Πατρα: Το “Στακραελι” και η ομαδα προβολων παρουσιαζουν:

8-2 & 22-2
  • Σάββατο 8 Φλεβάρη και ώρα 20:00 μμ, το ντοκιμαντέρ
 “The Take – Η επανάκτηση” του Avi Lewis και της Naomi Klein. 

Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τον αγώνα 30 εργαζομένων ενός εγκαταλελειμμένου εργαστασίου στην πόλη Φόρχα στην Αργεντινή της οικονομικής κατάρρευσης το 2001.Η κάμερα καταγράφει αυτόν τον αγώνα σε παράλληλη σχέση με τις δραματικές εξελίξεις στην Αργεντινή, εν όψει των κρίσιμων προεδρικών εκλογών (Απρίλης 2003), όπου ο αρχιτέκτονας της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας και στενός φίλος των πρώην εργοστασιαρχών, Carlos Menem, είναι ο βασικός υποψήφιος.Όπως σε κάθε άλλη κατάληψη, δέχονται σκληρή επίθεση από παντού: δικαστές, πολιτικούς, αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν τη δύναμη είτε να νομιμοποιήσουν το νέο κίνημα είτε με βίαιο τρόπο να το καταστείλουν.

      Θα προηγηθεί προβολή ολιγόλεπτου βίντεο για τον αγώνα των εργαζομένων στην ΒΙΟ.ΜΕ

  • Σάββατο 22 Φλεβάρη και ώρα 20:00 μμ, την ταινία

“It’s a free world – Ένας ελεύθερος κόσμος” του Ken Loach

Η Άντζι απολύεται από μια εταιρεία στρατολόγησης φτηνών εργαζομένων από ανατολικές χώρες. Είναι Αγγλίδα, κόρη λιμενεργάτη, και το λέει η καρδιά της. Είναι όμως και χωρισμένη μητέρα ενός 10χρονου παιδιού με χρέη σε κάρτες και δάνεια που τρέχουν. Μαζί με τη συγκάτοικό της, Ρόουζ, αποφασίζουν να γίνουν αφεντικά του εαυτού τους. Στήνουν ένα παράνομο γραφείο ανεύρεσης εργασίας, το οποίο στρατολογεί φτηνούς και βολικούς μετανάστες — εργάτες σε εταιρείες με μεροκάματα πείνας . Σε αντάλλαγμα για αυτές τις “υπηρεσίες” κρατούν ένα μέρος από την αμοιβή των εργατών.
Σε μια διαρκώς πιο ανταγωνιστική κοινωνία-ζούγκλα, όπου η επιβίωση προϋποθέτει έναν αδιάκοπο μοναχικό αγώνα κατά πάντων, η ηρωίδα προσπαθεί να βρει τη θέση της στη βρετανική κοινωνία «κλοτσώντας και σκουντώντας». Αλλά με τι κόστος;

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...