Εργαζομενοι «ΝΟΥΝΟΥ»: Η αστυνομια προχωρησε σε πεντε συλληψεις εργατων

nounouergazomenoiΕντείνει την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό η εργοδοσία της ΝΟΥΝΟΥ μαζί με την κυβέρνηση και της αστυνομία.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, με την παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ, η αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις εργατών (του απολυμένου, δύο μελών της εργοστασιακής επιτροπής και δύο ακόμη πρωτοπόρων εργατων), τους οποίους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου.

Αυτή την ώρα, πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας εκπρόσωποι σωματείων από τον κλάδο του γάλακτος-τροφίμων-ποτών, σωματείων της περιοχής, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο. Απαιτούν να αφεθούν άμεσα ελευθεροι οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι και διεκδικούν να σταματήσουν οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και όσα αντεργατικά μέτρα μεθοδεύει η εργοδοσία.

Τηλεφωνικό διάβημα στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, πραγματοποίησε, νωρίτερα, ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των 5 εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, με νέα 24ωρη απεργία, έως το βράδυ της Δευτέρας, όπως αποφάσισαν χτες οι εργαζόμενοι στο κέντρο διανομής Ασπροπύργου της «ΝΟΥΝΟΥ», συσπειρωμένοι στη σωματειακή επιτροπή του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών και μέσα από την Γενική τους Συνέλευση. Η απεργία ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Οι εργαζόμενοι στο κέντρο διανομής Ασπροπύργου της «ΝΟΥΝΟΥ» καταγγέλλουν την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία, η οποία προχώρησε την Πέμπτη και στην απόλυση ενός πρωτοπόρου εργαζόμενου -μέλους του Σωματείου Εργαζόμενων Ανυψωτικών μηχανημάτων Δ. Αττικής- απαιτώντας την επαναπρόσληψή του.

Καταγγέλλουν επίσης ότι η εταιρεία είχε φυγαδεύσει τα φορτηγα από τις εγκαταστάσεις του Ασπροπύργου σε διάφορα σημεία της Αττικής και σήμερα τα ξημερώματα διευθυντικά στελέχη συνόδευαν εκβιαστικά τους οδηγούς για να τα παραλάβουν και να βγουν για δρομολόγια.

Κάλεσμα συνεχίσης του δύσκολου αγώνα από το Συνδικάτο εργαζομένων σε Γάλα-Τρόφιμα-Ποτά

Τους εργαζόμενους της ΝΟΥΝΟΥ που στέκονται παλικαρίσια δίπλα στον απολυμένο συνάδελφό τους, που σπάσανε την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, χαιρετίζει το Συνδικάτο εργαζομένων σε Γάλα-Τρόφιμα-Ποτά, καλώντας τους να συνεχίσουν το δύσκολο αγώνα τους απαιτώντας ανάκληση της απόλυσης και να σταματήσουν τα όποια άλλα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας.

Σε ανακοίνωσή του χαιρετίζει τους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και από άλλους κλάδους, από ταξικά συνδικάτα, που ανέβασαν την ενότητα, την πίστη, τονίζοντας ότι «έτσι πρέπει να λειτουργούμε, ενωμένοι όπως λειτουργεί και η τάξη των εκμεταλλευτών μας που σε συνεργασία με την κυβέρνηση είχε στα πόδια της όλο τον μηχανισμό για να τσακίσει τους εργάτες, με αστυνομία, ΜΑΤ, διευθυντές, νομικό οπλοστάσιο. Δεν τους πέρασε, σε μια περίοδο δύσκολη για το κίνημα, οι εργαζόμενοι στη ΝΟΥΝΟΥ δείχνουν την απάντηση που πρέπει να δίνουν οι εργάτες. Οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα, αλληλεγγύη στο συνάδελφο, κάνοντας πράξη το “ένας για όλους και όλοι για έναν”»

Επισημαίνει ότι «οι εκπρόσωποι του Συλλόγου κάνοντας πλάτες στην εργοδοσία κλείνουν τα μάτια στην απόλυση, μιλάνε για ενσωμάτωση του επιδόματος κίνησης 50 ευρώ στο μισθό, αδιαφορούν για τη μη εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης Παστερίωσης Γάλακτος , που τα πρώτα δείγματα φάνηκαν από αυτό το μήνα. Μειώθηκαν οι μισθοί 8% στους εργάτες της αποθήκης μιας και αμείβονται με τη σύμβαση Εμπορικών Επιχειρήσεων (πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), όπως και ότι στο τμήμα οδηγών πωλητών δεν βάζουν το επίδομα γάμου. Είναι ξεκάθαρο ότι τους ενοχλεί, η οργάνωση όλων των εργατών του κλάδου σε ταξική κατεύθυνση, λασπολογώντας ότι δήθεν η Επιτροπή έχει συμφέροντα από τον ανταγωνισμό. Να ενισχύσουμε τη συγκρότηση νέου ταξικού Σωματείου στη ΝΟΥΝΟΥ για να ενισχύσουμε τη ενότητα του κλάδου και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, που θα στέκεται δίπλα για να ζητά την αλληλεγγύη από τίμιους εργάτες και συνδικαλιστές μακριά από λογικές που διασπούν και ξεχωρίσουν τους εργάτες σε μόνιμους και εποχικούς, σε εργάτες και υπαλλήλους, σε εταιρικούς και εργολαβικούς, σε Έλληνες και ξένους, να παραμερίσουμε εργατοπατέρες και εργοδοτικούς μηχανισμούς.

Όλοι οι εργάτες έχουν δικαίωμα στη δουλειά και έχουν υποχρέωση να συνδικαλίζονται σε εργοστασιακό σωματεία και στο συνδικάτο του κλάδου τους, μακριά από εργατοπατέρες που θέλουν να τους αποκόψουν από τους; εργάτες του κλάδου για να τους παραδώσουν στα χέρια της εργοδοσίας, συνάδελφοι σας καλούμε να συνεχίσουμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα και να σταθούμε περήφανα, θα νικήσουμε ενωμένοι.»

πηγη 

 

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...