Ρωσία: Βασανιστήρια μέχρι θανάτου από αστυνομικούς

Δύο ρώσοι αστυνομικοί συνελήφθησαν στην περιοχή Kemerovo, στην Σιβηρία, για βασανισμό μέχρι θανάτου ενός ύποπτου, δήλωσε την Τετάρτη η επιτροπή έρευνας της Ρωσίας, ενώ οι αποκαλύψεις για αστυνομική βία έχουν αυξηθεί από τις αρχές του Μαρτίου στην χώρα.

Το σκάνδαλο των βασανιστηρίων από την ρωσική αστυνομία πήρε ακόμη μεγαλύτερη έκταση την Τετάρτη με τη σύλληψη αστυνομικών που κατηγορούνται για τη δολοφονία δύο υπόπτων.
Τα σκάνδαλα και οι αποκαλύψεις για αστυνομική βία και βασανιστήρια που διαπράχθηκαν από αστυνομικούς, έχουν αυξηθεί από τις αρχές Μαρτίου, μετά τον θάνατο στο Tatarstan, ενός ανθρώπου που βιάστηκε με ένα μπουκάλι μέσα σε αστυνομικό τμήμα.Έτσι, η ρωσική επιτροπή έρευνας, η οποία ανακοίνωσε την Τρίτη την έναρξη ελέγχων σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε επίσης και την σύλληψη δύο αστυνομικών, για τον βασανισμό ενός άνδρα μέχρι θανάτου τον Δεκέμβριο με πρόφαση να αναγκαστεί να ομολογήσει.

«Ο κρατούμενος πέθανε από ξυλοδαρμό, και οι αστυνομικοί, θέλοντας να κρύψουν το έγκλημά τους, πέταξαν το σώμα του στην άκρη ενός δρόμου», σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της επιτροπής.
Το Υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του, ανακοίνωσε την σύλληψη στην ίδια περιοχή άλλων δύο αστυνομικών, ως αποτέλεσμα της έρευνας για τον θάνατο, ενός άλλου ατόμου σε αστυνομικό τμήμα, τον Σεπτέμβριο του 2011.

Επιπλέον, ο Igor Bestouji, δήμαρχος της Stavropol, μια πόλη 400.000 κατοίκων στη νοτιοδυτική Ρωσία, που βρισκόταν υπό κράτηση από τις 2 Φεβρουαρίου με κατηγορία για διαφθορά, δήλωσε την Τετάρτη μέσω του δικηγόρου του ότι κατά την κράτηση του υπέστη συνεχή βασανιστήρια και απειλές.

«Με χτύπησαν με γροθιές στο κεφάλι, τον λαιμό, μετά μου έβαλαν μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι και τραβούσαν με κάμερα. Με απειλούσαν με ηλεκτροπληξία και βιασμό», είπε ο ίδιος σε μια επιστολή την οποία διάβασε η δικηγόρος του Inna Denisova στο δικαστήριο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ο κ. Bestouji είπε επίσης ότι η οικογένειά του είχε απειληθεί, και στερήθηκε το δικαίωμα να συναντηθεί με την δικηγόρο του μέχρι τις 19 Μάρτιου.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Tatarstan, Asgat Safarov, επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής, όπου το πρώτο σκάνδαλο για τα βασανιστήρια ξέσπασε στις αρχές Μαρτίου, έχει αμφισβητηθεί από τον τύπο που δημοσίευσε αποσπάσματα βιβλίου- απολογία για την «σκληρότητα του Μεσαίωνα».
«Η σκληρότητα του Μεσαίωνα είχε μια λογική εξήγηση: αν δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε τον δολοφόνο αρκετές φορές, μπορούμε να δώσουμε τέλος στη ζωή του με τις πιο βάναυσες μεθόδους προς γνώσιν και συμμόρφωσιν».

πηγη

Share on
µικρο URL: https://activepropaganda.espivblogs.net/?p=3568

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...