Συζήτηση με θέμα «Οι γυναίκες ως δυναμικός παράγοντας αντίστασης στην κρίση» – πλατεία Συντάγματος 28/9

Δελτίο Τύπου της Θεματικής ομάδας φύλου της πλατείας Συντάγματος

Η ομάδα φύλου της πλατείας Συντάγματος διοργανώνει συζήτηση με θέμα:
«Οι γυναίκες ως δυναμικός παράγοντας αντίστασης στην κρίση», την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30 στην πλατεία Συντάγματος.

Συμμετέχουν οι:

Μαρία Καραμεσίνη, οικονομολόγος, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Μαρία Θελερίτη, Κοινωνική επιστήμονας
Σοφία Κολιζέρα, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στη «Βοήθεια στο Σπίτι», Αττικής
Lauretta Macauley, Ένωση Αφρικανών Γυναικών
Ελευθερία Ψυχογιού :ως πολίτης με δράση στα κινήματα και στον αγώνα της Κερατέας και μέλος του Σωματίου Ενεργών Πολιτών Λαυρεωτικής.
Συντονίζει από τη θεματική ομάδα φύλου η Δήμητρα Ρωμανού
Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και συζήτηση

Η θεματική ομάδα φύλου της πλατείας Συντάγματος ξεκίνησε τη δράση της στις 7 Ιουνίου του 2011. Είμαστε γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, επισφαλώς εργαζόμενες, συνδικαλίστριες, γυναίκες με αναπηρία, μετανάστριες, λεσβίες που ήρθαμε κοντά για να προβάλλουμε την έμφυλη διάσταση της κρίσης, για να καταγράψουμε τις επιπτώσεις στη γυναικεία εργασία και σε άλλους τομείς της ζωής, που με τις υφιστάμενες νοοτροπίες αποβαίνει σε βάρος των γυναικών. Στόχος μας είναι να δράσουμε συλλογικά ενάντια στην ανεργία, στη φτώχεια των γυναικών, τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας, στα σεξιστικά πρότυπα που αναπαράγουν τα αστικά μέσα ενημέρωσης, στην όξυνση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και τις νέες μορφές έμφυλης βίας που δημιουργεί η κρίση, αλλά και στον εξαναγκασμό στην αποσιώπηση της βίας.
Επίσης να μιλήσουμε για τη δυναμική της γυναικείας αντίστασης και της συμβολής των γυναικών στην αλληλεγγύη και την αντιμετώπιση της κρίσης.

η εκδήλωση στο Facebook

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...