Κάτι τρέχει στη Ν. Αλικαρνασσό…

 img_1086_Hrodotos

Με την ανακοίνωση για τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη σημαδεύτηκε μια ακόμα από αυτές τις «μαύρες σελίδες» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κατόπιν εορτής, ως συνήθως, ακολουθούν οι αναλύσεις για τη βία στα γήπεδα και για το αν μπορούσε να προβλεφθεί το κακό. Για την περίπτωση του Ηροδότου και της Ν. Αλικαρνασσού όμως, τα πράγματα έχουν και μερικές παραπάνω προεκτάσεις. Αν και έχει δίκιο το Δ.Σ. της ομάδας ότι «μια χούφτα ανεγκέφαλοι δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν το ήθος και την ιστορία του Συλλόγου», εντούτοις, είναι κοινό μυστικό ότι εδώ και καιρό «κάτι τρέχει» στην Αλικαρνασσό…

Πριν από τρία χρόνια, τέτοιες μέρες, Σεπτέμβρη του 2011 ένα νέο παιδί έπεφτε νεκρό από μαχαιριές στην παραλιακή του Ηρακλείου. Η συμπλοκή ήταν και τότε για το ποδόσφαιρο με την εμπλοκή οπαδών του ΟΦΗ, του Παναθηναϊκού και (πάλι) του Ηροδότου. Η δίκη για τη δολοφονία εκείνη επρόκειτο να διεξαχθεί αυτές τις μέρες, όμως υπό το βάρος των νέων γεγονότων αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο του 2015(!)
Οι οπαδοί του Ηροδότου ήταν αυτοί που ανέλαβαν το 2010 να λύσουν και το θέμα του Καλλικράτη προσπαθώντας να αποτρέψουν τη συγχώνευση της προσφυγικής Νέας Αλικαρνασσού με τον μεγάλο Δήμο Ηρακλείου, αλλά και τη… μιαρή συστέγαση με τον ΟΦΗ στον ίδιο δήμο. Για αρκετές ημέρες, οι κάδοι σκουπιδιών έκαιγαν στους δρόμους της Αλικαρνασσού και πιτσιρικάδες με γηπεδική περιβολή πρωτοστατούσαν στις οδομαχίες για την… ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Από το γήπεδο του Ηροδότου μάλιστα είχε ξεκινήσει και η “εισβολή” διαμαρτυρίας στο γειτονικό αεροδρόμιο Ηρακλείου, με επικεφαλής τον τότε δήμαρχο Ν. Αλικαρνασσού Βαγγέλη Σισαμάκη. Βέβαια λίγες μέρες μετά, παρά τις κορώνες, ο ίδιος αναλάμβανε αντιδήμαρχος στον νέο ενιαίο Δήμο Ηρακλείου και το πάθος των οπαδών του Ηροδότου φαίνεται πως είχε λειτουργήσει μια χαρά ως διαπραγματευτικό χαρτί.
Και η Χρυσή Αυγή 
Η προσφυγική γειτονιά της Νέας Αλικαρνασσού αποτελεί εδώ και χρόνια «προνομιακή» περιοχή για τη Χρυσή Αυγή συγκεντρώνοντας παραδοσιακά τα υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα του Ηρακλείου. Στις τελευταίες ευρωεκλογές, η Χρυσή Αυγή στη Ν. Αλικαρνασσό έλαβε 5,89%, σχεδόν δύο μονάδες πάνω από το 4% που έλαβε στον υπόλοιπο Δήμο Ηρακλείου, αλλά και σε όλη την έκταση του νομού. Η επιλογή της Ν. Αλικαρνασσού για την εγκατάσταση των γραφείων της Χ.Α., τον Αύγουστο του 2012 μόνο τυχαία δεν ήταν. Τα γραφεία της οργάνωσης μπορεί να έκλεισαν μετά τη δολοφονία Φύσσα, ο βασικός πυρήνας όμως παρέμεινε στην Αλικαρνασσό και βρίσκεται πολύ κοντά στις εκδηλώσεις της νεολαίας της περιοχής, “ψωνίζοντας” απο τα σχολεία, μέχρι την τοπική ομάδα, τον Ηρόδοτο.
Οι ιθύνοντες του γηπέδου του Ηροδότου, έκαναν μεγάλη προσπάθεια για την ανακατασκευή του. Την ημέρα των επεισοδίων είχαν οργανώσει γιορτή για την επιστροφή της ομάδας στη φυσική της έδρα. «Ξέραμε πως κάποιοι θα ήταν εκεί για να δημιουργήσουν πρόβλημα. Κανένας δεν μπορεί να τους κρατήσει εκτός γηπέδου. Θα βρούμε την άλλη μέρα τα αυτοκίνητά μας καμένα και ίσως να κινδυνεύσουμε και ακόμα περισσότερο, εμείς και οι οικογένειές μας» δήλωνε με νόημα στους δημοσιογράφους ένα από τα μέλη του Δ.Σ. της ομάδας, λίγο μετά το τραγικό περιστατικό.
Δείτε επίσης: 
Συνέντευξη με τον αδελφό του Κώστα Κατσούλη, στις 8/10/2014, σχετικά με τις πληροφορίες περί μή εμφανών χτυπημάτων στο κεφάλι του θύματος.

Πηγή: politestv.gr

activepropaganda

αντιπληροφόρηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...