ΗΠΑ: Συλλογή DNA από μαθητές χωρίς γονική συναίνεση

Δείγματα DNA συλλέχθηκαν από μαθητές γυμνασίου στο Sacramento της Καλιφόρνιας, χωρίς την γονική συναίνεση, κατά τη διάρκεια ερευνών της αστυνομίας σχετικά με τη δολοφονία μαθήτριας που βρέθηκε νεκρή. Η μαθήτρια μαχαιρώθηκε, στραγγαλίστηκε και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου κοντά σε τοπικό πάρκο.

Αρκετοί συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος στο σχολείο την περασμένη εβδομάδα. «Το παιδί μου τρομοκρατήθηκε κατά την ανάκριση όταν βρέθηκε σε ένα δωμάτιο με δύο ντετέκτιβ που του έκαναν προσβλητικές ερωτήσεις» δήλωσε ένας γονιός στους Times του Los Angeles.
Ο αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, που ήταν επικεφαλής της έρευνας είπε ότι η γονική συναίνεση δεν ήταν απαραίτητη για την συλλογή DNA από τους ανηλίκους καθώς επίσης και για τις ανακρίσεις που διενεργήθηκαν. Πρόσθεσε επίσης ότι την περασμένη εβδομάδα δεν ήταν η πρώτη φορά που η αστυνομία επισκέφθηκε το σχολείο για συλλογή DNA και ότι ο ίδιος θα επανέλθει για αυστηρότερη παρακολούθηση.
Ο αξιωματικός παραδέχτηκε ότι η συλλογή DNA από τους μαθητές δεν στηρίχτηκε σε κάποιο προφίλ DNA υπόπτου και αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τον αριθμό των μαθητών που πέρασαν από ανάκριση. Όμως διαβεβαίωσε ότι στάλθηκε ενημερωτικό σημείωμα στους γονείς των μαθητών που μίλησαν με αστυνομικούς.
Παρά τις συνεχείς έρευνες της αστυνομίας δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί ο ένοχος για τον φόνο.

πηγη

Share on
µικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=3693

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...