2o πολιτικο – πολιτιστικο φεστιβαλ της ΠΡΩτοβουλιας ΚΑΤοικων στα Νοτια

ααααααα

Κάλεσμα – Πρόγραμμά (PDF)

2ο Πολιτικό – Πολιτιστικό Φεστιβάλ

της Πρωτοβουλίας Κατοίκων στα Νότια

To δεύτερο πολιτικό πολιτιστικό φεστιβάλ της Πρωτοβουλίας Κατοίκων στα Νότια γίνεται σε μιά πολύ κρίσιμη περίοδο για τον λαό μας. Ο τέταρτος μνημονιακός χειμώνας έρχεται και το τι μας περιμένει το ξέρουμε. Όπως ξέρουμε και τι σημαίνει το success story και τα νούμερα που μας αραδιάζουν. Έχουμε βιώσει για τα καλά τα τελευταία 31/2 χρόνια τους εκβιασμούς για την ανάγκη των δόσεων και τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις κάθε φορά ότι τα μέτρα θα είναι τα τελευταία, ενώ εμείς μετράμε την καθημερινή εξαθλίωση και την κοινωνική καταστροφή.

Είμαστε οι 1.500.000 άνεργοι. Είμαστε οι απλήρωτοι εργαζόμενοι που δουλεύουμε ατελείωτες ώρες απλήρωτοι ή για μισθούς πείνας των 300 και 400€ που μας ρήμαξαν τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Είμαστε οι μαθητές και φοιτητές που μας διαλύουν τα σχολεία και τις σχολές καταστρέφοντας το μέλλον μας. Είμαστε αυτοί που ενώ πληρώναμε τόσο χρόνια εισφορές τώρα δεν έχουμε γιατρούς και νοσοκομεία και πληρώνουμε για τις πιο απλές παροχές υγείας. Είμαστε οι συνταξιούχοι που η σύνταξή μας δεν φτάνει ούτε για τα φάρμακα και το φαγητό μας. Είμαστε όλοι αυτοί που μας ρημάζουν στην φοροληστεία και ετοιμάζονται τώρα να μας πάρουν και τα σπίτια με τους πλειστηριασμούς. Είμαστε αυτοί που βλέπουμε τη δημόσια περιουσία να ξεπουλιέται. ΔΕΚΟ, πλουτοπαραγωγικές πηγές, φυσικό περιβάλλον βγαίνουν στο σφυρί, υπονομεύοντας το μέλλον της χώρας και του λαού μας.

Ζούμε την υλοποίηση της σαρωτικής επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ που ξέρουμε τι σημαίνουν. Ισοπέδωση του κόσμου της εργασίας διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Με την τρομοκρατία του χρέους θέλουν να επιβάλουν το δικό τους μονόδρομο των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Θέλουν να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους για να συνεχίσουν αυτοί να θησαυρίζουν. Εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη ανακοινώνουν οι τράπεζες, οι τράπεζες που τα πληρώνουμε καθημερινά με το αίμα μας. Οι εφοπλιστές συνεχίζουν το πάρτυ της αφορολόγητης κερδοφορίας τους. Οι κατασκευαστές εισπράττουν τα πανάκριβα διόδια και δεν ολοκληρώνουν ούτε τους δρόμους. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα λυμαίνονται τα δημόσια έσοδα και την δημόσια περιουσία, ενώ τα φιλέτα του δημοσίου ξεπουλιούνται στο κεφάλαιο.

να τολμάμε να αγωνιζόμαστε – να τολμάμε να νικάμε

Ο μόνος τρόπος για να επιβάλλει την πολιτική του και να ξεπεράσει την κρίση του το σύστημα του κέρδους και της εκμετάλλευσης είναι να διαμορφώσει συνθήκες δουλείας και υποταγής για την εργατική τάξη και τον λαό. Για αυτό και θέλουν να επιβάλλουν το δόγμα «νόμος και τάξη» της κρατικής βίας και τρομοκρατίας, των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ. Όποιος αντιστέκεται καταστέλλεται, επιστρατεύται και απολύεται… Για αυτό και τα καθεστωτικά ΜΜΕ συκοφαντούν, λοιδορούν και αποκαλούν συντεχνία κάθε αγώνα που εκδηλώνεται, καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό και προσπαθώντας να στρέψουν τον ένα εργαζόμενο εναντίον του άλλου, τον ένα κλάδο κατά των υπολοίπων. Για αυτό και στρώνουν το δρόμο στη φασιστική συμορία της χρυσής αυγής σαν ύστατο όπλο τρομοκράτησης του λαού και των εργαζομένων.

Όμως εμείς μπορούμε να αγωνιζόμαστε, μπορούμε να νικάμε. Το έχουν δείξει οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού μας όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στις κυβερνήσεις τα καταστροφικά μνημόνια της πολιτικές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Το έχουν δείξει οι μεγάλες απεργίες τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Το έχουν δείξει οι οι αντιστάσεις του λαού που πήραν πρωτόγνωρες διαστάσεις (δεκάδες γενικές απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, κίνημα πλατειών, Κερατέα, Χαλκιδική, κινήματα ανυπακοής σε εισιτήρια-χαράτσια, κ.ά.). Το έχουν δείξει οι εξεγέρσεις που γίνονται σε όλο τον Κόσμο. Απ’ την Ισπανία των αγανακτισμένων και την Ελλάδα του Συντάγματος μέχρι την Βραζιλία, την Τουρκία και την Αραβική άνοιξη.

Στον παρατεταμένο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κεφάλαιο ΕΕ και Δ.Ν.Τ. μπορούμε να είμαστε οι νικητές! Μόνος δρόμος για εμάς είναι ο πραγματικός λαϊκός ξεσηκωμός από ένα λαϊκό και εργατικό κίνημα που θα σαρώσει μνημόνια, ΕΕ, ΔΝΤ και τους πολιτικούς εκφραστές τους. Που θα συνενώνει μικρούς και μεγάλους αγώνες, τις τοπικές αντιστάσεις με τις εργατικές διεκδικήσεις. Που θα συνδέει τις συνελεύσεις των κατοίκων με τα σωματεία και τα οδοφράγματα της Κερατέας και της Χαλκιδικής με τις γενικές απεργίες. Που θα ανασυντάσσει το λαό και τους εργαζόμενους σε αγωνιστική κατεύθυνση, που θα οικοδομεί την αναγκαία σήμερα δημοκρατία του αγώνα, κόντρα στις υποταγμένες ηγεσίες. Που θα σφυρηλατεί την ενότητα με την αλληλεγγύη του αγώνα. Που θα διδάσκει ότι για κάθε μικρή και μεγάλη νίκη απαιτείται σήμερα η προοπτική της ρήξης και εξόδου από ΕΕ – ΟΝΕ – ΔΝΤ και η διαγραφή του χρέους.

Ένα κίνημα, τέλος, που δε θα παρασύρεται από κοινοβουλευτικές αυταπάτες και αναμονή εκλογικών νικών. Που δεν θα διαπραγματεύεται το βαθμό της εξαθλίωσης μας αλλά θα αναμετράται με τον πραγματικό μονόδρομο της κοινωνικής και πολιτικής ανατροπής, της χάραξης ενός άλλου δρόμου για το λαό και τους εργαζόμενους.

Σας καλούμε στο 2ο Πολιτικό – Πολιτιστικό Φεστιβάλ της ΠΡΩ.ΚΑΤ.

Σήμερα, που το παράθυρο μίας ιστορικής ευκαιρίας παραμέει ανοιχτό, το “φουσκωμένο ποτάμι της οργής του λαού” μπορεί και πρέπει να ξεσπάσει και να ξεθεμελιώσει τόσο την αντιλαϊκή πολιτική και αυτούς που τη στηρίζουν, να τσακίσει τους νεοφασιστικούς σκελετούς, για μία ακόμη φορά και να αποτινάξει το “ζυγό” της Ε.Ε., της Ο.Ν.Ε. και του ΔΝΤ.

Για αυτή την προοπτική παλεύουμε και εμείς και με αυτή την αφορμή σας καλούμε στο 2ο Πολιτικό – Πολιτιστικό Φεστιβάλ της ΠΡΩ.ΚΑΤ., για να συζητήσουμε για τις διεθνείς εξεγέρσεις και τη δυνατότητα των λαών να γράφουν ιστορία. Για να συζητήσουμε με εκπροσώπους των εργαζομένων που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα και της αντίστασης και να δούμε πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην ενίσχυση των τοπικών αντιστάσεων και την ενίσχυση του λαϊκού κινήματος. Σας καλούμε όμως και να διασκεδάσουμε. Με το κουκλοθέτρο για τους μικρούς μας φίλους με το πάρτυ και την συναυλία και την προβολή ταινίας.

Σας καλούμε, επίσης, να πλαισιώσεται τις δραστηριότητες της Πρωτοβουλίας Κατοίκων στα Νότια.

Σας καλούμε, τέλος, να ακολουθήσουμε όλοι μαζί το δρόμο του αγώνα και της ανατροπής, να οργανωθούμε, να παλέψουμε και να νικήσουμε!

 

Σάββατο 21/9

6:00–8:00 μ.μ.

Εκδήλωση: Η εποχή των εξεγέρσεων – Οι λαοί στο προσκήνιο της ιστορίας

 

Ομιλητές: Μανώλης Αρκολάκης (ιστορικός), Γιώργος Παυλόπουλος, Κώστας      Ράπτης (δημοσιογράφοι)

8:00–9:30 μ.μ.

Προβολή ταινίας: Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι

10:00μ.μ.

ολονύκτιο party

 

Κυριακή 22/9

5:30–7:30 μ.μ.

Συζήτηση: Ο αγώνας για τα δημόσια αγαθά και ο ρόλος των τοπικών αντιστάσεων

 

Ομιλητές: συνδικαλιστές από σωματεία της περιοχής

8:30μ.μ.

Συναυλία: PARASUITS – indie pop, The BandA – jazz- swing, Υπεραστικοί – έντεχνο, παραδοσιακό, πολιτικό τραγούδι

Και τις δύο μέρες 6:00 – 8:00 μ.μ. κουκλοθέατρο: “Ντενεκεδούπολη – Ο κύριος Ουλτραμέρ”, θεατρικό παιχνίδι & κατασκευές

plateia_Leykosias_xartis

Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια

prwkat.blogspot.com – www.facebook.com/prwkat – prwkat@gmail.com

 

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...