Σαββατο 19 Γεναρη Αθηνα πολη αντιφασιστικη – Συναυλια στο Συνταγμα

synavlia

“Το μείζον πρόβλημα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι ότι διεκδικούμε τα αυτονόητα. Δηλαδή για παράδειγμα φτάνουμε να χρειαζόμαστε μια αντιφασιστική συναυλία, που σημαίνει πως έχουμε πρόβλημα με τον φασισμό, κάτι που πριν μερικά χρόνια θα έμοιαζε αδιανόητο. Υπό αυτή την έννοια μοιάζει να πηγαίνουμε όλο και χειρότερα.

Και αν δεν αντισταθούμε τώρα, και αν δεν μαζευτούμε τώρα να μιλήσουμε γι’ αυτό ίσως αργότερα να είναι αργά. Ίσως ήδη να είναι αργά. Μακάρι να μην είναι. Γι’ αυτό και εμείς θα είμαστε εκεί…”

 

 

Μίλτος Πασχαλίδης (δείτε το βίντεο με όλες τις δηλώσεις, εδώ).

 

Για το κάλεσμα των Sound Esc, δείτε εδώ.

Για το κάλεσμα του McYinka, δείτε εδώ.

Για το κάλεσμα των Burger Project, δείτε εδώ.

Για το κάλεσμα της “Γιορτής στου Νουριάν”, δείτε εδώ.

“Σαν Υπόγεια Ρεύματα υποστηρίζουμε πάντα τέτοιες κινήσεις, όμως πλέον θεωρούμε πως είναι σημαντικότερο από κάθε άλλη φορά να συμμετέχουμε σε σοβαρές πρωτοβουλίες που προάγουν τις ατομικές ελευθερίες όλων των ανθρώπων. Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι και η πρωτοβουλία για την μεγάλη αντιφασιστική γιορτή της 19ης Γενάρη.

Γιατί όλοι έχουμε αναρωτηθεί το πώς έχει καταντήσει η πόλη μας. Πώς γεννήθηκε ο φασισμός στα σοκάκια της πόλης μας. Πώς αυτές οι νύχτες γεννάνε αυτά τα τέρατα. Αυτές οι νύχτες γεννάνε τέρατα και εμείς πρέπει να πιαστούμε χέρι χέρι για να το αντιμετωπίσουμε. Ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσουμε είναι, έστω και χωρίς να βλέπουμε, να προσπαθήσουμε μες στο σκοτάδι να πιάσουμε ο ένας το χέρι του άλλου. Με την αλληλεγγύη πιστεύω αυτά τα τέρατα θα εξαφανιστούν.

Ο Μαγιακόφσκι έλεγε πως ρόλος της τέχνης είναι “να μην αντανακλά, αλλά σαν φακός να μεγενθύνει. Είτε το καλό, είτε το κακό”, γιατί αν μεγενθύνεις το κακό τότε θα το πάρει χαμπάρι πιο εύκολα ένας απλός καθημερινός άνθρωπος και πολίτης. Αυτό θέλουμε και εμείς, όχι να κρύψουμε αλλά να δείξουμε πως αυτά τα τέρατα που μόνο ως διαστροφή του νου μπορούν να εξηγηθούν. Δεν είναι άνθρωποι.”

Κώστας Παρίσης, Υπόγεια Ρεύματα

 

“Η τέχνη είναι η φωνή της δημοκρατίας και όποιος χτυπάει την τέχνη είναι σαν να σημαδεύει την ίδια την ψυχή της δημοκρατίας.

Η ιστορία μάς διδάσκει πως μέσα στους αιώνες διεξάγεται μια αέναη πάλη ανάμεσα στη γνώση και το σκοταδισμό. Πάντα νικήτρια βγαίνει η γνώση και αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί κανείς να την αλλάξει. Εμείς σαν άνθρωποι του πολιτισμού βιώσαμε τον τελευταίο καιρό προσπάθειες που αποσκοπούσαν στην τρομοκράτηση και τελικά στη φίμωση της τέχνης. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοιου είδους φαινόμενα. Θα σταθούμε απέναντί τους υπερασπιζόμενοι την ίδια την ελευθερία του λόγου της συνείδησης και της έκφρασης, δηλαδή την ίδια την δημοκρατία. Καλούμε τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών να βρεθούν στις 19 Γενάρη στο Σύνταγμα για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις φασιστικές απειλές.”

Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...