Κάλεσμα για συνέλευση αντιφασιστικής δράσης 30/10 από την ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ

1η συνέλευση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
Τρία χρόνια τώρα είμαστε μάρτυρες του κοινωνικού εγκλήματος που συντελείται από τις κυβερνήσεις των μνημονίων, της εσωτερικής συγκυβέρνησης και εξωτερικής τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ). Τρία χρόνια τώρα μια ολόκληρη κοινωνία οδεύει ταχύτατα στον κατήφορο που την οδηγούν τα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα.
Από την άλλη πλευρά ο λαός γράφει τη δικιά του ιστορία. Με την αντιπολίτευση των πάνω από 20 γενικών απεργιών, των πλατειών, τον καθημερινό αγώνα για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη που δίνουμε στους χώρους εργασίας και τις γειτονιές μας έχουμε μετατρέψει την αγανάκτησή μας σε δύναμη ανατροπής, σε ένα βροντερό ΟΧΙ στο μεσαίωνα που φτιάχνουν για εμάς και τα παιδιά μας.
Το «μαύρο μπλοκ» των μνημονίων, με κάθε κυβέρνηση (ΓΑΠ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) χρησιμοποίησε όλα του τα μέσα, για να «πείσει» το λαό για το δήθεν «μονόδρομο» των μέτρων. Από τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές σε κάθε σωματείο και ομοσπονδία, μέχρι τα κυρίαρχα ΜΜΕ και την απροκάλυπτη καταστολή (οι ορδές των ΜΑΤ, τα άπειρα χημικά, το ξύλο κι οι προσαγωγές/συλλήψεις), όλα τα «όπλα» στην υπηρεσία του καταρρέοντος συστήματος.
Αυτά, όμως, δεν έφτασαν για να «πειστεί» ο κόσμος της δουλειάς και να κάτσει ήσυχος.
Έτσι, το σύστημα των τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλοεργολάβων και βιομηχάνων, βλέποντας να εξαντλούνται τα «κοινοβουλευτικά» εναλλακτικά του σενάρια, προετοιμάζει ακόμα πιο «εξωθεσμικές» λύσεις! Και βγάζει τη φασιστική απειλή από τη φαρέτρα του! Το παρακράτος της ΧΑ, μαζί με την «επίσημη» αστυνομία, που θυμίζει, πλέον, καταστάσεις του ’50 και της επταετίας, με βασανισμούς στη ΓΑΔΑ απεργών εργατών και αντιφασιστών διαδηλωτών, συλλήψεις, καταπάτηση οποιουδήποτε δημοκρατικού δικαιώματος, τρομοκρατία σε οποιονδήποτε αντιστέκεται, δείχνει ταυτόχρονα ότι τα μέτρα ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ εύκολα.
Η «Χρυσή Αυγή» προβάλλεται από τα ΜΜΕ του συστήματος, την κάνουν οικεία και ισότιμο συνομιλητή της κάθε δημοκρατικής δύναμης! Ακόμα και αν τάχα εκπλήσσονται από τις ακραίες δράσεις της, εμφανίζουν το ίδιο «ακραία» την αντίσταση στην εξαθλίωση, χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων και απελπισμένων ανθρώπων!
Η «Χρυσή Αυγή» μέσα στη βουλή, ψηφίζει όλα τα νομοσχέδια που εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο (χάρισμα της ΑΤΕ στην τράπεζα «ΠΕΙΡΑΙΩΣ», αναστολή της καταβολής των χρεών των ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιριών, φοροαπαλλαγές του Λάτση κλπ) και, έξω από τη βουλή, ιδρύει γραφεία ευρέσεως εργασίας με φτηνό, ανασφάλιστο και ασυνδικάλιστο προσωπικό, ελλήνων που αντικαθιστούν απλά τους μετανάστες, στις ίδιες, άθλιες συνθήκες δουλείας! Και με το φόβο και την επιτήρηση των φασιστών για τη συνέχεια! Αυτή η υπηρεσία των φασιστών είναι ολοφάνερα πολύτιμη και εξαιρετικά χρήσιμη για το σύστημα!
Οι τελευταίες εκλογές αποκάλυψαν ότι το αυγό του φιδιού έχει σπάσει. Όχι μόνο στις ευαίσθητες περιοχές του Αγ. Παντελεήμονα και της Κυψέλης, αλλά και σε άλλες, όπως η δική μας. Πρόκειται για προάστια με σαφώς λιγότερα κοινωνικά προβήματα καθημερινής διαβίωσης.
Οι μετανάστες αποτέλεσαν τον πρώτο, «εύκολο» στόχο. Οι απόκληροι αυτής της κοινωνίας, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, που πληρώνονται «μαύρα» από τους ντόποιους εργοδότες, παίζουν κάθε μέρα τη ζωή τους κορώνα-γράμματα μπροστά στα «παλληκάρια» του έθνους. Ο αριθμός των μεταναστών που πέφτουν θύματα των δολοφονικών πρακτικών των φασιστοειδών μέρα με τη μέρα αυξάνεται. Τα σκηνικά στη Ραφήνα, με το σπάσιμο των πάγκων μεταναστών μικροπωλητών βρίσκονται στις συνήθειες ναζιστών και αποτελούν ιστορική συνέχεια των πογκρόμ των ναζί. Οι επόμενοι στόχοι είμαστε όσοι αντιστεκόμαστε στο δόγμα «όλα τα λεφτά στις τράπεζες-όλες οι διευκολύνσεις στις ιδιωτικές επιχειρήσεις-όλες οι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους». Το κίνημα, τα συνδικάτα, οι επιτροπές αγώνα, τα σωματεία, οι διαδηλώσεις, θα βρουν απέναντί τους το σιδερένιο χέρι της «Χρυσής Αυγής», αν δεν αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και γρήγορα, τους νεοναζί!
Η άρνηση του λαού, να δεχτεί το θλιβερό μέλλον των μνημονιακών απαιτήσεων, μπορεί να γίνει νικηφόρα μόνο αν πιάσουμε ξανά το νήμα των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων των τελευταίων ετών. Η άκρα δεξιά κάνοντας τη «βρώμικη» δουλειά για την εξουσία και τις δυνάμεις καταστολής το γνωρίζει αυτό.
Για τη νίκη του λαού προϋπόθεση αποτελεί η διαρκής και ενωτική πάλη ενάντια στην προσπάθεια εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας και την ένταση της τρομοκρατίας από το κράτος και τους εργοδότες.
Οφείλουμε ως επιτροπές κατοίκων, λαϊκές συνελεύσεις, πολιτικές-κοινωνικές συλλογικότητες, σωματεία να κινηθούμε συντονισμένα και αποφασιστικά να παλέψουμε και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια εμφάνισης και παρέμβασης, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, των δολοφόνων της ΧΑ. Είναι απαραίτητο να αγωνιστούμε σε όλα τα επίπεδα, κυρίως για την επαγρύπνηση της τοπικής κοινωνίας, να αποδείξουμε ότι η ΧΑ δεν είναι με το λαό, αλλά τον τρομοκρατεί χρησιμοποιώντας και φυσική βία εναντίον του, για να διατηρήσουν οι πλούσιοι όλα τα προνόμιά τους.
Έχουμε να καταγράψουμε νίκες του κόσμου μας ενάντια στους φασίστες, όπως έγινε με τη συγκέντρωση αντιφασιστών έξω από το θέτρο ΧΥΤΗΡΙΟ, πράγμα που επέτρεψε την κανονική συνέχιση των παραστάσεων, αλλά και την απόσυρση της κατάπτυστης οδηγίας του Υπ Εσωτερικών, να απαντήσουν στην «ερώτηση» των ΧρυσΑυγιτών για τα παιδιά των μεταναστών στους παιδικούς σταθμούς! Όταν απαντάμκε στους φασίστες φαίνεται πως είμαστε περισσότεροι και μπορούμε να τους ξαναβάλουμε στις τρύπες τους!
Εμείς που δώσαμε με τις δυνάμεις μας τη μάχη ενάντια στα χαράτσια, τις ιδιωτικοποιήσεις, που θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, για κοινωνική ασφάλιση, ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε και να προφυλάξουμε το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε, να αυτό-οργανωνόμαστε, να νικάμε.
Γι αυτό το λόγο καλούμε συλλογικότητες και σωματεία της περιοχής σε συντονισμό της δράσης μας ενάντια στο φασιστικό φαινόμενο, παράλληλα με την πάλη μας ενάντια στη βία του κράτους, του νέου παρακράτους και τον αυταρχισμό της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς . Θεωρούμε λοιπόν ότι πρέπει να κινηθούμε καταρχάς απο κοινού, για το προγραμματισμό μέσα στο Νοέμβριο, μεγάλων και καλά προετοιμασμένων αντιφασιστικών δράσεων στην περιοχή μας, όπως:
· Να πραγματοποιηθεί άμεσα αντιφασιστική-αντιρατσιστική πορεία
· Να αποφασιστούν τα αναγκαία βήματα, ώστε να αρχίσουμε, σε συντονισμό με άλλες συλλογικότητες στην περιοχή, τον προγραμματισμό για δράση ενάντια στο φασιστικό φαινόμενο, με τη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων-προβολών-συζητήσεων

Σας καλούμε στην 1η συνέλευση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ την ερχόμενη Τρίτη 30/10, 19:30 στο ΚΑΠΗ Αγίου Τρύφωνα (Αρχιπελάγους & Κ. Αθανάτου)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ

πηγη

μικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=4604

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...