Ιατρείο για …αόρατους ανθρώπους

[vimeo]http://vimeo.com/35969302[/vimeo]
Αυτό το ιατρείο φτιάχτηκε για μετανάστες. Αλλά πλέον οι ντόπιοι «απόκληροι» του συστήματος Υγείας αυξάνονται και όλο και πιο συχνά χτυπούν την πόρτα του. Την ίδια στιγμή, το δημόσιο νοσοκομείο του Ρεθύμνου υπολειτουργεί και ο εθελοντισμός καλείται να καλύψει τις «τρύπες» που αφήνει ανοιχτές η Ελλάδα του Μημονίου…

«Το κάνω για μένα, παίρνω πολλά από αυτό, αλλά ξέρω πως θα έπρεπε το Κράτος να φροντίζει για την υγεία αυτών των …αόρατων ανθρώπων», λέει στην Τηλεόραση από τους Πολίτες η παιδίατρος του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ξέροντας πως ο εθελοντισμός της μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «άλλοθι» για την περιστολή των δικαιωμάτων υγείας.

Οι μετανάστες πλέον φεύγουν από την Ελλάδα και τη θέση τους στις ουρές του Ιατρείου παίρνουν έλληνες, που έμειναν άνεργοι, που έχασαν την Ασφάλειά τους, που δεν τους καλύπτουν τα Ταμεία και που βρίσκονται πλέον εκτός συστήματος Υγείας. Άνθρωποι που δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν τα εμβόλια των παιδιών τους, που περιμένουν στην ουρά για την εθελοντική παροχή φαρμάκων από άλλους συμπολίτες μέσω του κοινωνικού ιατρείου.

από την Τηλεόραση των Πολιτών

Share on
µικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=3134

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...