Πώς αντιμετωπίζουμε σήμερα το Χαράτσι στην ΔΕΗ

Οι συντονισμένοι αγώνες πανελλαδικά, από επιτροπές αγώνα, συνελεύσεις της γειτονιάς , σωματεία βάσης, και πολίτες που αυτοοργανώθηκαν, ενάντια στο Χαράτσι της ΔΕΗ από τη μία, καθώς και η απόφαση του ΣτΕ, οι συνεχείς υπαναχωρήσεις για τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος από την πλευρά της κυβέρνησης του Μαύρου μετώπου, από την άλλη, συνθέτουν σήμερα μια νέα πραγματικότητα για το “χαράτσι της ΔΕΗ”, την οποία θα πρέπει αρχικώς να αναλύσουμε να την εξηγήσουμε, και στη συνέχεια να την πολεμήσουμε, έως ότου την καταργήσουμε οριστικά.

Είναι προφανής ο σχεδιασμός της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, μέσα από το “χαράτσι της ΔΕΗ” και όσα ακόμη χαράτσια σχεδιάζουν, να πετύχει εκτεταμένη αλλαγή του ιδιοκτησιακού χάρτη των ακινήτων μέσω πλειστηριασμών για χρέη από τα χαράτσια. Σχεδιάζουν τη μεγαλύτερη αλλαγή της μικροιδιοκτησίας από την εποχή της κατοχής 41-43, όπου άλλαξαν χέρια εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα, υπέρ της ολιγαρχίας του κεφαλαίου που επιδιώκει να αυξήσει τα κέρδη της δημιουργώντας εταιρίες διαχείρισης ακινήτων. (real estate). Σε αυτή την κατεύθυνση συμμετέχουν και οι τράπεζες με τα εκατοντάδες χιλιάδες ανεξόφλητα δάνεια για κατοικία.

Τι συμβαίνει σήμερα με το Χαράτσι

Σήμερα και παρά την αντισυνταγματικότητα ως προς την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος όπως την έκρινε το ΣτΕ, για την μη πληρωμή του χαρατσιού, το Μαύρο Μέτωπο ανακάλυψε έναν διαφορετικό τρόπο να μας παγιδεύσει:

Έδωσε λοιπόν εντολή στη ΔΕΗ, οποιοδήποτε ποσό εισπράττει για το ηλεκτρικό ρεύμα, να το συμψηφίζει με το χαράτσι , πράγμα που είναι παράνομο και καταχρηστικό. Η ΔΕΗ δεν δέχεται την πληρωμή μόνο του ηλεκτρικού ρεύματος, αν δεν πληρωθεί ταυτόχρονα και το χαράτσι. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, αφού δεν επιτρέπει η ΔΕΗ να πληρωθεί εν μέρει ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς το χαράτσι.

Η Απειλή σήμερα είναι “αν δεν πληρώσεις χαράτσι, δεν μπορείς να πληρώσεις ούτε τη ΔΕΗ – έτσι θα κοπεί το ρεύμα γιατί δεν πλήρωσες ΔΕΗ”

Μπλοκάρισμα βεβαίως έγινε, και στην πληρωμή της ΔΕΗ μέσω των ΑΤΜ των τραπεζών. Όποιος προσπαθήσει να πληρώσει, μέσω τραπέζης, το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ηλεκτρικού Ρεύματος + δημοτικά τέλη και φόρους + ΕΡΤ, χωρίς το χαράτσι, τότε στον επόμενο λογαριασμό θα ανακαλύψει ότι το ποσό ολόκληρο πήγε για την πληρωμή του χαρατσιού. Τι πραγματικά συνέβηκε ? “Σ Υ Μ Ψ Η Φ Ι Σ Μ Ο Σ” – ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ. (δες εδώ από το νομικό Θανάση Αλαμπάση, για το παράνομο των συμψηφισμών της ΔΕΗ).

Στην ουσία δεν πλήρωσες το ρεύμα, άρα θα κοπεί το ρεύμα αφού δεν πλήρωσες την ΔΕΗ.

Κοινωνικός Αυτοματισμός και χαράτσι

Το μαύρο μέτωπο, έχει ενεργοποιήσει πέραν της ΔΕΗ, η οποία προτίθεται να κόβει το ρεύμα αν δεν πληρώσουμε το χαράτσι, και τους ενοικιαστές, αφού οι δεύτεροι υποχρεώνουν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου να πληρώνει το χαράτσι για να έχουν εκείνοι, οι ενοικιαστές, το “κεφάλι τους ήσυχο”. Σημειώνουμε εδώ ότι ο μικρο-ιδιοκτήτης ακινήτου δεν είναι ο ταξικός μας εχθρός, εχθρός μας είναι το μαύρο μέτωπο και η διεθνής ελίτ που αυτοί εξυπηρετούν.

ΠΩΣ Το Μαύρο Μέτωπο προετοιμάζεται για την δήμευση της ακίνητης περιουσίας.

Πρώτον : H επιβολή του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, στοχεύει άμεσα στην δήμευση της περιουσίας, δεδομένου ότι είναι ένας αβάσταχτος φόρος, που ενδεχομένως να φαίνεται ανεκτός σήμερα για κάποιους λίγους, αλλά σίγουρα μετά την εφαρμογή των επιταγών του PSI, θα είναι δυσβάστακτος για όλους.

Δεύτερον : Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε όλα τα ακίνητα, θα συμπαρασύρει προς τα πάνω, το ποσό του χαρατσιού, καθώς και δημοτικά τέλη και φόρους, έτσι το σημερινό δυσβάστακτο χαράτσι, θα είναι αυξημένο κατά πολύ.

Τρίτον : Ο νόμος Κατσέλη, που αρχικώς δείχνει σήμερα έναν προστατευτισμό, δημιουργεί παράλληλα διόγκωση των τόκων, και είναι σίγουρο ότι την 1/1/2013 κανείς – που σήμερα “προστατεύεται» – δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει ένα τεραστίων διαστάσεων ποσό δόσης, για τα πραγματικά δεδομένα της μελλοντικής εποχής (σε εννέα μήνες από τώρα).

Τέταρτον : Σε συνδυασμό με την πρόσφατη τροποποίηση του άρθρου 346 ΑΚ για τα δάνεια στις τράπεζες, με την σφραγίδα του Μαύρου Μετώπου, οι τράπεζες με περισσή ευκολία θα κατασχέσουν τα σπίτια των δανειοληπτών. (δες εδώ, τι σημαίνει για τον δανειολήπτη η τροποποίηση του άρθρου 346 ΑΚ).

Πέμπτον : Οι γιγάντιες αυξήσεις φόρων, οι μειώσεις του αφορολόγητου, οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, τα ήδη επιβεβλημένα χαράτσια, τα χαράτσια που έρχονται, σε αντιδιαστολή με την κατάργηση στην ουσία του μισθού, και την αντικατάσταση του με βοηθήματα 300€, συνιστούν γιγάντωση των χρεών μας προς την εφορία. Αυτό σημαίνει ότι το αργότερο σε δύο χρόνια, μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας των εργαζομένων θα τελεί υπο καθεστώς κατάσχεσης, αφού για ποσά χρεών πάνω των 5.000€ ( πέντε χιλιάδες), μπορεί η εφορία να προβεί σε κατάσχεση. Θα κατασχεθεί από την εφορία αν δεν προλάβει η τράπεζα, πάντως θα κατασχεθεί.

Αυτό θα γίνει απόλυτα κατανοητό μετά τις εκλογές, αφού οι φορολογικές δηλώσεις, θα κατατεθούν μετά την απομάκρυνση από την ΚΑΛΠΗ, και τότε ουδέν λάθος θα αναγνωρίζεται. Τυχαίο ;;;

Έκτον: Ήδη, στους σχεδιασμούς του μαύρου μετώπου, υπάρχει μετατροπή του Χαρατσιού, σε έναν νέο πολυφόρο, φόρο κατοχής, ο οποίος θα είναι εξόχως οδυνηρός, και αβάσταχτος (ενσωμάτωση του σημερινού χαρατσιού μέσω ΔΕΗ στον ΦΑΠ).

Πώς αντιμετωπίζουμε σήμερα το Χαράτσι της ΔΕΗ.

Μονόδρομος είναι η άρνηση πληρωμής του χαρατσιού, μέσω της ΔΕΗ. Θα μπορούσε να ήταν πολύ απλό. Βέβαια τα πολύ απλά είναι τα πιο δύσκολα στην εκτέλεση. Τι εννοούμε; Το απλό είναι, όλοι μας να μην πληρώσουμε τίποτα, ούτε χαράτσι, ούτε ΔΕΗ, ούτε Δημοτικά τέλη και Φόρους.

Τι θα γινόταν όταν στερούσαμε από όλους αυτούς τα έσοδα; Η παύση πληρωμών από τα κάτω, σείει συθέμελα τα έσοδα όλων αυτών, και σίγουρα δεν θα ήταν δυνατόν να διακόψουν την ηλεκτροδότηση σε 8.000.000 συνδρομητές. Θα τους κοινοποιούσαμε σε όλους τους τόνους, πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμπράξουμε στο πιο βρώμικο πόλεμο που κήρυξαν, οριζόντια στην κοινωνία. Δεν θέλουμε τις υπηρεσίες σας, αρνούμαστε να πληρώνουμε πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα, αρνούμαστε να πληρώνουμε δύο φορές και σαν Δημότες (δημοτικά τέλη και φόρους) και σαν πολίτες (χαράτσια και τέλος κατοχής). Έτσι θα επιβάλλουμε την κατάργηση για χαράτσια και φόρους, θα μειώσουμε την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος ως κοινωνικού αγαθού που δικαιούμαστε και όχι ως άλλο ένα μέσο πλουτισμού της ολιγαρχίας του κεφαλαίου. Μήπως και οι σημερινοί δήμοι αυτομάτως θα εξαναγκάζονταν να γίνουν φιλικοί προς τους δημότες ;

Πώς αντιμετωπίζουμε σήμερα το Χαράτσι της ΔΕΗ. (εναλλακτικά)

Με τη συμμετοχή μας σε επιτροπές αγώνα σε όποιο επίπεδο (λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, κα), οι οποίες με τη σειρά τους θα αναλάβουν δράση, απέναντι στη ΔΕΗ, στους εργολάβους της ΔΕΗ που εκτελούν διακοπές ηλεκτροδότησης, και τέλος αναμφισβήτητα , όπως έχει αποδειχτεί στην πράξη, οι επιτροπές αλληλεγγύης μπορούν να εμποδίσουν τα κατασταλτικά μέτρα (διακοπή ρεύματος) ή επανασύνδεση σε περιπτώσεις διακοπής.

Το ζήτημα του χαρατσιού σήμερα μπαίνει στην τελική του ευθεία και η απάντηση μας πρέπει και αυτή να στοχεύσει στην καρδιά του συστήματος, με γενικευμένη παύση πληρωμών. Αν αυτή τη φορά δεν το καταργήσουμε, στο μέλλον θα είναι όλο και πιο δύσκολη υπόθεση.

Πώς πληρώνουμε σήμερα μόνο το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Πρακτικά σήμερα δεν μπορούμε να πληρώσουμε μόνο το κομμάτι της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι. 1ον) επειδή η ΔΕΗ δεν δέχεται διαχωρισμό του λογαριασμού και 2ον) Οι πληρωμές από τα ΑΤΜ, πιστώνονται από τη ΔΕΗ στο Χαράτσι (παράνομος Συμψηφισμός).

Προσπαθούμε όμως, να πληρώσουμε το λογαριασμό σε ταμείο τραπέζης λέγοντας στην/ον ταμία να βάλει αιτιολογία “για την εξόφληση αποκλειστικά του λογαριασμού ηλεκτρικού”

Αυτή η λογική οδηγεί στην διακοπή της ηλεκτροδότησης, με την αιτιολογία μη πληρωμής της αξίας του ρεύματος.

Επομένως, η μόνη λύση παράκαμψης του παράνομου συμψηφισμού, είναι μαζί με την πληρωμή του ποσού της αξίας του Ηλεκτρικού ρεύματος (που πληρώνουμε είτε στη ΔΕΗ –αν μας το επιτρέψουν- είτε μέσω ΑΤΜ τραπέζης), να παραδίδουμε στην ΔΕΗ, ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ _ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ (συντονιζόμαστε για την ομαδική κατάθεση)

Παράλληλα με αυτές τις κινήσεις ακολουθούμε και τα ακόλουθα:

Οργανωνόμαστε στις γειτονίες, δημιουργώντας εστίες αντίστασης ενάντια στα χαράτσια.

Κλειδώνουμε το ρολόι της ΔΕΗ, ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση για την διακοπή.

Φτιάχνουμε ομάδες , επανασύνδεσης του ηλεκτρικού.

Πληροφορούμε με τον πιο πρόσφορο τρόπο, τους γείτονες μας.

Επισκεπτόμαστε τα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ και τα γραφεία των εργολάβων.

Συλλέγουμε τα αντίγραφα των εξωδίκων με τους αριθμούς πρωτοκόλλων, ώστε να στραφούμε ενάντια στη ΔΕΗ για τους παράνομους συμψηφισμούς.

—————————————-

Για το εξώδικο σε μορφή .doc πατήστε εδώ  —   εδω και το εξώδικο στο οποίο θα βασιστεί η μύνηση και η αγωγή

το οποιο παραθέτουμε και στη συνέχεια :

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Του (ονοματεπώνυμο) …………………………….. του (όνομα πατέρα) ……………  , κατοίκου (περιοχή) ………………, οδός ……, αρ. ……,

ΚΑΤΑ

 

1. Της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη, αρ. 30 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Κοινοποίηση προς:

 1. Τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

2. Την Ομοσπονδία µε την επωνυμία «ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΛΑ∆ΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΓΕΝ.Ο.Π./Κ.Η.Ε.)», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Στουρνάρη, αρ. 73-75 και εκπροσωπείται νόμιμα.

 ΘΕΜΑ: Το παράνομο της ιδιοποίησης και συμψηφισμού από τη ΔΕΗ, των απαιτήσεων από χρεοπιστώσεις της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και των τελών υπέρ ΕΡΤ, με την «ανταπαίτηση» που η ΔΕΗ θεωρεί ότι έχει έναντι των καταναλωτών, από την απαίτηση του Δημοσίου από το ΕΕΤΗΔΕ. Ενδείξεις τέλεσης του εγκλήματος της υπεξαίρεσης.

 Επειδή αρνούμαι να καταβάλω το παρανόμως επιβαλλόμενο Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε, προτίθεμαι όμως να προβώ σε κατάθεση μέσω τραπέζης, ή μέσω των ταμείων της ΔΕΗ,  του ποσού που αντιστοιχεί σε κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος,   Επειδή στην περίπτωση που προβείτε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης, θα μου προκαλέσετε ανυπολόγιστη υλική ζημία και μέγιστη ηθική βλάβη, καθώς θα τεθούν σε άμεσο κίνδυνο στοιχειώδεις και ζωτικές ανάγκες της καθημερινότητάς μας (διατροφή, υγιεινή, επικοινωνία, φροντίδα παιδιών, της οικογενείας μου)  

Στην προκείμενη περίπτωση προκύπτει ότι η ΔΕΗ προχώρησε κατόπιν μονομερούς δηλώσεώς της προς εμένα (με τον – τους  από εκκαθαριστικό/ους …………………………… …………………… λογαριασμό/ους ρεύματος), σε μονομερή ή αναγκαστικό συμψηφισμό, που επέρχεται νομίμως κατά τους όρους μόνο, των άρθρων 440 έως 452 ΑΚ, ότι

 Επειδή ο μονομερής ή αναγκαστικός αυτός συμψηφισμός έγινε μεταξύ των απαιτήσεων από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος (πιστωτικό του λογαριασμού ρεύματος) και του ΕΕΤΗΔΕ (χρεωστικό του λογαριασμού ρεύματος) ΧΩΡΙΣ να συντρέχουν οι όροι του νόμου, αφού η ανταξίωση που προτείνει η ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ) προς συμψηφισμό της δικής μου αξίωσης (πιστωτικό λογαριασμού) ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ, αλλά του Ελληνικού Δημοσίου που της έχει αναθέσει απλώς την είσπραξη, δηλαδή ΞΕΝΗ

 Επειδή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΥΠΗΡΞΕ συμβατικός ή εκούσιος συμψηφισμός, που συνήφθη μεταξύ εμού / ημών  και της ΔΕΗ με βάση την αρχή της ελευθερίας των συμβάσεων (άρθρο 361 ΑΚ), αφού με την παρούσα Εξώδικη Δήλωσή μου, ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ προς τη ΔΕΗ ΑΡΝΗΣΗ καταβολής του ΕΕΤΗΔΕ,

Επειδή στην προκείμενη περίπτωση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ο μονομερής ή αναγκαστικός συμψηφισμός της απαίτησης από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος με την απαίτηση από το ΕΕΤΗΔΕ,

 

Επειδή στην προκείμενη περίπτωση είναι  προφανής η αδικοπρακτική συμπεριφορά της εταιρίας, η οποία γεννά σε βάρος της υποχρέωση αποζημιώσεως κατά το άρθρο 914 ΑΚ , 375 Π.Κ κλπ  

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

 και με τη ρητή επιφύλαξή μου για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου

 

 ΚΑΛΩ/ ΚΑΛΟΥΜΕ την ΔΕΗ όπως εντός είκοσι ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας

1. ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ με αντιλογισμό οποιοδήποτε παράνομο συμψηφισμό έχετε προβεί στο παρελθόν, δεδομένου α) της μη υπάρξεως απαιτήσεως προς συμψηφισμόν, β) των ενδείξεων υπεξαιρέσεως που κατά την άποψή μου προκύπτουν από το ιστορικό της παρούσας.

2. Η οφειλή μου από το ΕΕΤΗΔΕ ποσού ………… ευρώ, για χρέωση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου), να αναγραφεί ξεχωριστά, σε άλλο πεδίο του λογαριασμού (με ονοματοδοσία θεματικού πεδίου «ανεξόφλητο ποσό για ΕΕΤΗΔΕ από προηγούμενο λογαριασμό σας»), δεδομένου ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ο μονομερής ή αναγκαστικός συμψηφισμός της απαίτησης από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος με την απαίτηση από το ΕΕΤΗΔΕ. Περαιτέρω να απαλειφθεί και να μην επαναληφθεί ο συμψηφισμός των χρεώσεων και πιστώσεων από την κατανάλωση ρεύματος με το ΕΕΤΗΔΕ.

3. Να γνωστοποιηθεί η παρούσα στην όποια ιδιωτική εταιρία τυχόν αναθέσετε εργολαβικά το έργο της διακοπής της ηλεκτροδότησης της κατοικίας μου, λόγω άρνησης καταβολής του ΕΕΤΗΔΕ.

 Σε διαφορετική περίπτωση

Σας γνωστοποιώ ότι α) θα υποβάλω αμέσως μήνυση κατά παντός υπευθύνου β) θα ασκήσω αγωγή με αίτημα την ανόρθωση κάθε  ζημίας μου, σύμφωνα με τις διατάξεις για τις αδικοπραξίες, εφόσον η άδικη πράξη  περιέχει και τους όρους της αδικοπραξίας.

 Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη, αρ. 30 και εκπροσωπείται νόμιμα, προς γνώσιν της και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του. Επικολλήθηκε Τ.Ν. 1,15 ευρώ.

                                                                       Αθήνα, …../………. 2012

                                                                       Ο εξωδίκως δηλών

πηγη

Share on
µικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=3564

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...