Πάτρα: Στους 4 έχουν φορτωθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με μοναδικό στήριγμα τη μαρτυρία των μελών της Χ.Α

Τους τελευταίους μήνες στην Πάτρα, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, οι ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος ανυπεράσπιστων προσφύγων και μεταναστών έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Νεοναζιστικές συμμορίες, ντυμένες με τον κοινοβουλευτικό μανδύα αλλά εξοπλισμένες με κράνη, ρόπαλα κι άλλα επικίνδυνα αντικείμενα, εξορμούν και επιτίθενται σε οποιονδήποτε δεν τους μοιάζει για «Έλληνας» ή εν γένει «δικός τους». Οι αρχές ποιούν την νήσσαν˙ οι νεοναζί συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι, οι μετανάστες αν τολμήσουν να καταγγείλουν το γεγονός στην Αστυνομία καταλήγουν κρατούμενοι λόγω έλλειψης εγγράφων. Στη μοναδική περίπτωση που έγινε μια σύλληψη, μετά τον ανηλεή και δυνητικά θανατηφόρο ξυλοδαρμό ενός Τυνήσιου μετανάστη στην Ακτή Δυμαίων και επειδή έτυχε να υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, το αποτέλεσμα είναι οικτρό: ο δράστης, που έχει αναγνωριστεί τόσο από τους μάρτυρες όσο και από το θύμα, δεν κρίθηκε προφυλακιστέος, η δίκη του δε έχει ήδ
η αναβληθεί πολλάκις με προφανή σκοπό να παραπεμφθεί στις καλένδες.
Στο πλαίσιο αυτό της ατιμωρησίας, τα γεγονότα της Πέμπτης στα Ψηλαλώνια δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν. Αυτό που σοκάρει είναι η στάση της Αστυνομίας: ενώ δεν παρενέβη καθόλου κατά τη διάρκεια της συμπλοκής των μελών της Χρυσής Αυγής με τους αντιεξουσιαστές, προχώρησε σε εννιά προσαγωγές αρκετή ώρα μετά τα γεγονότα και σε διαφορετικά σημεία της πόλης, δεν αποδεικνύεται δηλαδή καμία των προσαχθέντων σχέση με τα επεισόδεια. Στους τέσσερις έχουν φορτωθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με μοναδικό στήριγμα τη μαρτυρία των μελών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι υποτίθεται πως τους αναγνώρισαν παρόλο που φορούσαν κράνη! Επίσης δεν είχε προηγηθεί περιγραφή των υπόπτων, η διαδικασία της αναγνώρισης δηλαδή ήταν τελείως παράτυπη. Φαίνεται λοιπόν πως υπήρχε στόχευση εναντίον συκγεκριμένου ιδεολογικού χώρου.
Το ζήτημα αυτό είναι βαθύτατα πολιτικό. Από την κάλυψη των νεοναζί, τώρα το κράτος περνάει στην ανοιχτή συνεργασία μαζί τους με σκοπό την ποινικοποίηση της αντίθετης φωνής. Η Χρυσή Αυγή με την Αστυνομία του Δένδια τρομοκρατούν , όχι μόνο μετανάστες, αλλα και ανθρώπους της Τέχνης, ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό ή θρησκευτικό προσανατολισμό από τον κατεστημένο, ανθρώπους με αριστερή πολιτική παρουσία ,δημάρχους που πραγματοποιούν κοινωνικό έργο, κάθε Σκεπτόμενο Άνθρωπο τελικά.
Σε μια περίοδο ακραίας επίθεσης κατά του βιοτικού επιπέδου και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, κράτος και παρακράτος δείχνουν ότι θα βαδίσουν χέρι-χέρι, προκειμένου να τσακίσουν κάθε αντίσταση. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε.

ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

www.kinisipatras.gr

μικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=4454

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...