Βόλος: Συνάντηση για οργάνωση ανεξάρτητης μαθητικής συνέλευσης 4/2

ΟΛΟΙ Σάββατο 4 Φλεβάρη 5μ.μ στον Θόλο (παν/μιο Παπαστράτος)

Συμμαθητή/τρια,

Έχει γίνει πλέον αισθητή η καταστροφική πολιτική που βιώνουμε τα
τελευταία χρόνια στο χώρο της παιδείας. Η διάθεση για ιδιωτικοποίηση είναι φανερή, οι ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία παραμένουν, αίθουσες και σχολεία υπερπλήρη και οι δημοκρατικοί θεσμοί στα σχολεία δεν λειτουργούν. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται η ανάγκη της κινητοποίησης των μαθητών, έξω από την λογική του «καπελώματος» που λειτουργούσε τόσο καιρό.
Ο μαθητικός αγώνας είναι κοινός για όλους, γιατί τα ζητήματά του αγγίζουν όλα τα κοινωνικά στρώματα. Πρέπει όλοι μαζί, παραμερίζοντας διάφορα συμφέροντα, να αγωνιστούμε για το αύριο της εκπαίδευσής μας, που επηρεάζει την μόρφωση μας και την επαγγελματική μας αποκατάσταση.
Είχε γίνει μια προσπάθεια ώστε να οργανωθεί ανεξάρτητη μαθητική συνέλευση τον Σεπτέμβρη πριν αρχίσουν τα σχολεία. Αυτό απέτυχε. Μαθητές από διάφορα σχολεία του Βόλου πιστεύουμε ότι οι συνθήκες είναι πιο ώριμες ώστε οι μαθητές να αναλάβουν τις κινηματικές ευθύνες που τους αναλογούν.
Καλούμε μαθητές του Βόλου (Γυμνασίων- Λυκείων) σε μια πρώτη συνάντηση στις 4 Φλεβάρη ώστε να οργανώσουμε ανεξάρτητη μαθητική συνέλευση.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΣΑΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 4/2 5μ.μ στον Θόλο (παν/μιο Παπαστράτος)

Διαδικτυακή Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητη Συνέλευση Μαθητών (Βόλος)

Autonomy Student Resistant Group

https://www.facebook.com/events/181947785246556/

Share on
μικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=2840

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...