Η “αυτοκτονια” του Ααρον Σουορτς και ο πολεμος της πληροφοριας _άρθρο + video

Πολίτης, σημαίνει ότι συμμετέχεις, ότι δρας, ότι σκέφτεσαι, ότι έχεις κριτική σκέψη, ότι έχεις φαντασία, ότι έχεις θέληση…Έχουμε φτιαξει κοινωνιες φαντασματα στις οποίες ειμαστε σκλαβωμενοι… απο την στιγμη της γεννησης μας μεχρι και τον θανατό μας ειμαστε κατω απο τον ελεγχο πεποιθησεων και “ΠΡΕΠΕΙ”…. και δεν βλεπω κανεναν να συγκινειται και να θελει να ΑΝΤΑΛΛΆΞΕΙ την σκλαβια του με την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ.

Κάθισα και το σκέφτηκα πάρα πολύ. Αυτό που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μου, είναι ένα ταξίδι. Βγάζω λοιπόν τη βαλίτσα μου και αρχίζω να τη φορτώνω. Ρίχνω μέσα της τα ‘δεν πρέπει’, τα ΄δεν κάνει’, καιότι ‘δεν γίνεται’ βρίσκω. Βάζω ακόμα τα ‘δεν μπορώ’, τα ‘θέλω’ των άλλων που είχα σκορπίσει παντού στο σπίτι και τα ‘πρέπει’ που είχα κρεμάσει στους τοίχους, για κάδρα, να τα βλέπω και να μην ξεχνώ. Βγάζω από μέσα μου όλα τα ‘είσαι λίγoς’, ‘είσαι ανίκανος’, και ‘είσαι ανεπαρκής’ που φύλαγα από παιδί. Παίρνω κάτω από το κρεβάτι τα ‘φοβήσου’, τα ‘ντροπή σου’, και τα ‘με φτύνω’. Μαζεύω από γύρω, το άγχος, το θυμό, την ανασφάλεια, την έλλειψη στόχων, την αναβλητικότητα, τον πανικό, και την ανικανότητα και τα τοποθετώ μέσα. Κλείνω ευχαριστημένος τη βαλίτσα μου και την πετάω έξω από το σπίτι. Ελπίζω να μην τη μαζέψει κανείς. Το ταξίδι μου, έχει μόλις αρχίσει. Το πρώτο βήμα έγινε.

Αν καποιος αρχίσει να μιλα για ελευθερη διαδωση γνωσης προσβασιμη σε ολους…θεματα που οδηγουν στην αφθονια πορων και οχι στη στενοτητα (βραχυβιοτητα)…θεματα που οδηγουν στην ενωση των ανθρωπων και οχι στη διαιρεση τους και στον ανταγωνισμο μεταξυ τους…ειναι ο χειροτερος τρομοκρατης!!…η τιμωρια ειναι εξαυλωση αμμεση !!

Το 2011, ο Σουόρτς κατέβασε από τη βάση JSTOR, η οποία διαθέτει με συνδρομή το περιεχόμενο εκατοντάδων επιστημονικών περιοδικών, τέσσερα εκατομμύρια δημοσιεύσεις, πολλές από τις οποίες θεωρούσε πως θα έπρεπε να διατίθενται ελεύθερα ως κοινό κτήμα. Πίστευε ότι οι ακαδημαϊκές εργασίες που βρίσκονται «κλειστές» στην ψηφιακή βιβλιοθήκη JSTOR, θα έπρεπε να είναι δημόσιες και ο κόσμος του Internet να έχει πρόσβαση σε αυτές. Τόσο οι ερευνητές ώστε να είναι ευκολότερη η πρόσβαση στη δουλειά άλλων συναδέλφων τους, όσο και η ανθρωπότητα που θα μπορούσε να έχει γνώση για σημαντικές ανακαλύψεις και επιστημονικά συμπεράσματα.

Οι δημοσιεύσεις κυκλοφόρησαν από τον ίδιο με τη μορφή torrent στο Ίντερνετ, εξοργίζοντας το MIT και την JSTOR. Ο Σουόρτς συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, κατηγορήθηκε όμως για απάτη -το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται επισείει ποινή φυλάκισης έως και 35 χρόνων και 1 εκατομμύριο δολάρια πρόστιμο. Ο 26χρονος Άαρον Σουόρτς συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση Creative Commons.

Η διάσημη ομάδα χακτιβιστών στην οποία αποδίδει την ενέργεια το Mashable, χαρακτήρισε πράξη «πολιτικού ακτιβισμού» την υποκλοπή ακαδημαϊκών έργων για τις οποίες επρόκειτο να δικαστεί την άνοιξη ο αυτόχειρας χάκερ.

O Σουόρτς αυτοκτόνησε στο διαμέρισμά του στην Νέα Υόρκη στις 11 Ιανουαρίου.Σε κάθε περίπτωση, όλοι μα όλοι, μιλούν για ένα θαυμάσιο μυαλό που έφυγε νωρίς. Μόλις στα 26.

Ο Μεγαλύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος που θα ζήσει η ανθρωπότητα και θα κρατήσει χιλιάδες χρόνια θα είναι αυτός της πληροφορίας.Μόνο και μόνο επειδή δεν είναι πόλεμος σωμάτων αλλα πόλεμος μυαλού.Και το μυαλό υποδουλώνεται απο αυτά που νοιώθει μς τις κοινές 5 αισθησεις.Τα συναισθήματά μας και το μυαλό μας μπορούν να γίνουν εύκολα δουλικά οποιασδήποτε φοβίας.Και η υπωδούλωση μπορεί να γίνει πολύ αργά και βασανιστηκά.

Ο πόλεμος έχει αρχίσει ήδη.Τον ζείτε,τον βλέπετε,τον αγγίζετε.. απλά δεν αγγιζει την οικογενεια σας σε αυτή τη γεννιά.Σάυτο το χωροχρονικο σημείο.Η ίσως να σας αγγίζει.

Τις πρώτες αντιδράσεις τις βλέπουμε απο το παρα πολυ κόσμο που μετα μανίας χαρίζουν πληροφορίες στο διαδίκτυο. ανθρώπους πνευματικούς,ελεύθερα πνεύματα,οραματιστές,ασυμβίβαστους,καλιτέχνες,συγγραφείς,δασκάλους,ηθοποιούς,μουσικους,συγχισμένους,καλιτέχνες,φιλόσοφους,επαναστάτες,πραξικοποιματίες,φιλάνθρωπους,φιλόζωους,όλοι χαμένοι μέσα στο παιχνίδι ανίκανοι να βοηθήσουν τον εαυτό τους.Είμαστε όλοι το ίδιο γιατι επηρεαζόμαστε όλοι μας απο την ίδια μας την Υπαρξη!Όλους μας ωθεί η ίδια φλόγα του πολέμου που νοιώθουμε να σιγοκαίει στα πόδια μας..Το κρίτον καλύτερο του θεραπεύειν..

Η οποιαδήποτε μορφή λογικρισίας δεν είναι ανεκτή.Η άμεση λογοκρισία εμφανίζεται όταν επιβάλλονται σκόπιμα περιορισμοί στο δικαίωμα για ελευθερία του λόγου, της έκφρασης και της ανταλλαγής πληροφοριώνΟι πληροφορίες θα πρέπει να είναι Ελεύθερες για να ειναι και οι Δέκτες των πληροφοριών ελεύθεροι.Τα φανταστικά αυτά παιχνίδια δημιουργήματα του ανθρώπου δε πρέπει να μας υποδουλώσουν.

Ενας άνθρωπος που οι μόνες του ανάγκες είναι να φάει να αναπαραχθεί και να διασκεδάσει δεν έχει μεγάλες ανάγκες.Δε ζηταει απο τη κοινωνία πολλά πράγματα.Ένας άνθρωπος ο οποίος καταλαβαίνει τη πραγματική του φύση καταλαβαίνει ότι είναι ένα παιδί του χωροχρόνου,ένα παιδι του συμπαντικού συνεχούς,οτι το υλικό υποστρωμα του δεν ειναι τιποτα αλλο απο μια εικόνα της πραγματικής του φύσης ζητάει πράγματα εξω απο την υλική πραγματικότητα.Δύσκολο να δωθούν απο τη σημερινή κοινωνία..Ζητάει Ελευθερία..Ζητάει Γνώση…Ζητάει συμετοχή στη λήψη αποφάσεων.Ζητάει μύρια όσα πράγματα που η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να του δώσει.

Και η κοινωνια ξέρει πως ο άνθρωπος όταν γνωρίζει θα ζητάει πράγματα που η κοινωνία δε μπορεί να του δώσει…

Εσύ τώρα που το διάβασες γνωρίζεις.Είμαστε μια αρκετά ώριμη γεννιά, σε ενα χωροχρονικό συνεχές στην Ιστορία της ανθρωπότητας όπου μας δίνεται η ελευθερη επιλογή να αποφασίσουμε αν θα δρασουμε η θα μεινουμε απραγοι.Ο πόλεμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευθούμε στους στρατιωτικούς.Έχουμε τη ευκαιρία να γίνουμε οι φρουροί της πύλης του νου,αν είμαστε αρκετα σοφός λαός.Είμαστε πλούσιοι σε πληροφορία, αλλά φτωχοί σε χρόνο.Σας παροτρύνω να μην επιτρέψουμε τιποτα που παραβιαζει τον αρχικο προγραμματισμο της κοινωνίας να μας αλλάξει.Πρέπει να αντρέψουμε αυτή τη φασιστική δικτατορία που ξεκινά να στήνεται στο τώρα γιατί το μετά θα είναι αργάΠρέπει να τιθασεύσουμε την τεχνολογια προς ωφελός της ίδιας μας της φύσης και όχι να αφαιθούμε έρμαια σε αυτή.

Σκοπός μου είναι να ρίξω λίγο φώς μέσα στο σκοτάδι.Εγώ, νιώθω πλούσιος επειδή συμμετείχα στα οράματα και στα ιδανικά της εποχής μου, έστω κι αν αυτά εξελίχτηκαν, όπως εξελίχτηκαν. Γιατί δεν είναι δυνατόν να είσαι άνθρωπος ζωντανός και να μην συμμετέχεις στο γίγνεσθαι της εποχής σου! Τότε, δεν είσαι τίποτα, δεν είσαι πολίτης, είσαι υπήκοος, είσαι οπαδός, είσαι ένα «ζώον». Και δυστυχώς, έχουμε γεμίσει από οπαδούς και υπηκόους αντί από πολίτες, διότι η λέξη πολίτης, σημαίνει ότι συμμετέχεις, ότι δρας, ότι σκέφτεσαι, ότι έχεις κριτική σκέψη, ότι έχεις φαντασία, ότι έχεις θέληση…

Ο Swartz δεν ήταν αναρχικός. Κατέληξε να πιστεύει ότι η νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων είχε κακοποιηθεί και είχε χρησιμοποιηθεί για να απαγορεύει την πρόσβαση σε αυτό που, με νόμο, θα έπρεπε να είναι ανοικτό. Είναι δύσκολο να βρει κανείς λάθος σε αυτή τη λογική και είναι πολλά αυτά που θαυμάζει κανείς σε έναν άνθρωπο ο οποίος, αντί να γίνει ένας μικρός θεός της Silicon Valley, ήταν πρόθυμος να τιμωρηθεί για να ακουστεί η γνώμη του.

Στη μνήμη του Σουόρτς κάι οσων έχασαν τη ζωή τους μέχρι σήμερα..Γιάννης Χριστόπουλος

«Είθε να εγνώριζες και συ τουλάχιστον εν τη ημέρα σου ταύτη τα προς ειρήνην σου αποβλέποντα» (Λουκ. 19: 42

Ω! είθε να γνώριζες άνθρωπε αυτής της γης πως σε αιώνια χάριτος κι ελέους παροικείς,είθε και να ερεύναγες της ύπαρξης το νήμα,δεν το μπορώ να σπαρταράς στο νιόσκαφτο το μνήμα.

Ας ήτανε να ρώταγες το Άγιο Βιβλίο και δάσκαλο να ζήταγες το Πνεύμα Του το Θείο.Κάθε σελίδα και σκαλί μαζί εσείς οι δύο,στης δόξας Του θα πέρναγες τ’ άπειρο μεγαλείο.

Ω! είθε να γνώριζες,είθε να εννοούσες εκείνον που σε προσκαλεί δε θα τον προσπερνούσες αν μάθαινες πως ο Χριστός αγωνιά και τώρα για τη χαμένη σου ψυχή δε θ΄αδιαφορούσες.

Σου είναι δώρο η στιγμή και χάρισμα η ώρα,ψάξε να βρεις το δωρητή,σταμάτησε στο «Τώρα»,το αύριο είν’ άγνωστο,το μέλλον ποιος το ξέρει,Ω! είθε να επίστευες,Να σου έσφιγγα το χέρι.

ΕΦΗ ΑΙΒΑΖΙΔΟΥ

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...