους,αναρχικους,προβοκατορες,συμπεριφορες βιας τις οποιες κατεκριναν και οτι συνηθιζεται να λενε μετα απο καθε μεγαλη διαδηλωση.Μιλουσαν για σπασμενες βιτρινες και τζαμαριες ενω εξω οι πολιτες φωναζαν για ανθρωπινες ζωες!!Συγκριναν την αξια ενος καμμενου αυτοκινητου με την αξια της ζωης ενος 15χρονου παιδιου,προσπαθουσαν να οριοθετησουν την οργη μας,θελοντας να μας πεισουν τι πρεπει και τι δεν πρεπει να κανουμε.Αυτοι μας λεγαν πως ειναι εναντια στη βια οσο εμεις βρωντοφωναζαμε πως δεν εχει ορια η εξουσια!! Δεν εχει ορια!! εξαλλου ο Αλεξης δεν ηταν ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος. ΚΟΥΜΗΣ,ΚΑΝΝΕΛΟΠΟΥΛΛΟΥ,MΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΤΕΖΑΣ,ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ,ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ,ΚΑΣΣΙΜΗΣ,ΤΣΙΡΩΝΗΣ,ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΗΣ,ΠΡΕΚΑΣ, ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ,ΜΑΡΙΝΟΣ,ΚΟΥΛΟΥΡΗ,ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ Κ.Α ειναι μερικοι απο τους δολοφονημενους του κρατους και του παρακρατους!!!
Ο Αλεξης θα μπορουσε να ειναι ενας απο εμας,φωναζαν οι συνομηλικοι του,δινοντας τον δικο τους αγωνα,εναντια σε αυτην την κοινωνια και εναντια στην κρατικη καταστολη…
Αυτο ειναι το προσωπο της εξουσιας,να δολοφονει καθε υγιες κομματι αυτης της κοινωνιας.Η υγεια στα ματια τους ειναι αποκλινουσα συμπεριφορα!!!
Εχω τοσα πολλα να θυμηθω και να πω για τον δεκεμβρη του ’08,που χαωθηκα και ισως εχασα τη ροη του λογου μου.Αλλωστε τετοιες στιγμες τις νιωθει μονο οποιος τις εζησε και οχι οποιος σαν θεατης τις κοιτουσε απο την τηλεοραση.
Ομως τελικα ολα σταματησαν.Το κρατος και οι μηχανισμοι του καταφεραν μεσα απτην προπαγανδα τους να πεισουν την κοινη γνωμη. Τα δελτια ειδησεων και το ΚΚΕ ανελαβαν ρολο.Μιλουσαν για προβοκατορες !!!
ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ!Σ ‘ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΣΑΠΙΑ ΖΩΗ.ΣΤΗΝ ΡΟΥΤΙΝΑ,ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ.ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ!!!
Και Οπως φωναζαν οι αναρχικοι εκεινες τις μερες : ” η επιθυμια της κανονικοτητας,γενναει τερατα!!! ”
Γυρισαμε στην κανονικοτητα,και οι γιορτες οπως καθε χρονο κυλησαν ”ομαλα”.Με την απωλεια ομως του χριστουγεννιατικου δεντρου στο συνταγμα,το οποιο καηκε απο μολοτοφ συμβολικα,δειχνοντας την αναγκη για καταστροφη καθε καταναλωτικου ονειρου,καθε ψευδαισθησης,και καθε εικονικης ψευτικης προσωρινης ”χαρας”…Το δεντρο το οποιο φυλουσαν δοιμηριες των ΜΑΤ.Μαλλον γι αυτους ενα δεντρο ηταν πολυ σημαντικοτερο απο τη ζωη ενος παιδιου…Τα χριστουγεννα οσο κι αν φανηκε πως κυλησαν κατα τ αλλα ομαλα τιποτα δεν ηταν ιδιο..Πλεον στην ιστορια μας εχει χαραχτει μια νεα σελιδα,μια εξεγερση και τα ανεξητιλα σημαδια της μας βοηθουν ακολουθωντας μας παντου.
Αυτο εχει αλλαξει τον τροπο που βλεπω τα χριστουγεννα καθε χρονια.
Κατι μερες σαν κι αυτες,δηθεν γιορτινες,ξυπνανε στο κεφαλι μου εικονες με φωτιες!!!
Ολα μου θυμιζουν εκεινες τις μερες,τοτε που κατι που καιγοταν κοντα μυριζε αφυπνιστικα!!
Ποσο μαλλον τα προσεχως χριστουγεννα,που θα μας βρουνε με ελευθερο τον Σαραλιώτη,τον εναν απο τους δυο αστυνομικους,τον συνεργο της δολοφονιας.
Αυτα τα χριστουγεννα θα ειναι εντελως διαφορετικα και απο αλλες οπτικες γωνιες.Ενδεχωμενως ο <> να μην ερθει σε πολλα σπιτια,λογω των οικονομικων του.Ενδεχομενα το γιορτινο τραπεζι να ειναι πιο λιττο ενω υπαρχει και το ενδεχομενο πολλοι να κανουν γιορτες στο σκοταδι!!!Η απολυτη καταντια…μα πολλοι ακομη δεν εχουν ανοιξει και τα δυο τους ματια!!!τα χριστουγεννα θα τους βρουνε καταναλωνοντας ενω η επομένη με προσευχες!!!

Εγω λοιπον μη ξεχνοντας τις μερες που οι δρομοι της ”κανονικοτητας” ηταν κλειστοι…λογω εξεγερσης,ξερω πως ενα πρωι θα ανοιξουμε ξανα την πορτα και θα βγουμε στους δρομους οπως και ”χθες”…
και αυτες οι μερες θα αντικαταστησουν τα καλαντα της κανονικοτητας,και θα τραγουδαμε :
”κακην ημερα αρχοντες,κι αν ειναι ο ορισμος σας,χριστου ψευδη η γεννεση,να μπω στ’αρχοντικο σας,ψεμα γενναται σημερον,εν αγνοιας και φοβου,ο βασιλευες υποκριτων και ποιητης ειδωλων,πληθος κατινων ψαλουσι,το δοξα εν υψιστι,χοντρους παπαδες βαλανε σεκιουριταδες πιστης,ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΑ ΨΗΛΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ,ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΗ ΨΑΘΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ!!! ”

6 δεκεμβρη θελησαν να δολοφονησουν την νιοτη και την ελευθερια!!! ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ…REMEMBER-REMEMBER THE 6th OF DECEMBER…
”ουτε σταγονα δεν κυλησε ματαια,το ανθος της νιοτης μας ποτιστηκε.Η πετρινη ανασα μας βαφτηκε σιωπη και ουρλιαχτο” γραφτηκε για τον μιχαλη καλτεζα,εναν ακομη νεο, που δολοφονηθηκε απο το κρατος στις 17 νοεμβρη του ’85….
ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ”ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ”…
Ε Ξ Ε Γ Ε Ρ Σ Η . . .

από Γιωργος Σ.

Share on
μικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=2352

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...