O Carlos Latuff ζωγραφίζει για την Παλαιστίνη _ Εκδήλωση – Συζήτηση σε Αθήνα και Χαλκίδα 23-24 Μαρτίου

Ο Carlos Latuff, ο Βραζιλιάνος πολιτικός σκιτσογράφος, γνωστός και για τα σκίτσα του για τον πολύχρονο απελευθερωτικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, έρχεται στην Αθήνα καλεσμένος της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη), την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012, και το πρόγραμμά της έχει ως εξής:

18:30 Μικροί και μεγάλοι ζωγραφίζουμε με όλων των ειδών τα υλικά

20:00 Ο Latuff ζωγραφίζει και συζητά για το πολιτικό σκίτσο

21:00 Συζήτηση «Σιωνισμός – Κατοχή – Αντίσταση»

Παράλληλα, στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης θα λειτουργεί έκθεση πολιτικών σκίτσων του Carlos Latuff.

Αντίστοιχη εκδήλωση διοργανώνει η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση μαζί με την Ομάδα Δράσης Χαλκίδας και τη στήριξη του Ε.Κ. Ευβοίας, στη Χαλκίδα το Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 και ώρα 19:00 με θέμα: «Ο Latuff ζωγραφίζει και συζητά για το πολιτικό σκίτσο».

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, στη Χαλκίδα.

www.palestineresist.gr

Μικρό βιογραφικό

Ο Carlos Latuff γεννήθηκε στη Βραζιλία το 1968. Ο ανεξάρτητος πολιτικός σκιτσογράφος έχει ασχοληθεί μ’ ένα εύρος θεμάτων συμπεριλαμβανομένων της αντι-παγκοσμιοποίησης, του αντι-καπιταλισμού καθώς και της εναντίωσης στις επεμβάσεις των αμερικανικών στρατευμάτων. Έγινε γνωστός κυρίως για τα σκίτσα του σχετικά με την κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ και, πιο πρόσφατα, γι’ αυτά που είχαν ως αναφορά την λεγόμενη «αραβική άνοιξη».

Ο αγώνας των Παλαιστινίων τον απασχόλησε ιδιαίτερα μετά την επίσκεψή του στην περιοχή τη δεκαετία του 1990. Τα σκίτσα του κατέκριναν έντονα το Ισραήλ γι’ αυτό και προκάλεσαν αντιδράσεις από τους σιωνιστές.

Τα έργα του τα δημοσιεύει ο ίδιος σε διάφορα ανεξάρτητα sites και blogs.

Share on
µικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=3442

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...