“Κρίση της Ελλάδας και παρακμή της δυτικής ηγεμονίας” ανοιχτή συζήτηση 9/9 στη Θεσσαλονίκη

«Κρίση της Ελλάδας και παρακμή της δυτικής ηγεμονίας – οργανώνοντας τις αντιστάσεις στην εποχή της ανασφάλειας»

Η κρίση δεν είναι ούτε προσωρινή, ούτε κατασκευασμένη. Είναι κοινός τόπος, ότι είναι πραγματική και αφορά στο σύνολο του παγκόσμιου συστήματος. Είναι κρίση ολόκληρης της Δύσης, κρίση της πλανητικής ηγεμονίας που έχει εγκαθιδρύσει εδώ και… εφτά ή οχτώ αιώνες και που σήμερα καταρρέει. Εν μέσω αυτής της κατάρρευσης, αναδύεται ένας ταραγμένος, πολυπολικός κόσμος, μια μεταβατική εποχή όπου οι διεθνείς ισορροπίες ανατρέπονται, και κυριαρχούν το χάος, οι ανταγωνισμοί και οι συγκρούσεις. Μέσα σ’ αυτή τη δίνη, η Ελλάδα δοκιμάζεται από την βαθύτερη κρίση της ιστορίας της. Μια κρίση, όπου δεν κυριαρχεί μόνο η εξάντληση του πολιτικού συστήματος, η φθορά του κράτους και των θεσμών ή ο εξανδραποδισμός των ελίτ, αλλά αποτελεί κρίση ολόκληρου του νεοελληνικού βίου, μιας παρασιτικής ευδαιμονίστικης μορφής ζωής που αδυνατεί πλέον να επιβιώσει μέσα στην γενικευμένη παγκόσμια ανασφάλεια και απειλεί να μας οδηγήσει σε νέα σκοτάδια εξανδραποδισμού και υποδούλωσης.

Το δίλημμα έχει τεθεί: Αντίσταση ή εξαφάνιση; Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να οργανώσει την αντίστασή του κόντρα στην γενικευμένη ανασφάλεια που τον περιτριγυρίζει. Ο δρόμος της αντίστασης δεν είναι εύκολος. Για να καταστεί εφικτός, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποτινάξει από πάνω του όλη τη μεταπολιτευτική σαπίλα, τον τρόπο σκέψης, τα παχυά κούφια λόγια, τις ιδεολογίες-πουκάμισα αδειανά που τον εγκλωβίζουν σε σχήματα της περασμένης 30ετίας. Θα πρέπει να οργανώσει ένα αυτόνομο εναλλακτικό κίνημα, ένα κίνημα το οποίο να είναι σε θέση να επεξεργαστεί μια νέα πρόταση εθνικής ανεξαρτησίας, κοινωνικής χειραφέτησης, οικολογίας και άμεσης δημοκρατίας για τον τόπο. Πάνω σ’ αυτή τη βάση, της «βαθιάς, οραματικής πολιτικής» θα πρέπει να οικοδομηθούν οι αντιστάσεις του ελληνικού λαού, αποφεύγοντας τις εύκολες λύσεις και τα «νέα όπια του λαού» που διακινούνται από τους πλείστους τυχοδιώκτες και εμπόρους της ελπίδας που θάλλουν μέσα στην απεγνωσμένη και εξοργισμένη ελληνική κοινωνία.

Μόνο ένα τέτοιο ρεύμα νέας πρότασης και οράματος είναι ικανό να ενώσει το λαό, και άρα να καταστεί αποτελεσματικότερο και στους βραχυπρόθεσμους στόχους, να ανατρέψει την δοτή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να τσακίσει το συναινετικό μπλοκ που την προωθεί, να ακυρώσει το ξεπούλημα της χώρας από τις ξεφτυλισμένες άρχουσες τάξεις.

***

Για να θιχτούν τα ζητήματα αυτά, το περιοδικό Άρδην και η εφημερίδα Ρήξη πραγματοποιούν στα γραφεία τους στη Θεσσαλονίκη (Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου) ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Κρίση της Ελλάδας και παρακμή της δυτικής ηγεμονίας – οργανώνοντας τις αντιστάσεις στην εποχή της ανασφάλειας».Την συζήτηση θα ανοίξει με εισήγησή του ο Γιώργος Καραμπελιάς. Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 8 το απόγευμα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 231054375

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...