Τι ισχύει τώρα για τις διακοπές του ρεύματος λόγω άρνησης πληρωμής του χαρατσιού;

H κυβέρνηση του μαύρου μετώπου βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα διαρκώς αυξανόμενο κίνημα άρνησης της πληρωμής του χαρατσιού που επιδιώκουν να επιβάλλουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Σχετικά με τις περιπτώσεις και τις προθεσμίες διακοπής του ρεύματος επανέρχονται και υπαναχωρούν από τη μια μπροστά στην αυξανόμενη άρνηση πληρωμής και από την άλλη αντιμέτωποι με ένα κίνημα ενάντια στα χαράτσια που καθημερινά οργανώνεται και αναπτύσσει δράσεις παντού.

Τι ισχύει με την τελευταία τροπολογία που κατέθεσαν στη βουλή:

Εάν δεν έχει πληρωθεί το χαράτσι τέσσερις (4)μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής, το «χρέος» μεταφέρεται στο Υπ. Οικονομικών και διαγράφεται από τα αρχεία της ΔΕΗ.
Ο έφορος της αντίστοιχης ΔΟΥ που υπάγεται ο φορολογούμενος θα αποφασίζει για την περίπτωση έκδοσης εντολής διακοπής του ρεύματος. Αυτό βέβαια συνεπάγεται χρόνο, δεν είναι υπόθεση ημερών… Η απόφαση αυτή πρέπει να κοινοποιηθεί μετά στους φορολογούμενους.
Εάν γίνουν όλα αυτά ο πολίτης έχει προθεσμία δύο (2) μηνών, μετά το 4/μηνο και μετά την κοινοποίηση διακοπής απο την εφορία, προκειμένου να καταθέσει ένσταση που θα συζητηθεί από τριμελή επιτροπή στο υπουργείο οικονομικών.

Μ ε βάση τα παραπάνω το χρονικό διάστημα που απαιτείται κατ’ ελάχιστον προκειμένου να εκδοθεί οριστική εντολή διακοπής δεν μπορεί να είναι μικρότερο από έξι έως και οκτώ μήνες. Μετά πρέπει να βρούν εργολάβους για να εκτελέσουν τις εντολές. Αλλά από τη μία οι εργολάβοι μέσα από τη συλλογική τους οργάνωση (Πανελλήνια Ένωση Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) αρνούνται να αναλάβουν αντίστοιχα έργα. Οι εργαζόμενοι τεχνικοί της ΔΕΗ αρνούνται επίσης. Οι ελάχιστοι που απομένουν ξέρουν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης. Ποιος θα μας κόψει το ρεύμα;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεν πληρώνουμε, δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Αντιστεκόμαστε συλλογικά. Συμμετέχουμε σε όλες τις λαϊκές συνελεύσεις, στις επιτροπές αγώνα, στις επιτροπές ενάντια στα χαράτσια και τις δράσεις τους γιατί είναι ο μοναδικός δρόμος να ανατρέψουμε σχεδιασμούς και αντιλαϊκές πολιτικές. Να τους ανατρέψουμε!

πηγή

Share on
µικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=3100

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...