Εργασιακες ειδησεις σε περιληψη 13/4

oi-ergazomenoi-sta-nafpigeia-skaramagka-proxoroun-se-24ori-apergia-1-315x236-Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις μετάλλου στη Βόρεια Ελλάδα, την Τρίτη 16 Απρίλη. Προγραμματίζουν απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

-Και το τρίτο της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη έκλεισε την Πέμπτη, η εργοδοσία της «Food Plus» («Pizza Hut – Kfc») απολύοντας άλλους 20 εργαζόμενους. Συνολικά, μέσα σε δύο μήνες, η επιχείρηση απέλυσε 50 εργαζόμενους κλείνοντας και τα τρία καταστήματα που λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη. Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωράνε οι απολυμένοι. Δείτε ανακοινώσεις τους εδώ

-Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες οι οδηγοί στον κλάδο των εμφιαλωμένων ποτών στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων των δύο εργαζομένων από το εργοστάσιο της «COCA – COLA».

-Καταγγελία πως την Τετάρτη (17.4.2013) έγκειται πιθανή αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν γράφουν σε ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εργαζομένων στο Ιδρυμα και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) . Ανακοινώθηκε σε κοινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΙΕΝ και του ΚΔΣ του ΕΕΣ πως επιχειρούν να το παραχωρήσουν σε ιδιώτη επενδυτή που ζητά 500 απολύσεις, ενω οι εργαζόμενοι είναι επί μήνες απλήρωτοι.

-Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής κινητοποιήθηκε για την απόλυση εργαζόμενης που συμμετείχε στην απεργία στις 20 Φλεβάρη. Παραμονές της απεργίας εργαζόμενη στην εταιρεία ιατρικών ειδών «ΣΠΟΝΔΥΛΟΣ» δήλωσε πως θα απεργήσει και τότε ο εργοδότης φρόντισε να την… ενημερώσει μπροστά στους υπόλοιπους εργαζόμενους πως στην εταιρεία κανείς δεν απεργεί και όποιος το κάνει θα απολυθεί… Ωστόσο, η εργαζόμενη δεν υπέκυψε. Ο εργοδότης πριν από λίγες μέρες την κάλεσε να υπογράψει την απόλυσή της. Το Συνδικάτο Φαρμάκου έκανε προχτές δυναμική παρέμβαση στην εταιρεία απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης ως εκδικητική και τρομοκρατική. Η εργοδοσία κάλεσε την αστυνομία την ώρα που μιλούσε με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας Φαρμάκου, στη συνέχεια, όμως, έδιωξε τους αστυνομικούς λέγοντας πως δεν τους χρειάζεται… Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την εταιρεία με τη συμμετοχή εργαζομένων του κλάδου και της περιοχής.

-Απεργούν για 24 ώρες οι ναυτεργάτες την Τρίτη 16 Απριλίου. Η απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ στις 5.30 το πρωί θα γίνει προσυγκέντρωση για την περιφρούρηση της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά.

-300 εκατ. € χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς από το Σεπτέμβριο και εργαστήρια από τον Ιούλιο του 2012.Επίσης χρωστά στο ιατρικό σώμα και τα διαγνωστικά κέντρα το παρακρατηθέν 10% από τις αρχές του 2012 καθώς επίσης και δεδουλευμένα για όλο το 2011 και το ήμισυ του 2010. Σύνολο οφειλών πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Επίσης οι γιατροί στα νοσοκομεία κατεβαίνουν σε επισχέσεις εργασίας καθώς εξακολουθούν να μην πληρώνονται τις εφημερίες.

-Συμβολική κινητοποίηση στη λέσχη σίτισης του ΤΕΙ στον Πύργο, έκαναν χθες οι φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για την δραματική περικοπή των καρτών σίτισης στην πλειοψηφία τους, διεκδικώντας ταυτόχρονα δωρεάν και μόνιμη σίτιση για όλους ανεξαιρέτως. Μάλιστα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης τους, εξασφάλισαν δωρεάν μεσημεριανό φαγητό για όλους τους φοιτητές που βρέθηκαν χθες στο εστιατόριο του ΤΕΙ στην οδό Τάκη Πετροπούλου.

-150 εργαζόμενοι των εκδόσεων Λυμπέρη δικαιώθηκαν δικαστικά, τους επιδικάστηκαν 800.000€ που αντιστοιχούν στα δεδουλευμένα 6-10/2012. Εχει προηγηθεί επιτυχής πληστειριασμός κατασχεθέντων από τους εργαζόμενους στις 27/3/2013.

-Σε νέα 48ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ το Σαββατοκύριακο. -Τοκογλυφία κρύβει το νέο φρούτο που μοιράζεται, η “υιοθεσία επιχειρήσεων”, όπου υφιστάμενες επιχειρήσεις παρέχουν συμβουλές και στελέχη, σε όσες έχουν προβλήματα. Το έχει ξεκινήσει ο ΣΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη. Σχόλιο, σύντροφοι και συμπορευτές, το καθεστώς δεν αλλάζει με συμβολικές δράσεις και ανατροπή στις κάλπες, όπως θέλουν οι Συριζαίοι και τα μικροκοματικά μαγαζάκια, χρειάζεται καθημερινός, έντονος, πολύπλευρος αγώνας και συμμετοχή.

Μη μασάτε ! Αλληλεγγύη στη συλλογικότητα του athens.indymedia.org

http://ergasiakodeltio.wordpress.com

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...