Τετάρτη 12/9 συλλαλητήριο ΟΛΜΕ-ΔΟΕ – Ή εμείς ή αυτοί

Το δίλλημα έχει τεθεί: ή εμείς ή αυτοί. Εμείς! Όχι αυτοί! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ, ΞΥΠΝΑ! – ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΑ!

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει με τους χειρότερους οιωνούς. Δυόμιση χρόνιο μετά την έλευση του ΔΝΤ και η χώρα υφίσταται μια πραγματική κοινωνική καταστροφή: το εισόδημα των εργαζομένων έχει μειωθεί κατά 50%, η αγοραστική δύναμη του βασικού μισθού έχει φτάσει στο επίπεδο του 1978, η πραγματική ανεργία στο 30% και για μια ολόκληρη γενιά η ξεχασμένη από τη δεκαετία του ’60 έννοια της μετανάστευσης ξαναμπαίνει στην ημερήσια διάταξη. Η πολιτική αυτή δε δημιουργεί μόνο ανέργους και φτωχούς, αλλά διαλύει και κάθε έννοια κοινωνικού αγαθού. Η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός είτε θεωρούνται άχρηστες δαπάνες, είτε πρέπει να γίνουν πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Γι αυτό και ετοιμάζουν ξεπούλημα στο ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο όλων των δημόσιων αγαθών (νερό, ενέργεια κ.λπ.) μέσω «των αποκρατικοποιήσεων» των ΔΕΚΟ. Ταυτόχρονα προχωρούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Η κυβέρνηση -εφαρμόζοντας το σχέδιο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, κεφαλαίου για την εκπαίδευση- κονιορτοποιεί δικαιώματα και κατακτήσεις, οδηγώντας τους εκπαιδευτικούς στον εργασιακό μεσαίωνα και τη δημόσια εκπαίδευση στην πλήρη κατεδάφιση. Βασικός στόχος του Υπουργείου είναι οι εξοντωτικές περικοπές, η επιδείνωση των συνθηκών της παρεχόμενης εκπαίδευσης και η ολοκληρωτική επίθεση στους εκπαιδευτικούς. Το νέο πακέτο μέτρων προβλέπει δραματικές περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, νέες σαρωτικές συγχωνεύσεις σχολείων (κυρίως στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, όπου θεωρούν ότι δε μπορεί να λειτουργεί σχολείο με λιγότερους από 300 μαθητές και ετοιμάζονται για μείωση ειδικοτήτων και καταργήσεις κλάδων στα ΕΠΑΛ.), παραπέρα μείωση των θέσεων εργασίας, νέες περικοπές στους μισθούς (παρά τις δραματικές μειώσεις που ήδη έχουμε υποστεί πάνω από 40% και τη μείωση του μισθού των πρωτοδιορίστων στα επίπεδα των 600 ευρώ) και αύξηση του ωραρίου εργασίας (δημοσιεύματα αναφέρονται σε αύξηση του ωραρίου στη Δ.Ε. κατά τρεις ώρες). Ο ίδιος ο Υπουργός …Αμάθειας δηλώνει ότι η δωρεάν παιδεία έχει μετατραπεί «σε μια ακριβοπληρωμένη σπατάλη σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου» (Ελεύθερος Τύπος, 9 – 9 – 2012).

Με γρήγορους ρυθμούς, ταυτόχρονα, στο Υπουργείο ετοιμάζουν τα σχέδια αξιολόγησης με στόχο την εργασιακή ομηρεία, την απόλυση-εφεδρεία, τη μισθολογική καθήλωση, την ιδεολογική χειραγώγηση και την ταξική κατηγοριοποίηση-κλείσιμο των σχολείων. Σε καθεστώς μνημονίων, η αξιολόγηση μόνο ως διαδικασία νομιμοποίησης απολύσεων, εφεδρείας και βαθμολογικής-μισθολογικής στασιμότητας των εκπαιδευτικών μπορεί να λειτουργήσει. Είναι δηλαδή ο κεντρικός μηχανισμός για την υπονόμευση της μονιμότητας, την τρομοκράτηση και τις μαζικές απολύσεις. Οι 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο βρλισκονται προ των πυλών, και κανένας κλάδος δεν πρόκειται να εξαιρεθεί. Επιπλέον, από τον Νοέμβριο του 2011 υπάρχει ο νόμος 4024, σύμφωνα με τον οποίο οι προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων -αι δεν εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί- γίνονται με «ποσόστωση»! Ιδιαιτέρως, η μετάβαση από τον βαθμό Γ στον βαθμό Β είναι «γολγοθάς» για τους εκπαιδευτικούς, καθώς τέσσερις στους δέκα που κρίνονται θα απορρίπτονται ανεξάρτητα από την απόδοσή τους, επειδή δεν θα έχουν πιάσει την ποσόστωση του 60%! Τέλος, μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό των εκπαιδευτικών θα λαμβάνει τον βαθμό Α, ανεξάρτητα από την αξιολόγησή του. Θέλουν τον εκπαιδευτικό – λάστιχο, χωρίς δικαιώματα, περιπλανώμενο από σχολείο σε σχολείο και από νομό σε νομό, πάμφτωχο και άβουλο, σε ένα σχολείο που θα προετοιμάζει ένα αμόρφωτο και υπάκουο εργατικό προσωπικό.

ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ – ΜΕΧΡΙ 25 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ 20 ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ – ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΚΤΟΣ ΠΥΣΔΕ

Με νέα εγκύκλιο (αρ. πρωτ. 100835/Γ2, 04-Ο9-2012) ο Υφυπουργός παιδείας καθορίζει τη λειτουργία των τμημάτων κατεύθυνσης ως εξής: Για τη δημιουργία τμήματος κατεύθυνσης απαιτούνται τουλάχιστον 11 μαθητές, αν η Β’ ή Γ’ τάξη Γενικού Λυκείου λειτουργεί με ένα τμήμα, 15 μαθητές , αν οι τάξεις αυτές λειτουργούν με 2 τμήματα , και 20 μαθητές, αν λειτουργούν με 3 ή περισσότερα τμήματα. Αν δεν εκπληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, οι μαθητές μετακινούνται σε διπλανό Λύκειο. Ακόμη «στις περιπτώσεις που ο αριθμός των μαθητών υπερβαίνει τους 30(!), εγκρίνεται η λειτουργία και άλλου τμήματος κατεύθυνσης.». Με την εγκύκλιο αυτή, γυρίζουμε πίσω πολλά χρόνια. Κανένα τμήμα με πάνω από 25 μαθητές. Κανένα τμήμα κατεύθυνσης με πάνω από 20 μαθητές.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Μπροστά στην ολοκληρωτική επίθεση κυβέρνησης – Ε..Ε. – Δ.Ν.Τ., η συνδικαλιστική ηγεσία της Ο.Λ.Μ.Ε. ουσιαστικά σιωπά, αφήνοντας να χάνεται πολύτιμός χρόνος, χωρίς να προετοιμάζει την αντίσταση των εκπαιδευτικών, τη στιγμή που υποχρέωση όλων μας είναι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη ενός ισχυρού εκπαιδευτικού, πανεργατικού και λαϊκού μετώπου ανατροπής αυτής της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Άμεσα πρέπει να συγκληθούν γενικές συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ και Γ.Σ. Προέδρων, με εκλογή επιτροπών αγώνα, σε συντονισμό με τους συναδέλφους μας της πρωτοβάθμιας, με άλλες Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με γονείς και μαθητές, και να αποφασίσουμε αγώνα διαρκείας, με απεργίες-καταλήψεις-διαδηλώσεις-μπλακ άουτ στο δημόσιο, κήρυξη πανεθνικής απεργίας κλπ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ! Ή θα συνεχιστεί ο αργός μας θάνατος ή θα συστρατευθούμε σε αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί στον εργασιακό μεσαίωνα, σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις στην Παιδεία, στην Υγεία, σε κάθε τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, σκορπώντας τη φτώχεια, την ανεργία, τη δυστυχία.

Για να κερδίσουν οι αγώνες μας ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ 1) Δημιουργία μαζικού μετώπου Παιδείας – Υγείας – Εργασίας για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. 2) Να μην περάσει καμία απόλυση, καμία εφεδρεία και κανένας εκβιασμός. 3) Όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων και στις καταργήσεις ειδικοτήτων. Όχι σε τμήματα πάνω από 25 μαθητές, 20 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια. 4) Διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις και την καταβολή ολόκληρου του εφάπαξ στους συναδέλφους. Δεν θα δεχθούμε ούτε ένα ευρώ μείωση στις ήδη πενιχρές αποδοχές μας. 5) Όχι στην ελαστική και ανασφάλιστη εργασία που προωθεί η κυβέρνηση, τώρα προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά. 6) Όχι στην αξιολόγηση- χειραγώγηση. Καμιά συμμετοχή στο διάλογο – παρωδία και στη «διαβούλευση» – κοροϊδία (π.χ. ερωτηματολόγια κ.α.). Όχι στην «αυτοαξιολόγηση» και την κατηγοριοποίηση των σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών. Κανείς αξιολογητής στην τάξη. 7) Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Όχι στα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας των σχολείων. 8) Διεκδικούμε ένα ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο συνολικής και ολόπλευρης μόρφωσης.

Μπροστά στον Καιάδα, η ιδιώτευση είναι βουτιά στο κενό.
Να επιστρέψουμε όλοι στα σωματεία μας.
Να οργανώσουμε και να ενώσουμε τη δράση μας.
Με ένα σύνθημα: Ανατροπή αυτής της πολιτικής που τσακίζει δικαιώματα και θυσίες αιώνων.

Τετάρτη 12/9 συλλαλητήριο ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

12 το μεσημέρι στα Προπύλαια

ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΟΤΑ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Να δώσουμε αγωνιστικό παρόν. Όλοι στους δρόμους!

ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ:

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16/9, 7μμ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΤΡΙΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012

Αγωνιστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

κιν. επικοινωνίας: 6974438720 – paremvaseisde@gmail.com – http://paremvaseisde.gr/

πηγη

μικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=4269

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...